woensdag 6 juni 2012

Gliss Kur Total Repair Weightless Shampoo




Ik vind het altijd wel leuk om nieuwe verzorgingsproducten uit te proberen. De ene keer ontdek ik een geslaagd product dat heel goed werkt voor mij, een andere keer blijkt iets een misser. Op enkele favorieten na die ik keer op keer blijf kopen, blijven nieuwe producten me aantrekken ondanks de missers. Op een blauwe maandag heb ik een bijbaantje gehad bij de V&D op de cosmetica-afdeling, misschien dat het daar iets mee te maken heeft. De make-up op die afdeling vond ik niet heel boeiend maar ik vond het heerlijk om aan alle Rituals spulletjes te snuffelen en alle nieuw binnengekomen bodylotions te checken.
Wat betreft shampoo heb ik nog niet echt mijn holy grail gevonden. Ik heb een flinke hoeveelheid fijn haar dat pluist als een gek. Ondanks dat ik er vorige week 10 centimeter vanaf heb laten knippen, blijft het gewoon heerlijk statisch. Blijkbaar hoort dat gewoon bij mijn haartype. 
Nu ik zwanger ben, merk ik dat mijn haar bovenop wat sneller vet wordt en dat is natuurlijk niet zo heel handig als de punten gortdroog blijven, hoeveel je er ook vanaf knipt en hoeveel serum je er ook insmeert. Een shampoo voor droog haar is dus niet echt een optie voor mij op dit moment en een shampoo voor vet haar ook niet want dat kunnen mijn punten niet aan. Lastig!
Toen ik deze shampoo van Gliss Kur onlangs bij de Dirx zag staan, leek het me wel een aardig product. Ik ben vaak tevreden over Gliss Kur en een weightless shampoo van de total repair-lijn leek me ideaal. Het nadeel van fijn haar is namelijk dat het al snel langs je gezicht gaat hangen bij teveel shampoo en conditioner. Het leek mij ook wel dat een zogenaamde lichte shampoo er niet voor zou zorgen dat mijn hoofdhuid een enorme hoeveelheid talg zou gaan produceren. And I was right!
Ik heb deze shampoo nu al een keer of vijf gebruikt en ik ben er heel tevreden over. Ik hoef maar een kleine hoeveelheid te gebruiken voor mijn toch redelijk lange haar en het schuimt al lekker. Ik kan het makkelijk inmasseren en het spoelt ook erg makkelijk uit mijn haar. Onder de douche voelt mijn haar ook al schoon aan na het gebruiken van deze shampoo. Het ruikt wel iets anders dan je van Gliss Kur bent gewend maar niet vies. Er zit een superfrisse geur aan deze shampoo, een geur die een beetje doet denken aan een mannendouchegel. Voor mij is dat geen probleem aangezien ik ook regelmatig met Axe onder de douche ga als ik weer eens ben vergeten nieuwe douchegel voor mezelf te kopen. Onlangs liep ik zelfs een dag rond met een Axe-walm onder mijn oksels omdat mijn deodorant op was. Tja, beter mannendeo dan geen deo toch!
Als mijn haar eenmaal droog is, voelt het heel luchtig aan. Ik laat mijn haar meestal aan de lucht opdrogen en soms hangt het dan direct al heel sloom naar beneden maar dat is bij het gebruik van deze total repair weightless shampoo totaal niet het geval. Het is heel zacht en - hoe zal ik het noemen - fluffy... Zeker een aanradertje dus! 

19 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! Ik heb de ideale shampoo ook nog steeds niet gevonden. Toen ik zwanger was had ik trouwens ook extra droog, pluizig haar. Nu is alles weer genormaliseerd ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Whaha gister liep ik met een enorme axe walm om me heen,, grapje van me broer spoot ff ze deo op me.

    Bij mij werken die speciale shampoos nooit! het wordt altijd of te droog of vet:S

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zie het al voor me ;-) Merk ook nooit heel veel speciaals aan shampoo maar deze vind ik wel fijn.

      Verwijderen
  3. Ik wil deze wel een keer proberen. Perfecte shampoo, volgens mij bestaat het niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook bang dat de perfecte shampoo niet bestaat.

      Verwijderen
  4. Leuk geschreven weer Jess! Erg handig, ik wil die shampoo snel een keer uitproberen!! X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De perfecte shampoo, misschien moeten we die zelf uitvinden? En onze blogs gebruiken om bekendheid aan het product te geven, haha;)! Deze klinkt om te proberen in ieder geval veel belovend! Ik gebruik trouwens ook vaak de douchegel van vriendlief, ik vind de geur gewoon heerlijk en veel sterker dan de vrouwen douchegel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. klinkt goed, onze eigen shampoo!

      Verwijderen
    2. Dat zou een goed idee zijn! Volgens mij heb ik ooit eens shampoo gemaakt bij scheikunde en was het helemaal niet heel moeilijk. Ik vind mannendouchegel ook niet verkeerd, erg lekker na het sporten bijvoorbeeld ;-)

      Verwijderen
  6. klinkt heel goed! helaas heb ik de perfecte shampoo ook nog niet gevonden maar 'yes to..' komt heel erg in de buurt (:

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien dat ik die ook eens ga proberen dan! Thanks :-)

      Verwijderen
  7. Klinkt goed, mijn haar is ook vet van boven, droog van onder en ik heb fijn haar - beter kun je het niet hebben he!-. Is deze een beetje te betalen?
    Overigens had ik ooit ook een goeie tester van de kapper voor hetzelfde probleem, maar ben de naam kwijt.. vond ik ook errug goed

    P.s. heb ook bij de V&D gewerkt op een Blue Monday haha (boeken en snoep afdeling hehe)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij bent ook al zo'n lekkere bofkont ;-) Volgens mij was deze 4 euro, best duur voor zo'n kleine fles maar op zich wel te doen. Nu ik weet dat het een fijne shampoo is, heb ik het er wel voor over.

      Ik moest altijd aflossen op die snoepafdeling en ik snapte geen hol van die weegschaal haha... Wel lekkere chocolaatjes in december :-)

      Verwijderen
    2. Moet je af en toe even bij de action kijken, of bij een op=op voordeelshop. Super veel van deze soorten shampoo voor echt zoveel minder geld!

      Verwijderen
    3. Het zou fijn zijn als ze daar die shampoo verkopen. Had een paar maanden geleden bij Zeeman ook een hele lading Gliss Kur producten gekocht maar die hebben ze nu weer niet meer. Stom, haha...

      Verwijderen
  8. O thanks voor de tip. Ik ga hem ook een keer proberen dan! hoe is het verder met je?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...