woensdag 19 maart 2014

Post-pregnancy kledingtips & tricks

Ik vind het altijd vet lief dat jullie vaak roepen dat ik slank ben als ik eens een outfitje online gooi. Ik weet dat ik in principe niets te klagen heb na mijn zwangerschap maar uhhh... er zijn echt wel wat dingen veranderd aan mijn lichaam. Gelukkig heb ik niet veel keiharde schade geleden maar sinds ik mama ben, ben ik me best bewust van de veranderingen welke mijn lijf heeft doorstaan. Voorheen dacht ik nooit na over mijn figuur en trok ik alles aan maar dat is sinds de komst van Sam veranderd. Bepaalde kledingstukken of combinaties trek ik niet meer uit de kast omdat ze me domweg minder flatteren.
In de afgelopen anderhalf jaar heb ik mijn nieuwe figuur goed leren kennen en weet ik wat voor mij wel werkt en niet werkt. Begrijp me niet verkeerd, ik ben tevreden met mijn lichaam maar het is domweg ander dan wat ik gewend was. But we're good now! Ik weeg op dit moment 2,5 kilo zwaarder dan voor mijn zwangerschap. Ik ben dus weer redelijk terug in model geveerd. Toch merk ik dat veel van mijn oude kleding me niet meer zo goed staat als toen ik het kocht. Qua maat past het weer alleen is mijn lijf een beetje van vorm veranderd waardoor het net want anders toont. 
Vandaag deel ik mijn tips and tricks met jullie. Hopelijk hebben jullie er iets aan. Natuurlijk hoef je niet per sé een kind op de wereld te hebben geknald om iets aan mijn truukjes te hebben. Hopelijk kun je ook iets met deze informatie als je tegen dezelfde probleemzones aanloopt als ik. En wanneer je het evenbeeld bent van Doutzen, dan is dit artikel misschien gewoon geinig leesvoer. Ik heb even een kort overzichtje gemaakt van enkele lichaamsdelen waar ik minder graag de nadruk op leg. Misschien herken je je hier wel in: 

slappere buik
- lovehandles
- bredere heupen
- grotere borsten 
- minder taille
- bollere billen

Goed, waar houd ik nu precies rekening mee als ik aan het shoppen ben of een outfit uit de kast trek? Ik zal het laten zien aan de hand van enkele kiekjes van mijn favo outfits. En nee, ik ben geen megatrendy persoon en verreweg geen fashionista maar wel gewoon een vrouw die er verzorgd uit wil zien.



Om te beginnen, ga ik meestal voor een goed passende skinnyjeans. Doordat dit type broek goed aansluit, lijk ik slanker dan wanneer ik een wijdere broek aantrek. Heeft misschien ook wel wat te maken met het feit dat ik een kleine turf ben maar skinnyjeans kleden in mijn geval echt af. Ik heb een riante kont en mijn heupen zijn best breed maar uit ervaring kan ik melden dat ik een skinnyjeans best kan hebben. (En voor de mensen die roepen dat ik makkelijk praten heb; ik draag in de onderstaande outfits gewoon een maatje 29 en een maatje 30...)
Mijn heupen, kont en lovehandles zijn zones waar ik liever niet het accent op leg. Ik ben na de komst van Sam wat minder gestroomlijnd op die plekken en het voelt niet relaxt om een loeistrakke top te dragen waar je iedere hobbel en bult in ziet zitten. Ik kies dus voor iets uitlopende shirtjes of tuniekjes, shirts met een band onderaan waardoor je onderkant licht kunt laten blousen. Via de Youlookforless site kun je hele fijne tops bestellen. Ook ben ik fan van laagjes.


Verder is mijn voorgevel flink in omvang toegenomen, mede dankzij de borstvoeding natuurlijk. Inmiddels ben ik erachter dat hooggesloten shirtjes daar erg de nadruk op leggen. Je boobies lijken echt massief dan. Ik zorg er dus voor dat ik voor een iets wijdere halslijn ga en draag graag een sjaal als een topje te diep is uitgesneden. Prima oplossing! Daarnaast leidt een een sjaal met een vrolijk printje ook wat af van de probleemzones.


Wat betreft schoenen kies is graag voor mijn enkellaarsjes met een klein hakje eronder. Toch draag ik ook heel graag gympjes en sneakers omdat ik daar zo lekker op loop. Ik heb een flinke schoenencollectie met zowel nette schoenen, Uggs, sandaaltjes en gympen in alle maten en kleuren. Voorheen droeg ik graag hoge sneakers van bijvoorbeeld Adidas of Nike maar doordat ik tegenwoordig wat breder ben, staat dat minder leuk. Wanneer ik dikke Dunks aantrek, krimp ik per direct tien centimeter en lijk ik minimaal vijf kilo zwaarder. Als ik vandaag de dag comfortabel en toch voordelig voor de dag wil komen, schiet ik een paar smallere gympjes aan die me wat meer flatteren. 


In de winter kun je me uittekenen in mijn zwarte skinny met een zwarte tanktop en losse blouse of een vest. Je zou dit mijn uniform kunnen noemen, haha! Het is nu eenmaal een gegeven dat donkere kleuren meer afkleden dan lichte kleuren. (Dat is ook de reden dat ik liever een jeans met een donkere washing koop dan één met een lichte...) Ik heb trouwens tevens een flinke lading zwarte treggings en leggings in de kast liggen. Niet enkel omdat het mijn figuur goed doet overigens, ik houd van zwart.
Al mijn blousjes en vesten van voor de zwangerschap gaan niet meer dicht. Beetje jammer, maar dat betekent niet dat ik ze niet meer kan dragen. Het staat namelijk ook best stoer om ze open te dragen. Bijkomend voordeel is dat je op die manier geen last hebt van het rollade-effect en dat je tegelijkertijd je lovehandles verdoezelt door de loshangende voorpanden.

Oh ja, ik tik dit blogje in mijn afstandse joggingbroek en een dikke hoodie. Op sommige dagen moet je gewoon schijt hebben aan wat wel of niet leuk staat ;-)

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Youlookforless.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

12 opmerkingen:

  1. +1 voor dikke hoodies :D. Draag ik ook graag! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super knap dat je al bijna weer op je oude gewicht bent!
    Daar kun je zeker trots op zijn ;-)

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helemaal herkenbaar je 'probleem' zones, hier precies t zelfde (behalve de boobies!). Ik wil ook shirtjes die een beetje wijder uitlopen, alleen door mijn lange rug vallen ze vaak te kort, irritant!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dear dear.. 'gewoon' maatje 29 en 30 daar pas ik met mn dikke reet niet eens in haha.. Mijn lichaam lijkt nu helemaal nergens meer op. Dus ik ben benieuwd waar ik me in ga wurmen straks.. nu draag ik joggingbroeken en zelfs mn zwangerschapsleggings hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha leuk geschreven. Herkenbar die veranderingen na de zwangerschap. Al zijn mijn 'boobies' door de bv juist geslonken, helaas pindakaas.... Ik ben nog niet helemaal vriendjes met mijn kledingkast maar ik moet dan ook echt echt echt heel erg nodig eens gaan shoppen. Geldt ook voor mijn schoenen collectie, die is inmiddels waardeloos...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben inmiddels 14 kilo lichter als bij de start van mijn tweede zwangerschap. Die verschrikkelijke bubbelbuik bezorgt me nog steeds de nodige shopstress. De ultieme outfit heb ik nog steeds niet gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk artikel en herkenbare tips en trics :) Ik ben tevredener over mijn lichaam post-pregnacy, het lijkt strakker. Jep, for real. Maar goed, heeft en misschien ook mee te maken dat ik ruim 2 kg lichter ben dan ervoor. Ik heb nu ook zelf meer vrede met mijn lichaam en de houding van: "Het is mooi, zelfs na een zwangerschap." Fijn, watn dat gevoel heb ik jaren ervoor nooit gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. zou wel leuk zijn er strakker uit komen....
    zelfs ik heb nog last van te veel zwangerschapskilo's, wahahahaha...
    ik vind dat je er top uit ziet elke keer...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben benieuwd hoe dat bij mij is na de zwangerschap. Maar als je weet hoe je goede kanten te benadrukken, scheelt dat al enorm. Ik vind je outfits goede inspiratie! En je ziet er eigenlijk ook gewoon super uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind je een mooie mama en vind je kledingstijl heel leuk! Je kledij ziet er niet 'mama' uit. Er zijn veel vrouwen die zich laten gaan zodra ze een kind hebben, maar jij ziet er altijd leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jeeeej voor hoodies! Wat een geweldig leuk blogje met al die outfits! Ik vind je er ook erg goed uit zien hoor.. maar kan me voorstellen dat het voor jezelf wat anders voelt... Ik ben al zo lang niet meer op je blog geweest, te druk! gaat het goed met je!?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zo herkenbaar! En hoodies zin leuk, i love your style!
    ANyways je anders voelen, ik merk het ook, mijn metabolisme werkt niet meer zo geweldig nu ik wat ouder ben, best frustrerend. Maar ach, zolang je weet wat je staat en wat niet kun je je nog steeds heel slank voelen. Niet teveel blijven hangen aan dingen die je vroeger stonden maar nu niet toch?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...