woensdag 13 juni 2012

Dag 6 - Wat je vandaag gegeten hebt

Gisteren besloot ik dat het tijd was om dag 6 van de 30 dagen challenge uit te voeren. Ik moest hiervoor bijhouden wat ik allemaal heb gegeten dus dat heb ik braaf gedaan. Het was een dag dat mijn vriend om half acht 's morgen de deur uit ging en pas rond etenstijd weer thuis was. Ik was dus de hele dag home alone en dan heb ik meestal iets minder zin om uitgebreid eten klaar te maken. Ook hebben we vanavond niet uitgebreid gegeten omdat er na het eten nog getraind moest worden door mijn vriend. We hebben dus de restjes uit de koelkast opgegeten. Het zijn dus ongelofelijk spannende foto's geworden haha... 
Sinds een aantal weken heb ik dankzij een flink groeiende baby in mijn buik behoorlijk last van mijn maag. Ik probeer dus steeds een wat kleinere portie te eten in plaats van een grote maaltijd in één keer want dat valt niet zo geweldig. Zoals jullie kunnen zien, ben ik geen enorme eter. Ik moet wel de bekentenis maken dat ik 's nachts (!!!) vaak wakker word met enorme honger en dan nog rustig twee boterhammen eet en een schaal yoghurt. 


Ik ben de dag begonnen met twee volkoren beschuitjes met hazelnootpasta.  Sinds ik zwanger ben, verlang ik naar zoetigheid 's morgens en op deze manier probeer ik mijn drang naar koekjes en dergelijke een beetje in de hand te houden.
Rond half twaalf at ik een bakje Griekse yoghurt van de Lidl waar ik zelf wat krokante muesli bij heb gegooid.  Ik houd  erg van zuivel dus dit is iets wat ik regelmatig eet.
Ontbijtdrankjes kunnen wat mij betreft ook prima 's middags gedronken worden.  Vind dit echt zo lekker al weet ik niet hoe gezond dit daadwerkelijk is. Mjammm...
Een plakje roggebrood met kaas. Kan niet zeggen dat ik het echt lekker vind maar het schijnt goed voor de vezeltjes te zijn.
Een schaaltje verse aardbeien voor de nodige vitamientjes. Ik houd van aardbeien, jammer genoeg zijn ze niet het hele jaar door zo lekker. 
En toen was er chips en een goed boek... Alhoewel, ik ben pas op bladzijde 30 dus ik kan nog niet naar eer en geweten zeggen dat dit daadwerkelijk een goed boek is. 
's Avonds aten we een bruin stokbrood met ham, gesmolten brie, honing en walnoten met een flinke lading rauwkost
.
Nog een bakje vanillevla voor het slapen gaan tegen het brandende maagzuur. Het helpt niet veel maar wel een beetje dus ik doe dit nu braaf iedere avond.

17 opmerkingen:

  1. Leuk om dat zo te doen in foto's!

    Heerlijk dat stokbrood! Goed idee. Ook lekker simpel, want uitgebreide recepten spreken mij niet echt aan :-P. Hoewel ik me afvraag of dit niet moeilijk is voor mij om te maken. Ghehe.

    Is dat bewezen van dat vanillevla?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat van die vla heb ik van de verloskundige als tip gekregen dus ik denk dat het wel bewezen is.

      Dat stokbrood is supermakkelijk! Je neemt gewoon een stokbrood, legt er wat plakjes ham op en een lading brie en je knalt het in de oven. Ik heb het er 10 minuten in gedaan bij 200 graden. Vervolgens wat honing eroverheen gieten en wat (geroosterde) walnoten.

      Verwijderen
  2. Leuke post! Ziet er allemaal yummy uit. Ik verlang elke ochtend ook naar iets zoets, maar dat doe ik al mn hele leven haha. En ja, is dat inderdaad zo van de vanillevla? Namelijk nog nooit eerder gehoord hihi. Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Is bewezen volgens mij van die vanillevla, het helpt ook wel een beetje. Ben normaal geen zoetekauw maar ik wil nu 's morgens echt koekjes enzo eten.

      Verwijderen
  3. Leuk om te zien! Dat stokbrood als avond eten is een goed idee. Makkelijk en volgens mij erg lekker! Een bakje chips en een boekje erbij, dat vind ik een fijne combinatie, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel. Dat stokbrood is inderdaad lekker makkelijk en handig handig. Chips en een boek vind ik ook altijd een hele goede combinatie ;-)

      Verwijderen
  4. Dat stokbroodje ziet er echt heerlijk uit .. mmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker zeg, en dat stokbroodje ziet er helemaal heerlijk uit. Ik begin de dag ook altijd met broodjes hagelslag, geeft mij mijn chocolavoldoening voor de rest van de dag haha! Btw. Als vanillevla niet meer werkt, haal dan antagel bij de apotheek. Kost 6 euro voor een fles, is niet heel erg vies (zoals graviscon, blegh) en werkt binnen een paar seconden! Ik gebruik het ook!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks, ben echt veranderd in een zoetekauw. Hagelslag is ook lekker maar vind het altijd irritant dat er meer naast mijn beschuit ligt dan erop. Doe het dus ook meestal op brood. Ga vanmiddag even langs de apotheek als de regen hopelijk over is gewaaid. Eens kijken hoe dat werkt want heb tot nu toe nog geen ideaal middel gevonden tegen dat gore maagzuur.

      Verwijderen
  6. Ik moet toegeven het waren hele spannende foto's!! vooral het bruine stokbrood!

    Roggebrood is echt walgelijk haha en aardeien zijn heerlijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, dat dacht ik al :-) Roggebrood is inderdaad heel smerig ;-(

      Verwijderen
  7. Ik was ook aan de vanillevla. hielp n beetje. net als warme melk. maar rennies hielpen t beste....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vanillevla doet inderdaad niet heel veel maar alle beetjes helpen. Rennies vind ik alleen zo vies, krijg ze echt niet weg :-(

      Verwijderen
    2. je hebt Rennies in pepermuntsmaak....

      Verwijderen
    3. Dat is misschien toch wel het proberen waard dan ;-)

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...