woensdag 23 april 2014

Hocus pocus pilatus pas... alle groente weg! + recept






Ik heb een geweldig recept voor pastasaus. Het moet uren pruttelen, er gaan ladingen verse kruiden in en een riante scheut rode wijn. Heerlijk! Alleen is het nogal tijdrovend en daarnaast is Sam er niet zo wild van. Gelukkig heb ik ook een receptje voor een supersonisch snelle en simpele saus. Heel fijn voor doordeweekse dagen. En het allerbeste is dat je er veel groente in kunt verstoppen. Nu heb ik wat groente eten niet te klagen bij zoonlief, toch heeft hij er een handje van om keurig alle pasta op te eten en de rest als aankleding te zien. Maar met dit recept gaat alles er met smaak in. Niet alleen smakelijk voor eigenwijze koters, ook goed te eten voor de papa's en mama. Win-win-situatie! Benieuwd naar mijn geheim? Lees dan hieronder hoe je dit gerecht binnen tien minuten in elkaar flanst. 

Ingrediënten:
- 250 ml fusilli tricolore
- 350 gram gehakt
- 2 à 3 knoflooktenen
- 2 sjalotjes
- zak Italiaanse wokgroente
- blik gepelde tomaten 
- blikje tomatenpuree
- Parmezaanse kaas
- zeezout
- zwarte peper 
- paprikapoeder
- Italiaanse kruidenmix

Breng water met wat zeezout aan de kook voor de pasta. Eventueel kun je tijd besparen door het water in de waterkoker aan de kook brengen en dan over te gieten in een pan. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. 
Pel vervolgens de knoflookteentjes en ontdoe de sjalotjes van hun schil. En dan is het tijd voor wat magie. Tover je keukenmachine, blender of whatever tevoorschijn en mik daar de gepelde tomaten, tomatenpuree, de Italiaanse wokgroente, sjalotjes en knoflook in. Zet het apparaat van je keuze aan en... tover de groente om tot een glad prutje! Een kind kan de was doen! Ondanks dat de substantie eruit ziet alsof het al een keer is opgegeten, ruikt het goddelijk. Ik overweeg het de volgende keer gewoon op deze manier met een rietje aan te bieden aan mijn dreumes. Hij drinkt sowieso al mijn mislukte groene smoothies op dus dit zal er zeker in gaan. 
Goed, genoeg gedold! Verhit een wok of braadpan en bak daarin het gehakt rul. Het is niet nodig om olijfolie te gebruiken aangezien er al genoeg vet uit het vlees komt. Wanneer het gehakt bruin kleurt is het tijd om het prutje uit de keukenmachine, door vriendlief omgedoopt tot 'the veggie blob', erbij te schenken. Breng het geheel op smaak met zwarte peper, paprikapoeder en Italiaanse kruidenmix. Laatstgenoemde scoor ik trouwens in horeca-verpakkingen bij de Makro. Mocht je een eigen bedrijf hebben, chef dan een pasje voor deze groothandel. Het is er hemels namelijk! 
Anyways, giet de pasta af en laat deze even uitlekken. Om ervoor te zorgen dat de saus (inclusief alle verstopte groente) goed aan de fusilli plakt, voeg ik wat Parmezaanse kaas toe voor extra stickyness. Schep tot slot de pasta en saus door elkaar. Verdeel het gerecht over de borden en strooi er eventueel nog wat extra Parmezaan over. Het oog wil ook wat namelijk. Eet smakelijk!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

13 opmerkingen:

  1. Wa bende toch een slimmerT! Had helemaal nooit aan die blender van me gedacht, maar inderdaad.. zo gaat ie makkelijk! Ga dat zeker binnenkort eens proberen, op sommige dagen is dat gewoon super fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt erg lekker, ga het vanavond proberen! Leuke blog ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk! Zoiets maken wij saus en vriezen het in. Meestal een keer in de maand een grote pan. Zonder vlees en ipv roerbakmix snijd ik wortel ui, prei, bleekselderij en champignons of paprika, even wokken en dan met drie blikjes tomatenblokjes in de keukenmachine. Ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Handig! Helaas heb ik geen blender meer, die van ons is vorig jaar na een milkshake-incident 'overleden'.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. zeker als groente eten moeilijk is is dit een ideaal recept inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. verstopte groente voor kinderen is ideaal.....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hahaha: die titel... super gevonden :D

    Echt wat voor junior.... maar ook dit bliefde ie dus nie...

    Jammerdepammer...

    x Tally

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hihi dat idee van pastasmoohtiesaus uit een blender :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat is handig! Ziet er lekker uit ook :D

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat klinkt wel heel erg lekker... en ook nog eens gezond ondanks je geen groente meer ziet hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het ziet er uit alsof het al een keer is opgegeten.. Briljant.. Maar idd een goede tip om aan voldoende groenten te komen en ook gewoon hartstikke lekker en gezond, thx for sharing!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...