woensdag 26 maart 2014

Babyverzorgingsproducten van Nûby


Een poosje geleden alweer ontving ik een pakketje met babyverzorgingsproducten van Nûby. Uiteraard was ik daar enorm blij mee aangezien we al een poosje op zoek zijn naar goede spulletjes om Sam's huid mee te wassen en in te smeren. Zoals ik in dit artikel al vertelde heeft mini eczeem. Een velletje dus om rekening mee te houden want lang niet alle producten volstaan om zoonliefs huid in topconditie te houden. Gelukkig gaat het de laatste maanden heel goed en kan ik ook wat meer experimenteren met verzorging.
Ik kende Nûby alleen van de flessen en drinkbekers. Ik had geen idee dat ze ook een lijn met babysmeersels op de markt hadden gebracht. Ik ontving een waslotion voor lichaam en haartjes, luiercrème en billendoekjes. Deze huidverzorging bestaat uit natuurlijke ingrediënten wat hartstikke fijn is voor tere kinderhuidjes. Het is me niet helemaal duidelijk of deze lijn CitroganiX heet of dat het een bestanddeel is. Het komt er in ieder geval op neer dat al de producten een frisse citrusgeur hebben en anti-bacterieel zijn. Klinkt veelbelovend, nietwaar?
Laat ik beginnen met iets te vertellen over de waslotion waar je zowel het lijf van je uk mee kunt wassen als de haartjes. Dit spul zit in een pompflacon wat ik persoonlijk erg prettig vind. Vooruit, ik moet er wel voor zorgen dat Sam niet in één keer de hele fles leegpompt maar je staat in ieder geval niet te klooien met flacons waar je mee moet schudden om er iets uit te krijgen. Als je zou willen kun je met één hand pompen en daarmee ook de waslotion opvangen. Dit is vooral handig als je een kleine baby in bad doet want dan heb je slechts één hand vrij. 
De waslotion zelf komt als mousse uit de flacon. Zelf ben ik verslingerd aan douchefoam omdat het zo lekker aanvoelt op je huid bij het inzepen. Ik neem aan dat het voor kleintjes ook een prettige ervaring is om met zo'n zacht product te worden ingesmeerd. Mijn meneer leek het wel fijn te vinden. De geur vind ik ook heel aangenaam. Ik kan me voorstellen dat mensen dit geen typische geur vinden voor babyverzorging maar dit maakt wel dat deze producten tevens prima geschikt zijn voor oudere kindjes. Ik ben een liefhebber van frisse geuren dus ik vond het heerlijk ruiken. Misschien een kwestie van even wennen.
De luiercrème hebben we getest toen Sam vorige week luieruitslag had. Zoonlief heeft helaas een abonnement op een rode bavianenkont. Hoe vaak en hoe snel we hem ook verschonen, hij is domweg heel gevoelig voor allerlei rode plekjes. Vaak gaat luieruitslag in zijn geval over in luiereczeem dus wij hebben standaard een tube hormooncrème in huis om de boel te lijf te gaan. Misschien dat ik daarom niet enorm onder de indruk was van dit product. Ik ben die agressieve crème van de dokter gewend dus een product op basis van natuurlijke ingrediënten werkt lang niet zo snel en effectief. Ik moet hier wel de kanttekening bij maken dat Sam vermoedelijk niet de juiste testpersoon was met zijn gevoelige kontje. Wanneer je kind zo nu en dan last heeft van luieruitslag, doet de crème van Nûby waarschijnlijk prima zijn werk. Wel vind ik deze crème erg dik en lastig uit te smeren. Uit ervaring weet ik overigens dat veel billencrèmes deze eigenschappen hebben. Niet heel gek dus. De billen echt goed droog maken, scheelt al een stuk.
De billendoekjes vind ik echt heel fijn. Ze ruiken heel fris en zijn lekker stevig. Soms zijn vochtige doekjes zo dun dat je er een paar nodig hebt per uhhh... veeg om kak weg te poetsen. De exemplaren van Nûby daarentegen zijn groot en dik en daardoor heb je er niet zoveel nodig om billetjes weer fris en fruitig te krijgen. Ook kun je de verpakking handig af sluiten met een stevig klepje om uitdrogen te voorkomen. Persoonlijk ben ik echt heel enthousiast over deze billendoekjes. Temeer omdat Sam er met zijn gevoelige kleine kontje prima tegen kan. Kortom een aanrader! Al met al ben ik tevreden over de producten van Nûby. 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Nûby.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

4 opmerkingen:

 1. Ik vind de verpakking er al super uit zien...
  Fris, lekker en niet babyachtig..
  En douchefoam, daar zijn wij ook gek op, ukkies vast ook....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè, ik vind de geur ook echt lekker. Gewoon fris en clean ofzo.

   Verwijderen
 2. Ons meisje heeft ook al erg rode billetjes gehad, heel zielig. De dikke creme deed toen juist erg zn werk, was ook fijn.. als ze plaste was niet gelijk de creme eraf haha! Ben erg benieuwd naar dit product ook voor ons meisje....
  Ook de billendoekjes! Misschien als ze t ziekenhuis uit is..?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo sneu! Ik vind iets dunnere crèmes wel prettiger. Die kun je ook iets makkelijker weghalen met het verschonen. Bepanthen is ook wel goed voor normale rode billen. Maar het blijft een zoektocht naar een goede billencreme.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...