maandag 25 juni 2012

Snelle update

Wat een week heb ik achter de rug, pfff... Er is heel veel gebeurd maar gelukkig ben ik sinds vanmorgen weer thuis. Met de baby in mijn buik gaat alles nog steeds goed maar zelf heb ik het dieptepunt inmiddels wel bereikt.
Zoals ik in mijn vorige bericht al schreef, ben ik afgelopen dinsdag opgenomen in het ziekenhuis. Sinds gisteren ben ik gelukkig weer thuis maar heel goed gaat het niet. Toen ik vorige week wakker werd was ik heel misselijk en had ik pijn rechts bovenin mijn buik. Aan het einde van de morgen zag ik opeens dubbel met mijn rechteroog en toen gingen alle alarmbellen bij mij af. Ik belde de verloskundige en zij stuurde me direct met spoed door naar het ziekenhuis. Na een aantal onderzoeken werd ik opgenomen omdat er een vermoeden was van acute zwangerschapsvergiftiging. Ik kreeg bedrust en mocht alleen mijn bed nog maar uit om naar de wc te gaan of te douchen. De dagen daarop heb ik wederom veel onderzoeken gehad. Gelukkig werd er geen verslechtering waargenomen van mijn bloedwaardes en urinewaardes. Ik heb dus in ieder geval geen acute zwangerschapsvergiftiging maar mijn bloeddruk is wel veel te hoog. Ze vermoeden dus wel dat het zwangerschapsvergiftiging is maar dat het onder controle te houden is met rust en medicijnen.
Vanmorgen moest ik me weer melden bij de gynaecoloog. Gelukkig is mijn urine nog steeds schoon en voel ik me dankzij de pillen voor mijn bloeddruk iets beter. De schrik zit er echter goed in zeker omdat mijn moeder bijna het leven heeft gelaten door een zwangerschapsvergiftiging. Het is gewoon een heel naar ziektebeeld en ik ben heel bang over hoe het de aankomende weken allemaal zal gaan.
Ik ben in ieder geval wel blij dat ik nu thuis op de bank lig en niet meer in het ziekenhuis want dat vond ik zo'n ellende. Ik kreeg echt het gevoel dat ik was opgesloten in een communistisch instituut. Ik heb mijn vriend iedere avond gesmeekt of hij me wilde ontvoeren naar huis maar... didn't happen helaas! Het enige wat ik op dit moment mag is liggen. Alleen als ik naar de wc moet mag ik opstaan en als ik wil douchen. Voel me zwaar gehandicapt :-( Had het idee dat het einde van mijn zwangerschap wel in zicht kwam maar op deze manier gaan het nog lange weken worden die ik door moet zien te komen. Vrijdag moet ik weer terug naar het ziekenhuis en ik hoop zo hard dat alles dan nog steeds stabiel is. Het heeft er echt flink ingehakt bij me en op dit moment is het enige wat voor mij van belang is mijn lieve, kleine baby in mijn buik.
Wanneer ik weer wat meer puf heb, ga ik al jullie blogs weer bezoeken. Ik zag wel een berichtje voorbij komen dat Maris van McDid is bevallen van een prachtige dochter dus langs deze weg wil ik haar natuurlijk wel even keihard feliciteren!!! Welterusten allemaal en ik houd jullie op de hoogte :-)

10 opmerkingen:

 1. oh jeetje , heftig allemaal. rustig aan en veel sterkte (zeg je dat zo?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maakte me al zorgen, maar gelukkig ben je nu weer thuis en is alles goed met jou en de baby! Het is natuurlijk niet leuk op deze manier, maar het had nog veel erger kunnen zijn natuurlijk. Nu goed uitrusten en laat je lekker verwennen! Misschien kan je vriend een paar leuke boeken en films voor je inslaan zodat je je een beetje kan vermaken. Sowieso heb je genoeg blogs om bij te lezen! ;) Probeer het maar een beetje positief te zien allemaal, misschien helpt dat. Makkelijker gezegd dan gedaan I know. Maar ja, dit zijn waarschijnlijk de laatste weken ever dat je helemaal niets hoeft en mag doen dus geniet er van zou ik zeggen! Met de baby erbij heb je straks geen rustige uurtjes meer over! Pas goed op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maakte me ook al zorgen! Niets listen is niks voor jouw! Doe het maar heeeeel rustig aan en probeer wat leuk vermaak te zoeken. Heel veel sterkte en beterschap in iedergeval!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahhhhh wat super lief. Je felicitatie is aangekomen en ik voel me vereerd om zo vermeld te worden in je blog :) Meid, doe rustig aan. Wat ontzettend naar voor je dit allemaal, dit gunnen we natuurlijk niemand! Ik hoop dat je snel opknapt en dat je zwangerschap snel voorbij is en je kan genieten van weer jezelf zijn en je gezonde kindje. Dikke (digi)knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Phoei gelukkig gaat alles goed. Net als de rest maakte ik me ook zorgen , had je zelfs gemaild. Maar nu weet ik dat het goed gaat!

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn om wat van je te lezen. Ik maakte me echt zorgen om je. Gelukkig ben je nu weer lekker thuis, stuk prettiger dan in het ziekenhuis. Blij te lezen dat met de kleine alles goed gaat. Geen fijn vooruitzicht om de komende tijd op de bank door te moeten brengen maar alles voor de gezondheid van jullie kindje en de jouwe! Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed luisteren en plat blijven liggen. films dowmloaden. slapen. Boeken lezen. eten. allemaal kut ik begrijp t. nog even. nog even!!! En flink kletsen met de beeb. hang in there!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oei dat klinkt allemaal niet fijn! Neem goed je rust en ik hoop dat het snel beter met je gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben blij om te lezen dat het, naar omstandigheden, goed gaat met je. Rust uit en pas goed op jezelf en je baby. Heel veel sterkte voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schrok,ik was even weg van bloggen en ik zocht je site en opeens lees ik het slechte berichtje over dat je in het ziekenhuis lag:|
  Gelukkig gaat het wel weer beter met je.
  Rust heel veel uit, hoop dat alles verder goed zal gaan:)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...