Deze week had ik trek in een zomerse salade. Vraag me niet hoe ik daarbij kwam want de weersomstandigheden gaven er niet bepaald aanleiding toe. Anyways, ik maakte de bovenstaande salade geïnspireerd op een recept uit het kookboek Allerlekkerst Zomer van AH. Het was superlekker dus een blogje leek me wel op z'n plaats.
Ingrediënten voor twee personen:
700 gram aardappels
250 gram gerookte kipfilet
75 gram veldsla
2 tomaten
2 bosuitjes
6 radijsjes
4 eetlepels wittewijnazijn
4 eetlepels melk
125 gram zure room
2 theelepels mierikswortelpasta
dille
zout
zwarte peper
Zet een pan water met een snufje zout op het vuur en breng het water aan de kook. Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Doe de blokjes aardappel in de pan als het water kookt en kook ze in 10 minuten beetgaar.
Meng in een beslagkom de wittewijnazijn met een eetlepel dille en wat zwarte peper. Snijd vervolgens de tomaten en kip in blokjes en voeg deze ingrediënten toe aan de beslagkom. Snijd daarna de bosuitjes in ringetjes en voeg ook deze toe aan de kom. Houd een kleine hoeveelheid gesneden bosui achter voor het garneren van de salade.
Meng in een klein schaaltje de zure room, melk en mierikswortelpasta. Breng op smaak met wat zwarte peper, zout en eventueel nog wat dille. Let op: mierikswortelpasta is vrij scherp dus schep echt maar twee kleine theelepeltjes bij de zure room en melk!
Giet de aardappels af in een vergiet en spoel ze na met flink wat koud water. Laat de aardappelblokjes nog even uitlekken terwijl je de radijsjes in dunne plakjes snijdt.
Voeg de aardappels toe aan het mengsel in de beslagkom en roer alles goed door elkaar. Giet nu voorzichtig de inhoud van het kleine schaaltje erbij terwijl je de ingrediënten door elkaar heen schept.
Verdeel de veldsla over twee borden en schep daarboven op de salade uit de beslagkom. Strooi de achterhouden ringetjes bosui eroverheen en leg de plakjes radijs aan de zijkant van de salade neer. Eet smakelijk!
Yummy! Ziet er weer zo lekker uit! Thanks for sharing Jess!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel, leuk dat je mijn gerechten er altijd smakelijk uit vindt zien.
VerwijderenLeuk dat je zo goed kan koken! Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel, ik doe mijn best :-)
VerwijderenIk krijg er honger van haha!
BeantwoordenVerwijderenhttp://mentrend.blogspot.be/
Dat is een goed teken, thanks ;-)
VerwijderenZiet er erg lekker uit, ga ik onthouden! Zou het zonder kip ook lekker zijn? Ik ben namelijk vogeltariër ;)
BeantwoordenVerwijderenDenk wel dat het smaakt zonder kip ;-)
VerwijderenZiet er echt heel lekker uit, deze post sla ik even op onder mijn favorieten! Wil ik ook wel een keertje uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenWat leuk dat je het gaat proberen. Ben benieuwd of je het lekker vindt.
VerwijderenZiet er echt heerlijk uit.... ga ik ook een keertje proberen!
BeantwoordenVerwijderenThanks, leuk om te horen :-)
VerwijderenZiet er echt heerlijk uit.... ga ik ook een keertje proberen!
BeantwoordenVerwijderenziet er heel lekker uit
BeantwoordenVerwijderenThanks!
Verwijderenhaha zomerse salades kunnen best...ook al regent het enorm veel. Mjam.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je reactie op mijn blog. Altijd leuk. De poe-poe's had ik gekocht bij de Hema. Keuze uit blauw of roze (in jouw geval blauw toch?). Drie grootte voor 2,50 of 6 kleinere voor 2,50. Het zijn dichtgevouwe opgeklapte ovaal-achtige dingen die je dan zelf stukje voor stukje moet uitvouwen. En dus ook heel voorzichtig anders scheurt het.
Dat was ook precies mijn idee haha... Binnenkort maar eens op naar de Hema dan. Roze lijkt me niet zo leuk voor een jongen maar blauw wel. Hoop dat ik ze niet sloop bij het uitvouwen, ken mezelf inmiddels een beetje ;-)
VerwijderenJammie! Dat ziet er weer goed uit. Jouw mannetje mag van geluk spreken volgens mij! Iedere keer zien de recepten en heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenoh mmmm, dit ziet er zo lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenthanks for stopping by en geniet nog van je zwangerschap!
xo,
Natalie
Dankjewel!
Verwijderen