maandag 26 augustus 2013

Sam 1 jaar!Vandaag is de dag! De dag dat mijn lieve, kleine Sam een jaar oud wordt. Om 12:35 is het precies een jaar geleden dat hij werd geboren, 26 augustus zal voor altijd zijn dag zijn. Vanaf nu, is hij officieel geen baby meer maar een dreumesje. Waar blijft de tijd in godsnaam? 
Vandaag is ook de dag waar ik tegelijkertijd tegenop en naar uit heb gezien. Want wat was het een veldslag een jaar geleden! Ik ben bang om terug te kijken omdat dat zo verschrikkelijk confronterend is. Me te realiseren dat Sam en ik elkaar bijna kwijt waren. Dat het verschil tussen leven en dood heel klein kan zijn. Ik ben zo bang dat die gevoelens mijn stemming zullen overheersen vandaag. En dat is iets wat ik absoluut niet wil. Vandaag is het namelijk feest! Feest omdat mijn lieve hummel een eigenwijze draak aan het worden is. Een hele lieve draak, dat wel natuurlijk! Een draak waar ik onvoorwaardelijk veel van hou. Met heel mijn hart, ziel en zaligheid!
Het is precies een jaar geleden dat er naast een baby ook een moeder werd geboren te midden van een ware slachting. Iets waar ik tijdens de hectiek van de eerste weken niet bij stil stond. En ondanks dat ik terugblikken naar de periode rondom Sam's geboorte bij tijd en wijlen lastig vind, doe ik het toch. In stilte, want woorden kunnen geen uitdrukking geven aan hetgeen ik voelde, dacht en deed. 
Hoewel een jaar geleden niets liep zoals het zou moeten, was het toch precies zoals het zijn moest. Mijn verhaal werd toen geschreven. The story of my life! Zo ging het, niets meer en niet minder. Met een verbluffend resultaat. Het mooiste en liefste wezen dat ik ooit heb gezien! 
Vandaag is de dag van afsluiten. Het afsluiten van een eigenlijk helemaal niet zo'n zwaar jaar. Het moederschap is namelijk het mooiste dat me is overkomen. Voor het eerst in mijn leven voel ik me compleet. Geen onrust meer, slechts leven in het hier en nu. 
Vandaag mag ik alle ellende loslaten. Het is voorbij, het is gedaan, het cirkeltje is rond. Geen eerste keren meer na de gebeurtenis maar een tweede winter en een tweede zomer in het vooruitzicht. Na vandaag geen eerste verjaardag meer maar een tweede en en derde en ga zo maar door. 
Vandaag is het feest! Een feest als nooit tevoren met slingers, taart en ballonnen. Lieve Sam, ik houd van jou! En ook al huilt mama, het zijn tranen van geluk. 

24 opmerkingen:

 1. Wat een mooie stukje heb je ervan gemaakt. Ik kan mij nog zo goed jouw mirror shots herinneren met de grote buik en toen was ik je blog kwijt geraakt, waardoor ik de tijd rond de bevalling heb gemist :( Ben blij dat ik jouw blog heb teruggevonden. Maar genoeg gekletst, gefeliciteerd Sam! Hopelijk maken jullie er een fijne dag van :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Fijn dat je mijn blog weer terug vond toen ik eenmaal was bevallen :-)

   Verwijderen
 2. Wat heb je dit ontzettend mooi geschreven meid, tranen in mijn ogen. Kippenvel. Geniet van vandaag! Je kunt het! En Sam,knappe dreumes: gefeliciteerd! Nog vele jaren na deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi stukje, de liefde voor je zoon spat er af! En er komen nog veel 1e keren ... de eerste stapjes, fietsen, zwemmen, naar school, vriendinnetje ... . Geniet er van, samen met Sam en wens hem een gelukkige verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteeeeeeerd met Sam! Geniet van vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, gefeliciteerd! Ik hoop dat jullie een leuke dag hebben :). Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Award (zie mijn blog)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks meid! Ga er deze week even naar kijken!

   Verwijderen
 6. Prachtig! Gefeliciteerd met jullie Sem!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteeeerd!! Wat een emotionele dag he? Vond ik ook hoor. Lekker genieten van jullie dreumes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Poeh, vond het zeker wel wat emotioneel maar heb er ook wel van genoten.

   Verwijderen
 8. Ahh wat lief. Gefeliciteerd meid! Ik kan me nog herinneren toen je zwanger was en na de zwangerschap even blogafwezig was. Good to have you (both) back and healthy! Geniet van je kleine!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel meid. Was een heftige tijd ja.

   Verwijderen
 9. Gefeliciteerd met jullie kleine lieve dreumes!! Xx Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtig blogje meid. Zo eerlijk en liefdevol. Heel mooi. Gefeliciteerd lieverd. Kus

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw... time flies. Ik weet nog precies hoe we je op de voet volgde toen je zwanger was. Het is 1 dag te laat. Maar alsnog gefeliciteerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig verwoord. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooi geschreven en inderdaad, geniet van wat je vandaag de dag hebt! Een prachtig kereltje en beide een mooie toekomst. Nog gefeliciteerd voor gister en heel veel geluk voor de toekomst. Bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat pijnlijk dat het begin zo was, maar wat een geluk dat jullie nu samen zijn eerste verjaardag kunnen vieren. Ik was mijn zoontje ook bijna kwijt geraakt tijden de bevalling en daardoor ook extra dankbaar voor de 3 wondertjes die we mogen zien opgroeien en mogen koesteren, wat is het leven mooi en kwetsbaar. Van harte met jullie heerlijke kereltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ach gossie:) Nou meid, hoop dat je inmiddels bent bijgekomen van alle emoties van 2 dagen geleden.
  Enne: van harte. Goed gedaan, hoor!

  (ik had deze even gemist, vandaar mijn late reactie:)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...