donderdag 29 augustus 2013

The zoo


Zoals ik in mijn blogje van gisteren al vertelde, zijn we afgelopen maandag naar de dierentuin geweest ter ere van Sam's verjaardag. Hoewel ik vooraf bang was dat ik op de verjaardag van Sam heel emotioneel zou zijn, viel dat op de dag zelf wel mee. Zondagavond voelde ik me wel naar omdat het toen precies een jaar geleden was dat het mis ging. Ik kon niet slapen en toen het eenmaal na twaalven was, heb ik wel wat traantjes gelaten. Redelijk uniek voor mijn doen want ik huil zelden. Gelukkig heb ik wel kunnen genieten van het feit dat mijn zoon alweer 1 jaar is geworden. Ons bezoekje aan de dierentuin was een goede afleiding.
Vooraf hadden we niet in de planning staan om naar de dierentuin te gaan. We bedachten het 's morgens spontaan omdat we wel iets feestelijks wilde doen op Sam's verjaardag ook al hadden we het al gevierd. Deze dag leek ons een prima moment om Sam kennis te laten maken met het fenomeen dierentuin. We zijn daar namelijk nog niet eerder met hem geweest omdat we het zonde van het geld vonden als hij nog geen enkel besef ervan had. Het is nu niet bepaald een goedkoop uitje.
Maandag vertrokken we dus naar de dierentuin in Amersfoort. Hoewel het nog vakantie was, was het hartstikke rustig. Ook was het prachtig weer, niet geheel onbelangrijk! We hebben echt een geweldige dag gehad want wat was het geweldig om al die dieren te bekijken. Het was echt Sam z'n dagje uit want hij vond het super. Met grote ogen keek hij naar alle dieren. Normaal kletst Sam heel wat af maar die dag was hij redelijk stil en was hij vooral met open mond alles in zich op aan het nemen. Geen wonder dus, dat hij halverwege de dag knock-out ging in de buggy. Hij heeft vast liggen dromen van de giraffen, olifanten en tijgers. Ook wij als ouders vonden het helemaal geslaagd. Want zeg nu zelf, wat is er nu leuker dan een dagje dierentuin. Wat mij betreft een prima manier om een verjaardag te vieren.
Eenmaal bij de uitgang zagen we een bord staan waarop stond dat je bij het afsluiten van een abonnement, de entreeprijs retour kreeg. Dat was wel erg aanlokkelijk aangezien een abonnement op de dierentuin op mijn verlanglijstje stond. We wonen er namelijk maar tien minuten rijden vandaan en het is ook goed aan te fietsen. Al zou ik het aankomende jaar maar twee keer gaan, dan zou ik dit geld er al uit hebben. Als afsluiting van deze feestelijke dag, heb ik dus een abonnement genomen zodat Sam en ik nog heel vaak kunnen gaan genieten van dit dierenpark. Ik heb er nu al zin in!

18 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Ik kan me nog goed herinneren hoe bijzonder ik het als piepkleine Fabianne vond om naar de dierentuin te gaan, haha. Kan me dus goed voorstellen dat het in de smaak viel ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!!!! Ik zit ook aan de dierentuin te denken als uitje voor Olivia's eerste verjaardag, maar ben er nog niet helemaal over uit - heb het idee dat ze alleen maar gaat slapen haha. Met Sam dus echt geslaagd! En hoe cool: dat abonnement! Mijn oppaskindjes hadden het ook (ook Afoort) en ik ging dus best vaak met ze op woensdagmiddag :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sam heeft ook wel een tukkie gedaan maar hij vond het echt heel leuk. Komt vast wel goed dus! Amersfoort is ook echt een mooie dierentuin :-)

   Verwijderen
 3. Leuk, ziet er super gezellig uit. We zijn met Em 2x naar de dierentuin geweest. Met Mila is het er nog niet van gekomen, maar ze is niet zo dol op dieren. Kinderboerderij maak ik haar ook helemaal niet blij mee, terwijl Emily als een gek al die dieren plat knuffelt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier wel een grote dierenvriend. Katten, honden, konijnen niets is veilig voor hem haha!

   Verwijderen
 4. Wat leuk dat jullie naar de dierentuin zijn geweest, dat vond ik vroeger geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dierentuinen zijn altijd leuk, zeker met kinderen. Wij hebben ook een abonnement voor Blijdorp en gaan best wel vaak. Je hebt het geld er zo uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijdorp ben ik inderdaad ook vaak geweest. Ik heb vier jaar op de school aan de andere kant van het spoor gewerkt. Ik zei altijd tegen leerlingen als ze zich raar gedroegen dat ze aan de overkant thuis hoorde ;-)

   Verwijderen
 6. Mooie foto's heb je gemaakt, dierentuinen zijn geweldig. Ik vond het als kind al gaaf en nu nog steeds :)! Het ziet er uit als een heerlijke dag!

  Liefs Rosie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk wij gaan ook nog even in September naar Emmen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk, zo'n dagje dierentuin. :) Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super! Ik had toen de kinderen klein waren ook een abonnement op de zoo en dat hebben wij ieder jaar ruimschoots opgesoupeerd. De kinderen vonden het fijn om te zelfs of juist omdat het voor hen zo bekend was en ook ik genoot altijd van ons uitstapje naar de zoo. Bovendien gingen wij met dat abonnement heel vaak, soms wel twee keer per week, voor kortere bezoekjes. Als je zo'n abonnement hebt hoef je er niet perse een daguitstap van te maken en is het ook leuk om er een uurtje te gaan wandelen. Geniet er van en fijn dat je zo'n leuke dag hebt gehad op Sam z'n verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke dag en er gaan dus nog veel meer van dit soort fijne dagen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aw zo leuk! Fijn al die mooie herinneringen :) En wat leuk een abo!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Schattige foto's !

  Ik heb je trouwens genomineerd voor de liebster award! Neem hiervoor een kijkje op mijn blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk, de dierentuin is altijd tof! Mooi dat jullie het zo leuk hebben gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke foto's! Lijkt een heerlijke dag :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...