vrijdag 11 april 2014

Monsterreview Eat Natural, Mani en Biónina + winactie

Heel soms ontvang je van een bedrijf een doos met producten waar je stijl van achterover slaat. Een paar weken terug maakte ik dat mee. Ik had contact gehad met Eat Naturel over het schrijven van een review en het organiseren van een winactie. Ik wist dat er een pakket naar me onderweg was met allerlei goodies van Eat Natural. Wat echter een grote verrassing was, was dat ik daarnaast wat heerlijkheden ontving van Biónina en ManiOh, en ik was ook enorm onder de indruk over de hoeveelheden die ik aantrof in de doos die bij ons werd bezorgd. Kijk maar mee...




Wow, hier loopt het water je toch van in de mond? Vreetzak als ik ben, vind ik het fantastisch om eten en drinken te reviewen. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik dol op alles wat met koken en voedsel te maken heeft. Perspakketten met eetbare zaken zijn een fijne bijkomstigheid van bloggen. Niet in de minste plaats als het producten betreft waar ik erg over te spreken ben. Ik ontving vijf soorten muesli en vier varianten aan repen in klein en groot formaat van Eat Natural. Verder mocht ik kennismaken met vier soorten sparkling juice van Biónina en twee varianten notenmixen van Mani. In huize In a flow around the world hebben we ons met verve van onze taak gekweten om dit alles te beoordelen. Het was een hele klus maar we hebben met liefde alles getest. 



Ik mocht dus vijf verschillende soorten muesli proberen. Hierboven zien jullie twee soorten glutenvrije muesli in de smaken Rankfruit en Buckwheat en drie standaard varianten in de smaken Paranoten en sultanarozijnen, Amandelen en abrikozen en Noten en zaden. Aangezien mijn bloeddruk problematisch hoog is, ben ik erg te spreken over het lage zoutgehalte. Daarnaast zijn de glutenvrije soorten geschikt voor veggies. De smaken zijn anders dan anders maar wel heel erg lekker. Ik ben echt enorm onder de indruk. De namen dekken niet helemaal de lading van de daadwerkelijke inhoud. Al deze ontbijtgranen zitten namelijk tjokvol geweldige ingrediënten. 
Ik heb de muesli getest met zowel yoghurt als melk. Wat ik echt heel relaxt vind, is dat deze muesli geroosterd is en daardoor lekker crunchy. Ook heb je niet veel nodig voor een stevig ontbijtje omdat het erg vullend is. Zeker in combinatie met yoghurt en bijvoorbeeld een handje gedroogde vruchten. Wij ontbijten al weken met dit spul maar nog geen enkele doos is opgegaan. Zegt genoeg, lijkt me. 
Over iedere smaak valt wel iets fijns te melden. Zo vind ik de stukjes kokosnoot en het snufje kaneel van Buckwheat heel smakelijk. In Rankfruit, Amandelen en abrikozen en Paranoten en rozijnen ben ik erg te spreken over de toegevoegde honing. De variant Noten en zaden is vrij neutraal van smaak waardoor deze muesli weer ideaal is om te mengen met (gedroogd) fruit. 



Al een aantal jaar koop ik regelmatig de repen van Eat Natural. Ik meen me te herinneren dat ik ze als student zijnde, scoorde bij De Tuinen. Toen waren ze namelijk een stuk minder goed verkrijgbaar dan tegenwoordig. Vandaag de dag kun je deze fijne, gezonde tussendoortjes gewoon in diverse supermarkten halen. Ideaal! Al heel lang was mijn favoriete reep de variant met Amandelen, abrikozen en een yoghurtlaagje. Na deze monsterreview moet ik daar echter toch een beetje op terugkomen. Ik vind de reep met Veenbessen, macadamianoten en pure chocolade ook goddelijk. De varianten Paranoten, sultanarozijnen, amandelen, pinda's en hazelnoten en Pinda's, cashewnoten, veenbessen en melkchocolade zijn evengoed heerlijk. 
Zoals ik zojuist al zei, zijn de repen te verkrijgen in twee formaten. Heel handig want de grote repen zijn behoorlijk vullend en daar heb je niet altijd zin in. Vooral de soorten met chocola zijn vrij machtig. (Wel superlekker, haha!) Fijn dus, dat je ook kunt kiezen voor een kleiner tussendoortje als je toch je trek wil stillen maar geen last hebt van de hongerklop. De grote repen zijn in een doosje per drie stuks verpakt en de kleine kun je assorti kopen in een handig zakje. De kleine repen zijn verkrijgbaar in drie smaken en de grote varianten in vier smaken. (Je kunt de kleinere snackjes niet krijgen in de smaak Paranoten, sultanarozijnen, amandelen.)


Van het merk Mani kregen we twee soorten notenmixjes om te proberen. Ook dit zijn gezonde tussendoortjes, net als de repen van Eat Natural. Vanaf mei kun je deze portieverpakkingen kopen bij Jumbo. Deze verwennerij is rijk aan vezels en ook bevatten noten natuurlijk veel goede vetten. Ik ben nogal eens geneigd om naar een zak chips te grijpen wanneer ik trek heb in iets hartigs maar dit is eigenlijk een veel betere optie. Net zo lekker en een stuk beter voor lijf en leden. 
We ontvingen de varianten Berry & Nuts en Sweet Cocktail. Beide mixjes happen goed weg. Ik heb een lichte voorkeur voor de Sweet Cocktail vanwege de cashewnoten. Vriendlief is daarentegen meer te spreken over de Berry & Nuts. Zo zie je maar weer dat over smaak niet te twisten valt. Het is echt een kwestie van proberen welke variant je bevalt. 
Wat ik verder handig vind, is dat deze tussendoortjes per portie zijn verpakt. Ik ben er heel goed in om gedachteloos veel te veel naar binnen te proppen. Dat overkomt me niet met deze tussendoortjes van Mani. Vooruit, ik heb een paar keer overwogen gewoon nog een zakje open te trekken maar dat heb ik toch maar niet gedaan. 


Zien deze blikjes drinken er niet enorm gezellig uit? Ik was er in ieder geval direct verliefd op. Ze zien er zo leuk uit dat het bijna zonde is om ze op te drinken. Uiteindelijk heb ik dat wel gedaan hoor, anders kon ik jullie immers niet vertellen dat dit hele fijne drankjes zijn. Dat zou zonde zijn. Ik testte de volgende smaken uit: Miss Blood Orange, Mister Lemon, Uncle Pomegranate & The Cranberries en Lady Pink Grapefruit. Wat een klinkende namen hè. Ik vind vooral de verwijzing naar The Cranberries hilarisch. (Voor de mensen die niet uit de jaren '80 stammen; dat was een hele toffe band uit mijn jeugd...) 
Naast de geweldige verpakkingen zijn deze zogeheten sparkling juices ook nog eens heel smakelijk. Deze drankjes zijn geïnspireerd op de natuur en ook nog eens biologisch. Ik vind de smaken origineel en niet voor de hand liggend. Enig puntje van kritiek is dat ze net een tikkeltje zoeter zijn dan de namen doen vermoeden. Maar goed, ik ben dan ook een groot liefhebber van alles dat zuur is. Ik vreet zonder verblikken of verblozen zure matten op en ook drink ik zonder met mijn ogen te knipperen puur citroensap. Ik kan me voorstellen dat veel mensen het prettig vinden dat het zure in deze drankjes wat is afgezwakt door rietsuiker. (Tenminste, dat maak ik op uit de ingrediëntenlijst ;-))

Als klap op de vuurpijl mag ik drie verrassingspakketten weggeven met een aantal producten erin van de merken die ik gereviewed heb. Heel gaaf! De prijzen worden samengesteld door de merken zelf dus het is afwachten wat je ontvangt. Ik kan jullie echter wel beloven dat it's gonna be good! Wil je kans maken op zo'n verrassingspakket, lees hieronder dan hoe je meedoet aan deze winactie.

1. Like In a flow around the world op Facebook.
    Je maakt een extra kans door dit bericht te delen dus spread the word!

2. Like Eat Natural op Facebook.

3Like In a flow around the world op Bloglovin'.

4. Laat een comment achter waarin je vertelt dat je meedoet.

Goed, ik maak de winnaar volgende week bekend op zowel mijn blog als op Facebook. Good luck to y'all!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Eat NaturalMani en Biónina

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

28 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend gaaf dat je zoveel lekkere dingen hebt gekregen en wat een fijne winactie! Af en toe koop ik wel eens een reep van eatnaturel, meestal die met yoghurt, maar de andere ken ik nog niet. Ik zou graag kans maken op een verrassingspakket!
    Succes met de actie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke winactie! Helaas heb ik geen FB dus ik sla even over x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik doe meestal niet mee aan winacties, maar sinds ik blogger ben , wordt ik regelmatig op de hoogte gehouden van de healthy lifestyles van mijn medebloggers. En dat stimuleert me ook wel om gezonder te gaan eten,toevallig heb ik dus mijn eerste eat naturel nuts cruesli gekocht vorige week na het meermaals voorbij zien komen op diverse blogs. En dan zie ik deze leuke blogpost met ontzettend veel artikelen, en ja... nu ben ik zo nieuwsgierig dat ik dit keer zeker meedoe!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toffe producten ik wil graag verrast worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. zo dat ziet er uit als een super pakketje! Op deze manier is smikkelen natuurlijk helemaal niet erg ;-) Ik zou deze wel willen winnen/proberen omdat ik ook erg van gezond eten/drinken hou, maar ook best een snoepkont ben, perfecte combi in dit geval ;-) ook voor mijn kindjes overigens want die zijn dol op nootjes en fruitjes!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het lijken mij heerlijke producten ik ken er nog niks van. Ik doe graag een kansje maken met de win actie ik heb alles netjes gedaan onder de namen "Bianca en Sterre" of "Pinkit1988".

    Succes allemaal !

    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb nog nooit iets van bovenstaande merken gegeten, maar door het enthousiasme in jouw blog wil ik ze wel gaan proberen. Winnen zou natuurlijk ook heel leuk zijn, dus ik doe mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben sinds kort fan van eat natrual, vooral de muesli repen zijn super. I'm in

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh dat ziet er allemaal erg leuk en ook vooral lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wow dat is zeker een pakket zeg. Heerlijk! Ik doe graag mee aan de winactie!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een super gave actie.. ik doe graag mee..
    Sinds vorige week heb ik mijn levensstijl omgegooid!
    Samen met mijn vriend heb ik me aangemeld bij een sportschool en ik probeer nu zo gezond mogelijk te eten. (met veel lekkere gezonde smoothies!!)
    Dit lijken me heerlijke gezonde producten die ik graag een keertje wil uit proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik volgde je overal al:) Ik ben groot fan van de mueslirepen van Eat Natural dus dit lijkt me een tof pakket!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik doe graag mee!! Hele leuke actie:)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. De producten van Eat Natural ken ik nog niet maar moet zeggen dat ze er lekker uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wauw wat een super pakket om te revieuwen zeg! Ik krijg er helemaal trek van ;). Ik koop wel eens een Eat natural reep, maar de andere producten ken ik helemaal niet. Alles lijkt me erg lekker, dus ik doe mee, om zo'n verrassingspakket te winnen :)!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ben erg benieuwd naar de producten. Doe graag mee dus :). Ik heb je facebookpagina geliked en die van Eat Natural ook (onder mijn naam:Henderica))

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oooh ik heb nu al zo vaak gewonnen bij jou maar doe gewoon toch weer een poging hoor.. Mijn man ging watertanden toen hij je blog zag en al het lekkers dat je hebt mogen testen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. die met yogurth laagje, zoooooo lekker dat je er aan 1 niet genoeg hebt...
    o, die noootjes ook zo lekker..
    weetje, alles is gewoon lekker (denk ik, want eet nooit muesli)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Oh my dat is echt een monsterreview! Ik vind dat spul zelf nooit zo super, maar wel handig om als tussendoortje snel te eten als ik es niet creatief ben:D

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Superleuke winactie, ik doe mee :) ik ben sowieso al fan van Eat Natural en koop regelmatig hun producten, vandaag ook weer een doosje muesli gehaald, heerlijk met yoghurt en agavesiroop :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Super leuke winactie x www.sistersandsisters.com

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oh dat ziet er goed uit!
    Ik doe ook mee :).Gezien het studentenbudget kan ik lekkere en gezonde snacks als deze niet met regelmaat veroorloven.
    Zou toch leuk zijn als ik er op deze manier toch van kan genieten :D

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat grappig zeg! Wij verkopen ze al jaren hihi hele boven verdieping staat er vol mee. Mijn vriend dan: Mueslireep.nl ;-) Dat blaadje en handschrift komt ons bekend voor omdat wij bij hun inkopen te grappig. Ik sla deze win-actie over haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat leuk! Ik doe zeker mee, ik heb beide pagina's geliked, op bloglovin volgde ik je al. ik heb je bericht ook gedeeld op FB

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ziet er super lekker uit!! Ik doe graag mee :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...