zondag 3 juni 2012

Zwemmen

Al een aantal dagen baal ik een beetje van het hele zwanger zijn. Ik voel me niet lekker, het weer zit niet mee en er is gedoe op mijn werk. Het ene moment kan ik het allemaal goed relativeren maar als ik dan weer een hele nacht last van mijn maag heb gehad, ben ik er even helemaal klaar mee.
Sinds een paar weken heb ik in mijn hoofd dat ik graag wil zwemmen. Toen het vandaag keihard regende, stelde mijn vriend voor om naar het plaatselijke zwembad te gaan. Hij wilde me een beetje opvrolijken door iets te gaan doen wat ik heel graag wilde. Gelukkig heeft deze plonspartij een heilzame werking gehad op mijn humeur en zit ik nu heel moe maar ook heel voldaan achter de computer.
Zoals ik in een eerdere post al wel eens verteld heb, houd ik van zwemmen. Ik heb als kind zijnde in een noodtempo al mijn zwemdiploma's gehaald en daarna ben ik tot mijn zestiende lid geweest van een zwemvereniging. Tel daarbij mijn voorliefde voor surfen en andere watersporten op en je kunt wel zeggen dat ik een waterratje ben. Ik wilde dus dolgraag met mijn bolle buik te water omdat het me heerlijk leek om weer gewichtloos door het water te zweven.
Ik denk dat dat van die gewichtloosheid in mijn hoofd de afgelopen weken wat al te romantische vormen heeft aangenomen, want eenmaal in het water zonk ik als een baksteen. Die dikke buik heeft mijn zwaartepunt behoorlijk veranderd haha... Ook begon zoonlief in zijn eigen zwembadje in mijn buik vrolijk koppeltje te duiken waardoor ik de eerste minuten het zwemmen heel, uhhh... bijzonder vond.
Gelukkig voelde het water al snel weer vertrouwd aan en heb ik heerlijk wat baantjes gezwommen en lekker rond gespetterd. Alhoewel het een hele andere ervaring was dan ik had verwacht, vond ik het erg fijn om weer even vol gas een paar banen te bewegen. Mijn conditie en kracht zijn wel behoorlijk achteruit gegaan tijdens het verplichte rust houden van de voorgaande maanden maar door deze middag krijg ik heel veel zin om na de bevalling weer lekker aan de slag te gaan met allerlei activiteiten.
Oh ja, de bovenstaande foto's wilde ik jullie graag laten zien. (Daarom begon ik met het typen van dit hele verhaaltje eigenlijk...)

10 opmerkingen:

 1. Wat lief dat je vriend wat wilde gaan doen zodat je een beetje opvrolijkte. Volgens mij was het zwembad ook nog eens lekker rustig :-) en wat leuk dat je zoontje ook gelijk begon te bewegen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn vriend is zeker lief haha ;-) Het was zeker rustig in dit zwembad. Vond het wel prettig want was toch een beetje bang dat iemand in mijn buik zou schoppen.

   Verwijderen
 2. Leuk om te lezen hoe je dat ervaart. Lijkt me echt bijzonder om je kindje zo in je buik te voelen. Hopelijk ben je vandaag ook wat op gecheerd!

  xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voel me vandaag weer een stuk beter in ieder geval. Het was zeker een ervaring en ook zeker voor herhaling vatbaar haha ;-)

   Verwijderen
 3. Leuk om te lezen. Lief dat je vriend graag wat wilde doen om je wat uit je dipje te halen! Hoop dat het ook nog wat rust geeft voor de komende dagen. Bijzonder trouwens dat je, je kindje zo goed voelde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het heeft me zeker goed gedaan gelukkig. Ik vond het zeker bijzonder maar ook wel een beetje apart :-)

   Verwijderen
 4. Ah wat leuk, en wat lief van je vriend dat hij voorstelde om te gaan zwemmen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lief van je vriend. Zwemmen is heerlijk als je zwanger bent, vooral als je tegen het einde komt en je eindelijk die dikke buik even niet meer zo voelt. Al moet ik zeggen dat ik nu niet de energie heb om te gaan, maar dat komt omdat ik meer met dochterlief in het peuterbad zit dan lekker kan ontspannen :P Mooie foto's btw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan me voorstellen dat het zeker op het einde heel prettig is. Vind het ook zeker iets om erin te houden want ik heb het echt gemist. Snap wel dat je die energie nu even niet hebt hoor, je bent al hoogzwanger ;-) Wel fijn dat je dochter het naar haar zin heeft in het peuterbadje, hopelijk lukt het nog om een ker te ontspannen in het water voor je bevalling. Enne, dankjewel ;-)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...