vrijdag 23 augustus 2013

VreetmonsterAl een poosje wilde Sam pertinent niet meer worden gevoerd. Ik verzon allerlei recepten voor hem maar hij was er niet wild van, zullen we maar zeggen. Tijdens onze vakantie was het steeds brullen geblazen wanneer vriendlief en ik een bord voor onze neus hadden. Sam wilde namelijk per sé ook een hap van ons eten. Nou ja, prima! Hij was toen immers al bijna een jaar. En wat bleek, hij vond alles wat wij aten erg lekker. Dat had hij ons dus duidelijk proberen te maken de afgelopen tijd. Hmmm....
Eenmaal weer thuis besloot ik er maar werk van te maken. Het project Sam met de pot mee laten eten ging van start. En dat ging verrassend goed! Uiteraard dacht ik er wel goed over na wat ik op tafel zette omdat wij normaal gesproken best pittig en gekruid eten. We zijn hier niet vies van rode pepers en verse knoflook. Ik heb het dus iets kalmer aan gedaan met de kruiden maar verder eigenlijk niet veel anders gedaan dan ik normaal doe. 
Voorheen kreeg Sam altijd eten voordat wij aan tafel gingen. Terwijl ik aan het koken was, voerde Maarten hem meestal z'n avondmaaltijd. Daarna zat hij er nog gezellig bij als wij gingen eten. Tijdens de vakantie zijn we dat anders aan gaan pakken. Sam eet nu tegelijkertijd met ons mee. In de keuken schep ik zijn eten in een apart bordje en dat zet ik voor hem neer op het blad van de kinderstoel. Vervolgens gaat meneer er zelf mee aan de slag. (Het resultaat van deze vreetpartijen zie je op de bovenstaande foto...)
Ik verbaas me erover wat Sam allemaal naar binnen weet te werken. Hij eet werkelijk waar de vreemdste dingen. Denk aan risotto, gnocchi met bolognesesaus, ciabatta met hummus, Italiaanse wokgroenten, aïoli, Parmezaanse kaas en ga zo maar door. Alles is toch wel aardig gekruid maar hij lijkt het heerlijk te vinden. Je doet hem ook geen groter plezier dan met een stokbroodje met Paturain. 
Over een paar weken (of maanden whatever...) gaan we maar eens aan de slag met het leren eten met een lepel. Hij vindt bestek enorm interessant maar maakt nog geen aanstalten om er iets anders mee te doen dan het op de grond gooien. Ondanks de bende die hij maakt, wordt ik zo enorm blij van zijn aanwezigheid aan de keukentafel. Hij zit enorm lekker te eten en vreet zijn knuisten er bijna bij op, zo lekker vindt hij alles. En zeg nu zelf, zo'n smoelwerk is toch een genot om voor te koken! 

22 opmerkingen:

 1. Hahaha: superfoto!! Ghegheghe!!!

  Hier wilde Junior ook al vroeg zelluf eten. Net zo'n taferelen als bij jullie, dus:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Groot gelijk! Olivia krijgt alles volgens de Rapleymethode - dus zelf eten en dus ook zelf troep maken en op de grond gooien en tussen haar vingers kneden enzo. We zijn nu op het punt dat ze haar brocolli met aardappel als wij bijv. soep eten niet meer accepteert, maar ze kan ook nog geen bestek hanteren, dus soep is wat moeilijk ;) Vanaf komende wk gaan we dus eea veranderen in ons menu en geen soep meer eten, of met stokbrood en dan heeft zij ooks tokbrood, waardoor de soep minder opvalt ofzo. Maar voorheen at ze altijd iets anders dan wij (of bijna altijd), maar wel tegelijk met ons aan tafel. Echt een vette foto trouwens! Ik heb slabbetjes van Bibetta, van wetsuit materiaal, die geen vocht doorlaten en een opvangbakje hebben - IDEAAL voor zelf eten! (via bol.com te kopen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag het niet zitten om Rapley te gaan doen. Wel heb ik hem altijd gestimuleerd om zelf te eten. Hij eet dus al een poosje zelf z'n brood, tussendoortjes en dingen als een stukje komkommer, stukje appel enzovoorts. Het zelf eten is hij dus wel gewend. Je kunt misschien voor Olivia ook soep maken. Wordt dat stokbrood lekker zompig van. Geef je haar gewoon stukjes brood gedoopt in soep. Weet niet of dat à la Rapley is?

   Verwijderen
 3. Haha, je hebt n silly billy slab zie ik ;) Ik keek met mn neus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha hij ziet er niet uit!! Maar heel goed en gezellig zo samen eten als gezin :-) xx Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk. Wij hebben J laten eten met de rapley methode dus dat was al gauw een bende. Echt bezig met het eten met bestek zijn we nooit geweest en toch doet hij het gewoon hoor. Dat zien ze wel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sam vindt bestek inderdaad wel interessant. Hij speelt ook graag met een lepel. Ik maak me er ook totaal niet druk om, zie wel hoe het loopt. Ben al lang blij dat hij een beetje fatsoenlijk eet ;-)

   Verwijderen
 6. Geweldig én onbetaalbaar toch die momenten (en dat koppie :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt gezellig he als ze zo lekker mee eten :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad heel gezellig. Vind het heerlijk om hem aan tafel te hebben.

   Verwijderen
 8. Hahaha, geweldig die foto! Lekker laten knoeien, eten moet een feest zijn en geen issue!

  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Heb me ook heilig voor genomen om nooit een strijd te maken van het eten en tot nu toe gaat dat prima. (We dweilen daarna gewoon...)

   Verwijderen
 9. Die foto doet me denken aan mezelf toen ik klein was, haha. En zo te horen houden we van hetzelfde eten ;).

  BeantwoordenVerwijderen

 10. Haha super foto :D en Sam houd dus van lekker eten zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, zijn gezicht zit helemaal vol! Wat leuk voor jullie dat hij nu ook met jullie mee-eet, hij wordt echt groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hihi, geweldige foto! En wat fijn dat hij gewoon lekker met de pot mee eet. Scheelt toch weer een boel tijd aan extra hapjes maken. Hier in ieder geval wel, F eet ook het grootste deel van de tijd met ons mee. De ene keer wat meer dan de andere keer, maar al met al krijgt ze toch voldoende binnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...