maandag 11 juni 2012

Vrijheid, blijheid en toch maar een to do-lijst!

Normaal gesproken pas ik het hele go with the flow idee toe op mijn leven maar nu ik 26 weken zwanger ben, heb ik opeens behoefte aan wat meer duidelijkheid. Meer duidelijkheid over wat me allemaal te wachten staat maar ook meer duidelijkheid over wat er allemaal nog aan voorbereidingen moeten worden getroffen. Er komt heel wat op me af en soms begint het me te duizelen. (Zowel letterlijk als figuurlijk!) Om wat orde in de chaos te scheppen, heb ik besloten om een lijst samen te stellen van alle zaken die nog gedaan, gekocht of geregeld moeten worden voordat zoonlief het levenslicht ziet. Sommige dingen die erop staan zijn absoluut noodzakelijk, andere zaken zijn meer voor mijn gemoedsrust. Ook is het zo dat het ene punt op mijn lijstje al vrij snel gedaan moet worden en een ander punt pas veel later. Ik ga bijvoorbeeld al snel wat rekeningen indienen bij de verzekering maar nog lang geen vluchttas klaarzettten in de gang, no way! Mochten jullie nog aanvullingen hebben, laat het me dan weten. Ik ben enorme nitwit op het gebied van baby's dus ik sta open voor alle tips.

- Inventariseren wat we hebben aan babyspullen.
- Een lijst maken van alle babyspullen die we nog niet hebben.
- De ontbrekende babyspullen kopen of op een verlanglijstje zetten.
- Een oplossing zoeken voor het kastenprobleem op de babykamer.
- Een gordijn bestellen voor de babykamer en vervolgens ophangen.
- De gekochte lamp ophangen op de babykamer.
- Nadenken over de aankleding van de babykamer.
- Aankleedfrutsels kopen voor de babykamer.
- De babykamer inrichten.
- Box opzetten in de woonkamer.
- Een manier bedenken om de katten uit de box te houden.
- De rekening van zwangerschapsgym indienen bij de verzekering.
- Zekerheid krijgen over mijn contract voor volgend jaar.
- Eventuele stappen zetten naar aanleiding van gesprekken over mijn contract.
- Op zoek gaan naar een andere auto.
- Mijn schoonzus charteren om een jurk voor mij te vermaken die ik wil dragen op een bruiloft.
- Schoenen kopen passend bij de jurk uit het voorgenoemde punt.
- Babynamen bedenken waar vriendlief en ik het allebei over eens zijn.
- Babykleren (laten) wassen.
- Bed verhogen.
- Geld overmaken voor de informatieavond over bevallen van de de verloskundigenpraktijk.
- Ervoor zorgen dat vriendlief voor 100% achter een thuisbevalling staat.
- Het hele huis schoonmaken en opruimen.
- Eventueel hulp vragen bij het voorgenoemde punt.
- Echo's en kaartjes inplakken in een map.
- Boeken over baby's lezen.
- Geboortekaartje uitzoeken.
- Tekst bedenken voor op het geboortekaartje.
- Bedenken aan wie we een geboortekaartje willen sturen en de adressen opzoeken.
- Rollen beschuit en pakken muisjes kopen.
- Navraag doen waarom ik nog geen ophaalbericht van De blije doos heb ontvangen.
- Bij de oma van mijn vriend op visite omdat ze mijn dikke buik wil zien.
- Fotoreportage van mijn buik laten maken.
- Vluchttas maken en klaarzetten in de gang.
- Bevallen en zo intact mogelijk proberen te blijven :-)

12 opmerkingen:

  1. Oef! Wat een lijst! Gelukkig hoeft ie niet morgen afgerond te zijn. Het geeft wel een mooi overzicht en strepen is altijd fijn! Een baby is ver van mijn bed show op dit moment dus met veel puntjes kan ik je niet helpen. Maar ik las laatst wel bij iemand die ballonnen in de box had gelegd op te voorkomen dat de kat er in ging liggen. Misschien werkt dit ook voor jullie katten. Bij haar hoefde er maar een te knappen en de kat was genezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik schrok er zelf ook van! Ga je tip met de ballonnen zeker onthouden, thanks ;-)

      Verwijderen
  2. Bij mij begon het ook tot aan het eind toe duizelen. Ja, heel eerlijk; als je lijstje niet afgerond is,is er nog niks aan de hand, als je maar een babybedje hebt en wat eerste kleertjes om te passen. O, ja, en een kruikje. Een pakje miniluiers en je bent klaar.Als je dat nou allemaal al hebt,dan kun je je focussen op leuke dingen...:)
    Ik had niet zoveel zin in enorme kastwerken in mijn zoontje zn kamer, en aangezien hij weinig 'hang'werk had, hebben we gewoon een ladekast bij ikea gekocht en die gepimpt met van die gekleurde antieke porseleinen knoppen. Supercool. Nu heeft hij zo'n PAX kast van Ikea, ook met porseleinen knoppen om de boel wat op te leuken. Wel spannend hoor, nog een weekje en dan is die hummel van je 'levensvatbaar' toch? Ik was stiekem best blij dat ik dat gehaald had. Gaf een hoop rust...Fingers crossed voor je contract!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Diep van binnen weet ik inderdaad dat het helemaal geen ramp is als het niet af is allemaal maar die hormonen, arghhh... Herken mezelf niet meer :-(

      Verwijderen
  3. Zo, dat is een flinke lijst! Van geen To Do lijstjes naar een hele lange, grote stap hoor;)! Wel goed dat je dingen opschrijft.. kan me voorstellen dat het anders aan het eind van de zwangerschap een beetje hectisch word. Wat leuk dat je een bruiloft hebt, succes met de schoenen zoektocht. Je vertelde al dat je last hebt van dikke voetjes met dit weer(en de zwangerschap) dus hoop dat je leuke vind:) Kaartjes uitzoeken voor de geboorte lijkt me ook helemaal leuk, de tekst erbij verzinnen, de voorkant.. en een fotoshoot van je buik.. druk! Maar leuk, leuk, leuk:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het voelt ook nog een beetje onwennig hoor zo'n lijst ;-) Tja, het ligt een beetje aan de temperatuur op die bruiloft of ik dikke voeten heb. Nu is er niets aan de hand maar bij 30 graden zijn ze wel iets dikker dan normaal. Ga maar op zoek naar iets elastisch al heb ik nog geen zin om echt de stad in te gaan.

      Verwijderen
  4. Hee meid,

    Hier wat tips van mij:
    - koop niet teveel babykleertjes (hoe moeilijk het ook is), want ze groeien er echt heel snel uit en veel dingen leg je ongedragen in een doos. Daarnaast staan veel kleertjes toch niet leuk zodra je kleintje ze eenmaal aan heeft en gaat je smaak qua kleertjes veranderen (op een 1 of andere manier ontwikkelen ze snel een stijl qua kleding). Plus, je vindt het straks nog leuker om kleertjes te kopen voor hem dan nu, ook al kan je je dat nog niet voorstellen.
    - zorg voor heel veel hydrofiel luiers. Die dingen kan je echt niet genoeg hebben. Op de lijst staat 12 volgens mij, mijn ervaring is het dubbele. En je blijft ze ook echt gebruiken tot ze een jaar oud zijn (en daarna zijn het geweldige poetsdoeken voor de auto).
    - Koop geen verzorgingsproducten. Die dingen krijg je van iedereen cadeau met de bevalling (en soms ook daarvoor). Ik ben nog steeds niet door de voorraad heen die we voor Emily hebben gekregen.
    - Koop niet alles wat op die lijst staat, maar overleg het even met je kraamzorg als ze komt voor de intake. Veel dingen gebruiken ze al niet eens meer, maar staat nog wel op de lijst (zoals navelbandjes).
    - Kijk eens op babybytes.nl en klik daar op babykamers. Heel veel ouders hebben daar foto's van hun babykamer geupload. Kan je leuke inspiratie uit halen.
    - Leg opgeblazen ballonnen in je box. Katten zijn als de dood voor ballonnen en durven er dan niet in. Daarnaast staat het ook erg feestelijk.
    - Ze verkopen een soort van olie voor je perineum (het stukje tussen je vulva en anus), weet alleen het merk even niet meer. Dit mag je vanaf week 34 een paar keer per week gebruiken. Dat stukje enkele minuten masseren met die olie, daardoor wordt het goed rekbaar en vermindert de kans op scheuren.
    - Voor de rest, niet teveel lezen, niet teveel druk over maken. Laat alles maar lekker over je heen komen. Want, je lichaam weet precies wat het moet doen, ook al weet je verstand het niet. En zodra je bevalling begint, neemt je instinct het over. En ook zodra je kindje er is. Je weet precies hoe je het moet vasthouden, aanleggen, verschonen, helpen. Het is de natuur. You can do it.

    O en mocht je ooit vragen hebben, al is het iets onbenulligs klein, je weet me te vinden :)

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Hier heb ik echt heel veel aan :-) Ga even wat dingen opschrijven hiervan op mijn inmiddels geprinte lijstje ;-)

      Verwijderen
  5. Whaah er komt zoveel bij kijken he. Nou ik kan me zo niks bedenken. Hihi grappig dat je nitwit bent, als het bij mij zover is, vraag ik jou om info!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt ernstig hoeveel erbij komt kijken. Begin een beetje zenuwachtig te worden van mensen die veel minder ver zijn en alles al op orde hebben ;-) Dat is goed haha, tegen die tijd weet ik alle ins en outs en ga ik je lekker vermoeien met allemaal gruwelijke verhalen haha...

      Verwijderen
    2. Ahh moet je niet doen! Wees maar blij dat je lekker lang erover doet, anders gaan je laatste weken maar niet voorbij, omdat je dan alleen maar kan wachten en niets meer hoeft te doen. Jij blijft lekker bezig tot het einde, dat is veel fijner! Uiteindelijk heeft je kindje maar 2 dingen nodig, liefde en melk. En als het goed is hoef je dat niet eens in huis te halen hoor!

      Verwijderen
    3. Dat probeer ik ook ;-) Dat is ook zo, zo blijf je inderdaad nog lekker bezig. Het is ook erg leuk om erover na te denken en naar spullen te kijken voor de baby. We gaan gewoon rustig aan de slag met van alles en nog wat en zien wel hoe het loopt. Thanks!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...