dinsdag 5 juni 2012

Gebakken risotto met pittige worst en cherrytomaatjes





Al een paar weken wilde ik dit gerecht maken maar steeds kwam het er niet van. Vanmiddag bladerde ik door mijn kookboeken heen om wat inspiratie te krijgen voor het avondeten. Opeens had ik zoiets van: ik ga het gewoon doen! Het kan me niet schelen dat het drie keer in en uit de oven moet, ik heb toch alle tijd!
Ik ging dus op mijn gemakje naar de C1000 om de ingrediënten te kopen die ik niet in huis had en ging thuis lekker aan de slag. Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar en daarom wil ik dit recept graag delen.

Ingrediënten voor twee personen:
5 chippolata merquez worstjes
200 gram arboriorijst
250 gram cherrytomaatjes
1/2 ui
kippenbouillonblokje
500 ml water
olijfolie
zwarte peper
knoflook
basilicum 
oregano

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit daarna wat olie in een grillpan en bak de worstjes in ongeveer 10 minuten gaar en knapperig. Snipper ondertussen de ui. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui. Voeg de arboriorijst toe aan de wok en schep de rijst net zo lang om tot alle rijstkorrels met een olielaagje zijn bedekt. Voeg dan het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de wok en draai het vuur laag.
Haal de worstjes uit de grillpan en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 centimer. Doe de stukjes worst bij het risottomengsel en roer het geheel goed door. Breng het gerecht op smaak met zwarte peper, knoflook, oregano en basilicum. (Doe er niet teveel kruiden in één keer bij maar proef terwijl je het gerecht op smaak brengt!) Laat de risotto 5 minuten pruttelen voordat je het in een ovenschaal schept.
Als je de risotto in de ovenschaal hebt geschept, dek je de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal nu voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege alle ingrediënten nog even door elkaar en dek de schaal opnieuw af.
Verwijder nu het aluminiumfolie en zet het gerecht voor wederom 15 minuten in de oven. Vervolgens haal je de schaal even uit de oven om de cherrytomaatjes toe te voegen. Zet het geheel nu voor de laatste keer voor 15 minuten in de oven. 
Bestrooi de risotto met pittige worst en cherrytomaatjes voor het serveren met nog wat extra oregano. Eet smakelijk!

12 opmerkingen:

  1. Op de foto ziet het er heerlijk uit! En als het voor herhaling vatbaar is, was het dus zeker een goed recept:) Jammer dat het 3x in en uit de oven gehaald moet worden, wel leuk als je alle tijd hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat gedoe met dat in en uit de oven hield mij ook tegen. Toch is het verder erg makkelijk dus als je tijd hebt, is het de tijd en het werk zeker waard.

      Verwijderen
  2. Yummy! Ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker een keer uitproberen. Thank you!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Thanks for sharing! Miss vriendjelief eens met puppy ogen aankijken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een man die kan koken, wat heerlijk haha! Ik zou inderdaad ook puppy-ogen opzetten dan ;-)

      Verwijderen
  4. Hmmmmm, dat ziet er erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kwijl zowat heel me toetsenbord onder haha,, ziet er echt lekker uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er lekker uit! Ik ben dol op worstjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. O deze sla ik over, ik ben helemaal niet dol op chorizo!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan zou ik dit klaarmaken inderdaad. Moet ook eerlijk bekennen dat het nogal zwaar op de maag valt bij zwangere vrouwen dus de herhaling van dit recept volgt hier ook pas in september ;-)

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...