zondag 4 augustus 2013

Geef je nu nog steeds borstvoeding?Wel even getwijfeld of ik zo met mijn blote tata's het internet op wilde trouwens maar... dit is nu eenmaal hoe mijn baby eet en drinkt. Kan er niets fraaiers van maken. Ik geef dus nog steeds borstvoeding. Hoe vaak ik me de afgelopen maand daarover heb moeten verantwoorden is niet meer op een hand te tellen. En dat begint me inmiddels behoorlijk de keel uit te hangen, kan ik jullie melden! Vandaar misschien mijn ietwat opstandige actie van deze foto het wereldwijde web op slingeren. 
Borstvoeding it is dus! In mijn kraamtijd had ik nooit kunnen bedenken dat ik nu nog steeds mijn zoon zou voeden. De borstvoeding kwam maar moeilijk op gang vanwege alle complicaties van mijn bevalling. Gelukkig kwam het meer dan in orde met mijn productie maar ik ben wel heel onzeker geweest en gemaakt de eerste periode. Ik heb genoeg momenten gehad dat ik er helemaal klaar mee was. 
Sam was en is er nog steeds niets klaar mee. Hij is verslaafd aan mijn borsten. Sinds een paar weekjes wil hij pad wat water uit een fles of rietjesbeker drinken. Alle tijd daarvoor heeft hij structureel geweigerd om uit een fles te drinken. Hij heeft me ermee tot wanhoop gedreven maar tegelijkertijd heeft het onze band enorm versterkt. Hoe vertederend is het niet dat je baby alleen maar jouw melk uit jouw borsten wil. Dat ik borstvoeding kan en mag geven, is één van de mooiste dingen in mijn leven. Het heeft zelfs de scherpe randjes afgehaald van alle ellende van mijn zwangerschap. Het is zo puur, zo fijn en zo van ons. Toen ik zwanger was, deed mijn lijf totaal niet wat de bedoeling was. Ik ben het vertrouwen in mijn lichaam echt totaal kwijt geweest. Dat mijn lijf wel in staat is om mijn kind te voeden, heeft mij zo geholpen om dat vertrouwen weer enigszins terug te krijgen. 
En daarom mensen, zet ik een foto van mezelf op internet met een gedeeltelijk ontblote borst. Om een lans te breken voor andere voedende moeders. Borstvoeding is namelijk niet vies en borsten zijn niet alleen maar geil. Excusez le mot! Uiteraard zijn er soms vrouwen die de hele handel te pas en te onpas bloot gooien. Dat daar commentaar op komt, daar kan ik inkomen. Het grootste gedeelte van de voedende moeders, geeft hun baby echter heel discreet de borst. 
Of borstvoeding zaligmakend is? Nee, natuurlijk niet! Evenmin als flesvoeding dat is. Bij vlagen wordt ik hor en dol van die baby die alleen maar bij mij wil drinken maar daar staat tegenover dat ik nog steeds geniet van de meeste voedingen. Ik vind wel hoe langer je voedt, hoe fijner het wordt. Pas na een maand of vijf, kon ik gaan genieten van de voedingen. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat je overstapt op flesvoeding. Ik heb zelf ook een aantal keren op dat punt gestaan en begrijp hoe slopend het allemaal kan zijn. Wat zou het alleen fijn zijn als er net zoveel begrip zou zijn voor borstvoedingsmoeders als voor moeders die hun baby de fles geven. Amen!

Dit is een ingepland bericht vanwege mijn vakantie. Mocht je willen weten wat ik allemaal uitvreet in La France, dan kun je me volgen op facebook. Klik daarvoor op de button in de side-bar. Au revoir!

18 opmerkingen:

 1. Wat knap dat je dit doet! Als jij je goed voelt bij borstvoeding, dan moet je dat vooral doen. Hopelijk geniet je van jullie vakantie in Frankrijk :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker niks van aantrekken. Gewoon doen wat jou/jullie goeddunkt. Ik ken iemand die pas stopte met bv toen het kind naar de kleuterschool ging. Zo raar is het niet, dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel knap dat je dit doet! Groot gelijk in! Ik weet dat vele het op een andere manier doen, dus vind het alles behalve raar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stoer hoor! Ik geef je groot gelijk! Bijzonder dit van jullie samen!

  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hulde! Hier ook een langvoedende moeder (nu ruim 13 maanden), die ook stapelgek wordt van de mensen om haar heen die het maar gek vinden. Gelukkig is mijn innercirkel meelevend, maar tegen de rest vertel ik het gewoon niet meer. Tenzij het ten sprake komt, dan maak ik er geen geheim van. Maar zal het niet zo snel uit mezelf meer vertellen.

  Fijn dat het borstvoeden zo goed gaat en daardoor je zwangerschapservaring wat afzwakt. Go girl, keep on feeding! Als dat is wat Sam wil, dan geef je hem dat toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik begin me nu al een beetje bezwaard te voelen om het te vertellen aangezien niet alle reacties even fijn zijn.

   Verwijderen
 6. Prachtige foto en in navolging van jou zal ik ook snel een foto van mijn meisje drinkend aan de borst op mijn blog zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als jij en Sam er zich goed bij voelen, is het toch prima :) Lekker laten kletsen die anderen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij moet iedereen doen waar hij/zij zich goed bij voelt. En iedereen die daarover zeurt lekker laten kletsen inderdaad.
  Mooie foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb geen bv kunnen geven, en of ik het zo in het openbaar zou doen, geen idee. Denk het niet maar heb wel respect voor vrouwen die het wel doen, waarom zouden jullie het niet mogen en wij bv wel flesvoeding in openbaar mogen geven, net wat je zegt niks geils aan.. het is gewoon simpel de drinkbehoefte van je kind vervullen en of die nou 3 weken is of 1 jaar dat is ieder voor zich.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is het inderdaad maar net. het is gewoon de drinkbehoefte van je kinderen vervullen. Niets meer en niets minder.

   Verwijderen
 10. Hier ook een flesweigeraar. En zoals je beschrijft, ik word er ook af n toe gek van maar dat hebben flessen moeders vast ook wel eens. Vooral doorgaan met wat voor jullie goed voelt. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn die herkenning ;-) Flessenmoeders zullen dat ongetwijfeld ook hebben. X

   Verwijderen
 11. Juist hartstikke fijn dat je nog borstvoeding kan geven. Lijkt mij echt iets moois zo te delen en hoop het ook te geven. Xx Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Applaus! Ook voor het breken van een lans.
  Ik vond BV ook het mooiste wat ik heb meegemaakt in mijn leven. En 'nog steeds' vind ik een rare vraag. Ik keek dan ook altijd heel verbaasd, als ik die vraag kreeg over iets wat voor mij zo volslagen vanzelfsprekend was. Ja natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...