dinsdag 27 augustus 2013

Liebster blog awardVorig jaar werd ik al eens genomineerd voor de Liebster Blog Award. Je kunt hier de blog bekijken die ik daarvoor schreef. Vorige week werd ik opnieuw genomineerd voor deze award. Deze keer door Fabianne en Tess. Inmiddels ben ik er trouwens achter gekomen dat deze tag veranderd is ten op zichte van de vorige keer dat ik hem deed. Je hoeft nu geen dingen meer over jezelf te vertellen maar je beantwoordt nu alleen de vragen die je hebt gekregen van diegene die je heeft getagt. Het krijgen van de Liebster Blog Award houdt het volgende in:

De Liebster Blog Award is een min of meer fictieve award die bedoeld is om de wat kleinere blogs met relatief weinig volgers onder de aandacht te brengen. Als genomineerde beantwoord je elf vragen van degene die jou heeft genomineerd, om vervolgens zelf elf vragen te bedenken die je weer aan elf andere bloggers voorlegt.

Aangezien twee mensen mij genomineerd hebben, betekent dat voor mij niet elf vragen beantwoorden maar tweeëntwintig. Ik ga dus snel van start!

Met welke vijf woorden zou je jezelf omschrijven?
Nuchter, sportief, relaxt, liefdevol en impulsief.

Heb je tatoeages of zou je er één willen?
Ik heb geen tatoeages. Ik vind het bij anderen soms heel mooi maar ik ben bang dat ik er spijt van krijg. Misschien zou ik wel een keer de naam van mijn zoon ergens willen laten vereeuwigen op mijn lijf. Daar kan ik namelijk nooit spijt van krijgen!

Welke taal zou je graag willen beheersen?
Italiaans! Ik vind dat zo'n mooie taal, zo zangerig en zwoel. Ook al wordt er een bestelling bij de Mac door gegeven, in het Italiaans klinkt het prachtig haha!

Wat is je favoriete genre boeken?
Als voormalig docente Nederlands moet ik nu natuurlijk wel de Nederlandse literatuur antwoorden. Toch vind ik een goede thriller ook altijd fijn leesvoer. Daarnaast heb ik pakweg het afgelopen anderhalf jaar boeken over het moederschap verslonden. Kortom, mijn smaak is behoorlijk breed.

Wat is je favoriete stad in Europa?
Lastig want er zijn zoveel leuke steden in Europa. Als ik dan echt moet kiezen, dan ga ik voor Rome. Deze stad heb ik drie keer bezocht en ik ben echt verliefd geworden op deze plaats. De gebouwen, de sfeer, de mensen en vooral de enorm rijke geschiedenis zijn allemaal zo mooi. Rome heeft echt een plaatsje in mijn hart. Mede door alle fijne herinneringen die ik daar heb liggen inmiddels.

Wat wilde je worden toen je op de basisschool zat?
Pathaloog-anatoom of diepzeeduiker. Tja...het was een fase zullen we maar zeggen ;-)

Wat zou je kopen als je nu 100,- euro zou vinden op straat?
Ik vermoed dat ik er gewoon de weekboodschappen van zou doen. Uiteraard zou ik dan wel wat extra lekkere producten inslaan haha!

Als je mee mocht doen aan een televisieproggramma, welk programma zou je dan kiezen?
Lastige vraag, want ik heb totaal geen behoefte om mee te doen aan een televisieprogramma. Als ik dan toch moet kiezen, dan kies voor Wie is de chef?. Dat vind ik altijd erg leuk om te kijken en dat staat ook wel dichtbij me. Ik ben namelijk dol op koken. 

Als je voor de rest van je leven schoenen van één winkel of één merk zou moeten dragen, welke winkel of welk merk zou je dan kiezen?
In dat geval zou ik voor All Stars gaan. Ik ben dol op die gympjes en ik heb ze in verschillende kleuren. Je kunt ze zowel in de winter als in de zomer dragen en daarnaast zijn deze schoenen echt tijdloos.

Hoe ben je op de naam van je blog gekomen?
Waarschijnlijk in een vlaag van verstandsverbijstering want stiekem ben ik niet zo tevreden over de naam van mijn blog. Eigenlijk wilde ik de naam Go with the flow, maar helaas was die optie al bezet. Vervolgens ben ik allerlei variaties gaan proberen en kwam ik uiteindelijk uit op In a flow around the world. 

Wat weten maar heel weinig mensen van jou?
Ik draag geen grote geheimen met me mee maar ik denk dat niet veel mensen beseffen dat ik ondanks mijn grote mond, eigenlijk maar een heel klein hartje heb. Goede vrienden en mijn familie weten dit natuurlijk wel maar ik vermoed dat veel mensen zich daar wel eens op verkijken.

Wat is de meest indrukwekkende gebeurtenis die je ooit hebt meegemaakt?
De geboorte van Sam. Je leest mijn bevallingsverhaal hier.

Wat is één van je favoriete quotes of levenswijsheden?
Dat ge-go with the flow van mij kennen jullie inmiddels wel dus daar zal ik het deze keer niet over gaan hebben. Daarom wil ik deze keer de eerste strofe aan halen van William Blake's Auguries of innocence: To see a world in a grain of sand / and a heaven in a wild flower / to hold infinity in the palm of your hand / and eternity in an hour. Mooi hè? Verder blijf ik het gedicht Voor een dag van morgen van Hans Andreus adembenemend vinden. Dit gedicht kun je hier lezen.

Als je een feestje zou geven, wat voor één dan ook, wat voor feestje zou het dan zijn en ter gelegenheid waarvan?
Ik zou een barbecue geven en daarvoor al het eten zelf bereiden. Ik wil een tafel vol met homemade food waarvan iedereen kan nemen wat hij of zij lekker vindt. Vrienden en familieleden nemen instrumenten mee en er zal tot diep in de nacht gegeten worden en muziek worden gemaakt. Dit feestje vindt bij voorkeur plaats op een zwoele zomeravond en zal duren tot het weer licht wordt. Er wordt gedanst, gelachen en gedronken. En ter ere waarvan? Ach, een feestje kan altijd. Wat mij betreft vieren we het leven.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd een bepaalde leeftijd te hebben, welke leeftijd zou dat dan zijn?
Volgende week word ik 27 jaar en ik begin nu op het punt te komen dat ik het niet zo geweldig meer vind om ieder jaar een jaartje ouder te worden. Hoewel ik weet dat iedere leeftijd zijn charme heeft, zou er dus voor kiezen om 26 jaar te blijven. Ik vind dat een mooie leeftijd. Je bent ruim volwassen maar nog jong genoeg om een hele toekomst open te hebben liggen. Oud genoeg om serieus genomen te worden en jong genoeg om je nog niet oud te voelen.

Wanneer was je voor het laatst nerveus en waarvoor?
Gisteren! Ik was nerveus omdat Sam gisteren jarig was en ik niet wist hoe ik me daaronder zou voelen. Ik was bang dat ik me heel labiel zou voelen omdat het die dag precies een jaar geleden zou zijn, dat ik bijna stierf. Gelukkig viel het mee. Het was een emotionele dag maar ook een heel leuk en fijn moment om stil te staan bij de verjaardag van Sam.

Als je elk beroep zou kunnen kiezen en het vandaag kon realiseren, welk beroep zou dat zijn en waarom?
Heel veel beroepen lijken me leuk. Ik zou dan voor een totaal andere richting gaan dan de sector waarin ik jarenlang gewerkt heb. Misschien iets van sportschoolhouder, lactatiekundige of journalist. Geen idee, maar dit zijn de eerste beroepen die me te binnen schieten.

Waarom heb je voor het laatst ruzie gehad en waarom?
Hmmm, ik kan me eerlijk gezegd niet herinneren dat ik echt ruzie heb gemaakt. Niet in de zin van schreeuwen en met de deuren slaan in ieder geval. Ik denk dat ik voor het laatst een klein onenigheidje had met vriendlief omdat hij het heel irritant vond dat ik hem niet liet uitpraten. Dat zou ik echter geen ruzie willen noemen.

Waar maak ik jou 's nachts voor wakker?
Ik ben een slechte slaper dus als ik slaap, laat me dan in godsnaam lekker liggen ;-)

Wat is jouw favoriet blog en waarom?
Pfff, weer zo'n lastige vraag! In mijn side-bar vind je onderaan een lijstje met mijn favoriete blogs dus ik denk dat ik bij deze vraag daar gewoon lekker naar verwijs.

Als je één ding moet noemen wat je irriteert, wat is dat dan en waarom?
Oneerlijkheid! Dat is iets dat ik niet kan aanzien en waar ik ook niet zo goed mee om kan gaan. Ik heb een bloedhekel aan mensen die een loopje met de waarheid nemen of anderen onterecht van iets beschuldigen. Doe gewoon allemaal lekker normaal en maak dingen niet onnodig ingewikkeld. Worden we allemaal beter van op deze wereld.

Wat is jouw ultieme tip aan ons als medebloggers?
Blog omdat je het leuk vindt om te doen en schrijf over zaken die jouw interesse hebben. Dat maakt je blog uniek en leuk om te lezen. 

Zo, dit waren mijn antwoorden op de vragen van Tess en Fabianne. Hieronder vind je de vragen die ik voor mijn medebloggers in petto heb. 

Stel je huisdieren voor op je blog. Indien je die niet hebt, verklaar je nader...
Wat is de samenstelling van het gezin waarin je bent opgegroeid?
Waar ben je verslaafd aan?
Hoe ziet jouw ultieme avondje uit eruit?
Durf je parachute te springen? Leg uit waarom wel of juist niet en deel eventuele ervaringen.
Welke mobiele telefoon heb je?
De kip of het ei?
Over eieren gesproken...lust je die? 
Heb je (nog) een kinderwens of is je gezin compleet? Of wil je misschien helemaal niet van die kleine etters?
Op welke karaktereigenschap ben je trots?
Heb je al plannen voor een volgende vakantie?

NicoleFloorMoiraMiekeJesdinySharmayneJanePetraMarisWendy en Gwen, ik ben benieuwd!

12 opmerkingen:

 1. Ojeetje.... ik krijg een award:)Van jou! Wat leuk!! Ga er morgen voor zitten hoor, nu bedjetijd:)

  Heb je bevallingsverhaal gelezen. Heavy zeg!! Leuk om je antwoorden op alle vragen te lezen. Ik vind je wijs voor je leeftijd. Had ik dat al eens gezegd?

  Tot morgen! Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi ik pas hoor. Heb vroeger al vaak van dit soort dingen gedaan :) Maar wel lief dat ik hem van je krijg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk leuk leuk! Thx! Vanavond of morgen maar eens voor gaan zitten :) Oh enne... ik sta dus helemaal niet in je bloglijstjes rechts ontdek ik net - btje jammer wel :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb dat lijstje al een poosje niet aangepast. Komt goed!

   Verwijderen
 4. Je blogtitel was juist een van de redenen om je blog wat meer te gaan lezen, dan het bij 1 artikel te laten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt? Dat is dan wel weer heel leuk om te horen haha!

   Verwijderen
 5. Proficiat met je nominaties. Het is een hele boterham geworden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om dit te lezen! Wat grappig trouwens dat sportschoolhouder zo hoog op je lijstje van beroepen staat :) Ook lactatiekundige hoor je niet zo vaak?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk om te lezen dit soort dingen! Ben ook 26 en vind het ook wel een fijne leeftijd. 27 lijkt me zoooo oud haha! Toch heb ik me besloten om me er niet te druk om te maken. Zolang je blijft genieten van alle mooie dingen, groot en klein, haal je toch wel alles uit je jaar. Hoe jong of oud je ook bent!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...