donderdag 7 juni 2012

Dag 5 - Je favoriete plek
Wat moeilijk zeg om één plek te moeten definiëren als favoriet! Meestal verandert mijn favoriete plek per jaar, afhankelijk van waar ik heen ben geweest op vakantie. Ook de plek die ik thuis noem, is natuurlijk favoriet. De gedachte alleen dat ik tot mijn dood in ons huidige huis zou wonen, beangstigt me een beetje. Niet omdat we geen fijn huis hebben, juist wel, maar omdat het dan zo definitief is.
Door mijn reislust zit ik altijd een beetje in tweestrijd. Op zich ben ik heel gelukkig op de plek waar we nu wonen maar mijn verlangen naar het rondtrekken over de wereld blijft. Ik ben ook iemand die nooit last heeft van heimwee. Sterker nog, ik heb al meerdere keren jankend op een vliegveld aan de andere kant van de wereld gestaan omdat ik weer naar huis moest. Het idee dat ik misschien wel nooit meer terug zou komen op mijn vakantiebestemming, vond ik dan heel lastig. 
Als ik terug denk aan de reizen die ik heb gemaakt, word ik heel blij van het feit dat ik al op zoveel mooie plekken ben geweest op mijn vijfentwintigste. Mooi is alleen iets anders dan favoriet of misschien wel ultiem. Daarom heb ik geprobeerd om na te denken over plaatsen die ik bijna als magisch heb ervaren en waar ik me heel erg thuis heb gevoeld. Vaak is een bepaalde sfeer heel bepalend voor mij. Ik houd ervan als ergens een relaxte vibe hangt, dat je je één voelt met locals en dat je er activiteiten kunt ondernemen die je fantastisch vindt. Als er dan ook nog sprake is van een aangenaam klimaat en prachtige natuurschoon dan komt de benaming magical place wel heel dichtbij wat mij betreft. 
Wanneer ik alle plaatsen die ik heb bezocht langs mijn geestesoog voorbij laat trekken, dan heb ik dat overweldigende gevoel van hier zou ik kunnen wonen ervaren op drie plekken in de wereld, te weten: Key West (USA), Sort (Spanje) en Dominical (Costa Rica). Key West was fantastisch omdat ik hier als kind in aanraking ben gekomen met surfen en de hele way of life die daarbij hoort. Ondanks dat het daar zo verschrikkelijk heet was, wilde ik niet meer weg. Ik wilde blijven en de rest van mijn leven op een board staan.
Sort was natuurlijk geweldig omdat ik daar mijn vriend heb leren kennen maar ook omdat het wat mij betreft een paradijs op aarde is. De hele omgeving ademt buitensport en de natuur is wonderschoon. Het hele dorp loopt uit voor nachtelijke festivals waar allerlei bandjes optreden. In het donker wordt er bij maanlicht gedanst tot de zon weer opkomt. Geen gezeur, geen gedoe alleen een geweldige sfeer. 
Dominical is een surfdorpje waar ik afgelopen zomer verliefd op ben geworden. Zoals ik al een keer eerder verteld heb, maakten mijn vriend en ik vorig jaar een reis door Costa Rica om te surfen en om het land te bezichtigen. Het was geweldig! Ook dit was weer eens reis waarbij ik aan het einde van de vakantie alleen maar kon huilen op het vliegveld omdat ik niet naar Nederland terug wilde.
Al vrij aan het begin van onze reis, vertelde een inwoner in de bergen van San Gérardo de Dota ons dat we naar Dominical moesten gaan als we wilden surfen. Dit bleek later een gouden tip! Na een dag door de bergen te zijn gereden, kwamen we aan het einde van de dag aan in Dominical. Voor het donker zochten we snel een slaapplaats en toen we de volgende morgen wakker werden, beseften we pas hoe geweldig het hier was. 
Al vroeg verkenden we het dorp en het strand en het was duidelijk dat we zo snel mogelijk een board moesten huren. De omstandigheden waren perfect, goede golven maar niet zo immens dat je niet meer lekker kunt surfen. Verder heb ik echt alleen maar aardige en behulpzame mensen ontmoet in dit dorp. Het sfeertje was zo relaxt, het weer zo heerlijk en het surfen zo fantastisch. We bleven ook maar nachten bijboeken in het hotel waar we verbleven omdat we het niet over ons hart konden verkrijgen om verder te rijden. Uiteindelijk hebben we nog genoeg andere plaatsjes bezocht die ik ook geweldig vond maar Playa Hermosa, Jàco en Montezuma waren wat mij betreft niet net zo perfect als Dominical. Aangezien foto's vast veel meer zeggen dan dit hele verhaaltje van mij, heb ik er een paar toegevoegd aan dit blogje.

8 opmerkingen:

 1. Geweldig stuk. Jouw blog is een van de weinige waar ik het echt leuk vind om lange stukjes te lezen en dat dus ook doe. Leuk dat je mijn lange stukjes op mijn blog ook leuk vind. Ben altijd bang om juist mensen weg te jagen van mijn blog als het allemaal zo lang moet haha. Maar het stuk waar mijn tekst in zit (qua design), is relatief smal, dus in Word lijkt het soms niks, en op de blog lijkt het heeeel lang, waardoor ik zelf altijd heel snel schrik haha.

  Dat stuk over heimwee is zo herkenbaar. Ik heb ook vaak staan janken, om mensen achter te laten, het idee dat je misschien nooit meer terugkomt, en dat je thuis weer aan het werk moet.. bah. Die plekken die je hebt genoemd lijken me echt te gek, maar voor Spanje moet je me nog overtuigen haha, ik ben te beïnvloed, denk ik, door de Salou kant van Spanje, waardoor ik niet zo goed durf ;-). Is Key West in Miami, of meer in California?

  En wat leuk dat je oma ook Indonesisch is, the food is good!

  Groetjes!

  p.s. ik heb gestemd op je poll (vind trouwens outfit of iig wat je zou dragen posts - als aanvulling- ook leuk!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben blij dat je het leuk vindt om mijn stukjes te lezen :-) Ik heb nogal de neiging om lang van stof te zijn en dan blijf ik maar typen hahaha... Ik vind blogs met lange stukjes tekst altijd wel leuk mits de blogger natuurlijk een beetje schrijft over dingen die mij boeien. Vind het echt grappig trouwens hoeveel overeenkomsten wij blijken te hebben, misschien dat jouw teksten me daarom zo aanspreken.

   Erg hè, dat niet naar huis willen op vakantie. Ik heb het echt heel erg! Vind het ook nooit leuk om thuis te komen, doe er altijd een poosje over om mijn dagelijkse leven in Nederland weer op te pakken. Ben heel benieuwd hoe dat dat straks gaat met de baby.

   Key West is het meest zuidelijke eilandje onder Florida. Al die eilandjes bij elkaar heten The Keys en zijn verbonden door middel van bruggen. Je kunt dus vanuit Miami binnen een paar uur naar Key West rijden.

   Sort ligt in de bergen en is totaal anders dan Salou enzo. Het is een dorpje met veel alternatieve typetjes en je hebt er een wildwaterrivier klasse 3/4. Heel vet dus! Je kunt er geweldig klimmen. De hele vibe is geweldig maar misschien ben ik bevooroordeeld omdat ik mijn vriend daar heb ontmoet haha..

   Leuk dat je hebt gestemd. Twijfel een beetje over fashion en dergelijke omdat ik kleding wel leuk vind maar ik echt geen enorme fashionista ben.

   Groetjes terug :-)

   Verwijderen
 2. Wat een leuk stuk! Vind ieder stukje ook weer leuk om te lezen van je:) Je schrijft zo enthousiast en ja.. het heeft wat! De foto met je uber zandbenen is echt geweldig, shows how much fun you had.. Ben benieuwd waar je nog allemaal naartoe gaat reizen als je zoontje er is..

  Heb trouwens ook gestemd op je poll! Ik vind persoonlijke verhalen, zwangerschapsverhalen en recepten erg leuk. Fashion blogs zijn er al ZOOOOveel dat je juist met dit je eigen stijl hebt:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor alle complimenten :-) Ben ook heel benieuwd wat de toekomst me gaat brengen. Het zal zeker wel gaan veranderen allemaal met de komst van de baby maar ik heb er wel vertrouwen in.

   Leuk dat je gestemd hebt ;-)

   Verwijderen
 3. Heerlijke blog dit. Ondanks dat ik helemaal niet zo'n reizer ben krijg ik bij jou verhalen toch echt wel kriebels eens wat vaker mijn koffer te pakken en de wereld over te trekken. Vet leuke foto ook van jou op het strand!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat bijzonder dat je het tegenovergestelde van heimwee hebt. Ik snap dat dat je favoriete plekken zijn, wat een mooie plaatsen en ook mooie herinneringen natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad wel een beetje gek ;-)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...