vrijdag 15 juni 2012

Dag 7 - Je favoriete films

Ik ben alweer bij dag 7 van de 30 dagen challenge. Vandaag is het tijd voor mijn favoriete films en ik heb het er weer lastig mee gehad om een selectie te maken. Weet niet of mijn besluiteloosheid hormonaal bepaald is maar heb toch het idee dat ik onder niet zwangere omstandigheden wat doortastender ben en wat makkelijker knopen doorhak.
Wat films betreft ben ik eigenlijk heel makkelijk want ik vind heel veel leuk. Mijn voorkeur gaat uit naar een spannende film met een goed verhaal, een speelfilm of een komedie. Voor mijn werk moet ik ook regelmatig films selecteren maar omdat dat films zijn die aan bepaalde eisen moeten voldoen, laat ik die maar even buiten beschouwing in deze post. 
Waar ik niet zo van houd zijn drama's en romantische films. Misschien een beetje gek als vrouw zijnde maar ik heb er echt weinig mee. Heb altijd het gevoel dat ik van tevoren weet hoe het gaat aflopen bij dat soort films. De ene optie is voor mijn gevoel dat er heel veel mensen de pijp uit gaan en de andere optie is dat twee geliefden er anderhalf à twee uur (afhankelijk van de speelduur van de film) over doen om uiteindelijk bij elkaar in bed te belanden. 
Wij gaan regelmatig naar de bioscoop in het centrum van Amersfoort. Veel vrienden wonen hier in de buurt en meestal wordt er afgesproken om met een aantal stellen naar de film te gaan. Om gezeur te voorkomen worden er meestal kaartjes gekocht voor een vrouwenfilm en een mannenfilm. Inmiddels is het duidelijk dat er voor yours truly een kaartje moet worden gekocht voor de zogeheten mannenfilm omdat ik me kapot erger aan de jankfilms waar de vrouwelijke helft van het gezelschap meestal voor kiest. (Verder ben ik wel gewoon heel vrouwelijk hoor!)
Ik heb hieronder een selectie gemaakt van een zestal films die me zijn bijgebleven de afgelopen jaren. Ik zou ook gemakkelijk zes andere films kunnen noemen want ik vind nu eenmaal veel films best wel leuk, interessant, spannend of grappig.


Da Vinci Code

Ik was al fan van het gelijknamige boek van Dan Brown maar de verfilming vond ik ook heel erg leuk. Meestal vind ik een boekverfilming enorm tegenvallen maar dat was hier niet het geval. Het scheelt natuurlijk dat er voor deze film een enorm blik goede acteurs is open getrokken, waaronder Tom Hanks. Op die manier wordt het wel heel moeilijk om een slechte film te maken.

Green Zone

Gewoon een typische actiefilm met een goed verhaal en Matt Damon. Ik vond de Bourne-trilogie ook erg goed (om dezelfde redenen) en deze film is op alle fronten vergelijkbaar met de blockbusters waarin Jason Bourne de hoofdrol speelt. Kat in het bakkie dus! I like!

Das Experiment

Ik volgde ooit een college genaamd Moordenaars onder ons. In dat college draaide het om de invloed van mensenmassa's op machtsverhoudingen. Dat wil zeggen dat wanneer mensen de mogelijkheid wordt gegeven om de baas te spelen en niet worden gecorrigeerd door de massa om hen heen, een bepaald percentage mensen dan door slaat en gaat moorden. In deze film wordt dit proces perfect gedemonstreerd en daarom vind ik deze film heel erg interessant.

The Hangover part 2

Tja, wat moet ik hier nu over zeggen? Wie vindt deze film niet grappig? Het is misschien geen hoogstaande humor maar dit is wel een film waarbij ik van het begin tot het einde in een deuk heb gelegen. Had verwacht dat The Hangover niet overtroffen kon worden maar na het bekijken van deel 2 moet ik toch echt toegeven dat dit wel degelijk mogelijk was.

127 Hours

Ik houd erg van sportklimmen en canyonning en daarom wilde ik  vorig jaar deze film heel graag zien. Er zijn niet veel films over deze onderwerpen dus ik wilde toen deze film uitkwam dolgraag naar de bioscoop. Mijn vriend had ook het boek gelezen waarop 127 hours is gebaseerd en vond dat heel goed dus we waren bij voorbaat al heel enthousiast. Gelukkig bleek dit een hele gave film te zijn en kwamen we net zo enthousiast de bioscoop uit als dat we naar binnen waren gegaan. De beelden zijn prachtig en de sfeer is enorm beklemmend. Mocht je een keer iets anders dan anders willen zien dan zou ik zeker een keertje deze film downloaden...uhhh, huren ;-)

The Bucket List

Een film met Morgan Freeman en  Jack Nickelson in de hoofrol kan natuurlijk onmogelijk slecht zijn, dat bewijst deze film wel weer. Een ongewone film over de vriendschap tussen twee mannen die in alles van elkaar verschillen maar allebei weten dat hun einde nadert. Ze belanden tegen wil en dank bij elkaar op de kamer in het ziekenhuis. De één heeft het geld om alles te doen wat mogelijk is en de ander heeft nog zoveel wensen maar geen geld om dit uit te voeren. Een lang verhaal samengevat, de optimist overtuigt de cynicus en samen werken ze hun bucket list af.

12 opmerkingen:

 1. Hangover vond ik echt super super grappig! Verder houd ik ook erg van spannende films! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke selectie. Die laatste bucket list moet ik nog zien! En die van Matt Damon en 127 hours ook. Das Experiment weet ik zo nog niet :P. En ja The Hangover en da Vinci blijven geweldig!

  XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The Bucket List moet je echt zien. Eerst leek het me niet zo'n leuke film maar nadat ik hem heb gezien was ik verkocht. Das Experiment vond ik erg leuk omdat ik hem naar aanleiding van dat college heb gekeken. Nou ja, leuk..., interessant is een beter woord. X

   Verwijderen
 3. Ik vind het ook altijd lastig om te kiezen welke films ik nou echt het leukst vond. Zijn er ook zoveel. Bucket list heb ik nog steeds nooit gezien, erg he? Goede filmkeuze verder. The Expiriment heb ik laatst gekeken. Heftige film was dat, zeer indrukwekkend. Zeker een film voor tussen dit lijstje.

  Verder hou ik niet zo van WO2 oorlogsfilms, maar had laatst 'Haar naam was Sarah' gezien en vond dat toch ook wel een film die heel hoog mag komen te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook echt supermoeilijk, vind zoveel films goed. The Bucket List vond ik erg goed dus die moet je nog wel een keer kijken ;-)

   Heb het boek gelezen en vond dat op zich ook wel goed. Misschien toch maar eens de film kijken.

   Verwijderen
 4. Ik heb een tijdlang een kaart gehad waarmee ik onbeperkt naar de bios kon. Daar heb ik veel plezier van gehad maar nu woon ik te ver van de bioscoop af, dus ik vond het zonde want ik gebruikt hem nog amper. Maar in die tijd wel veel leuke en interessante films gezien. Ik hou erg van kostuumdrama's, maar ook van komedies en soms zelfs van een actiefilm op z'n tijd.
  Heb je Intouchables al gezien in de bioscoop? Dat is werkelijk een prachtfilm, heb hem gister voor de tweede keer gezien! Zie: http://floorschrijft.wordpress.com/2012/04/03/een-juweeltje/
  En verder ben ik verliefd op Remember Me, vooral vanwege de prachtige muziek. In Intouchables overigens ook prachtige muziek van Ludovico Einaudi.
  Knight and Day kan ik ook blijven kijken, heerlijke film.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knight and Day is inderdaad een heerlijke film haha :-) Heb hem al meerdere malen gezien. Heb ook wel eens gedacht aan zo'n pas van Pathé. Woon nu alleen niet meer in de buurt van een Pathé- bioscoop dus dat gaat hem niet meer worden. Wij hebben hier een JT en een hele kleine bioscoop waar vooral arthouse films worden gedraaid. Heb The Intouchables nog nooit gezien, daar ga ik binnenkort maar eens tijd voor vrij maken.

   Verwijderen
 5. Leuke blog heb je! Ik kan ook nooit kiezen en ik ben niet eens zwanger ;) The Bucket List is echt ge-wel-dig! En green zone en 127 hours vond ik ook tof. The Hangover is zonder twijfel de beste comedie ever! En ik heb een absolute zwak voor Love Actually, volgens mij heb ik die al dertig keer gezien. Ik kan hem meepraten, best zielig eigenlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :-) Dat gaat nog wat worden dan als je zwanger raakt haha... Ik kan sommige films ook echt meepraten hoor dus dan zijn we samen zielig.

   Verwijderen
 6. Leuke lijst heb je gemaakt! Heb ze ook allemaal gezien behalve green zone. Films over oorlog kan ik ook goed naar kijken, ze zijn vaak zo goed gefilmd, bijna echt en het is zo 'mooi' hoe je word meegenomen in de wereld van de oorlog. This means war is momenteel een van mijn favorieten, romantisch maar niet voorspelbaar, goede actie zit er ook in!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik vind vaak ook de beelden bij een oorlogsfilm mooi. Ga This means war even onthouden, heb hem niet gezien maar het klinkt erg interessant ;-)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...