zondag 16 maart 2014

Zo Naïf


Mijn vriend heeft eczeem. Heel erg eczeem. Als volwassene heeft hij vooral last van een hele droge huid maar als baby en kind zijnde heeft hij er weken voor in het ziekenhuis gelegen. Toen ik zwanger was, was ik dus stiekem best een beetje bang dat ik ook een koter zou krijgen met een DRA-MA-TI-SCHE huid. De genen logen er immers niet om, want mijn schoonmoeder heeft zo nog erger last van eczeem dan Maarten. Tja, dan kun je als moeder zijnde een huid van schokbeton hebben, de kans blijft gewoon fifty-fifty dat je een kind op de wereld zet met een probleemvelletje.
Toen Sam geboren was, leek het allemaal mee te vallen. Misschien dat het door de borstvoeding kwam dat zijn huid zo gaaf bleef of dat het achteraf bezien dom geluk was. Ik kneep mezelf nog in mijn handjes dat mini die slechte genen bespaard waren gebleven. Niets bleek minder waar. Na een maand of vijf begon de ellende. Sammie's huid werd droger en droger. In zijn nek ontstond een grote eczeemplek en ook allerlei plooien begonnen te etteren. Shit!
In eerste instantie werd gedacht aan een voedselallergie omdat het hele gezeik begon toen we voorzichtig begonnen met bijvoeding. Dit bleek echter niet de oorzaak. Er werden allerlei zaken uitgesloten en op een gegeven moment werd duidelijk dat zoonlief toch echt de beroerde huid van zijn vader had mee gekregen. Het is bij hem wel veel minder heftig dan bij papa maar yep, Sam heeft onmiskenbaar eczeem. Bum, bum, bummer!
Goed, en daar moet je iets mee als moeder zijnde. Aangezien het bij mijn kleine man niet zo gruwelijk is dat de vellen er continu bij hangen, probeer ik het smeren met hormoonzalf te beperken. Soms ontkom ik daar niet aan maar liever zoek ik mijn heil in andere oplossingen. Wat betreft verzorgingsproducten zijn we nog steeds erg zoekende. Op zich heb ik niet het idee dat Sam's huid echt reageert op de bekende huidverzorgingslijnen maar hij heeft er ook niet echt baat bij. We proberen dus regelmatig een nieuw merk uit om te zien of dat een holy grail is.
Een poosje terug was ik heel blij toen we een lief pakketje ontvingen van Naïf. Dit is een babyverzorgingslijn op basis van natuurlijke producten. Speciaal geschikt voor de gevoelige huidjes van kleine kinderen. Kortom, de producten van Naïf zijn Sam op het lijf, uhhh...vel, geschreven. We ontvingen een full-size washgel en crème en probeerverpakkingen met shampoo en bodylotion. De gehele lijn van Naïf is verrijkt met cottonseed, oftewel katoenzaad. Wikipedia leerde mij dat dit een heel fijn bestanddeel is omdat het van nature rijk is aan omega-6 en anti-oxidanten. Wanneer men katoenzaad verwerkt in cosmeticaproducten zorgt de hydraterende werking voor een glad en zacht velletje. Geef toe, dat klinkt allemaal heel aanlokkelijk.
Ik was vooral heel benieuwd naar de crème. Ik ben namelijk al tijden op zoek naar een lekker smeerseltje dat voedend genoeg is voor Sam's superdroge huid. Veel crèmes of bodylotions laten zijn huid wel even zacht aanvoelen maar na een paar uur ontstaan er soms alweer droge plekken. Mini lijkt er geen last van te hebben maar heel aangenaam lijkt het me niet. De afgelopen twee weken heb ik Sam na iedere douchesessie ingesmeerd met de Nurturing Cream van Naïf. In eerste instantie merkte ik niet veel verschil maar nadat ik het diverse malen had gebruikt, leek zijn droge velletje op te knappen. Vooral zoonliefs buik was de laatste tijd erg droog en na drie keer goed smeren, waren die ruwe plekjes verdwenen. Wow, wat een verbetering! 
Ook heb ik Sam vanaf dat ik de producten van Naïf ontving, enkel nog gewassen met de Cleansing Washgel. Over het algemeen reageert de huid van onze uk wel redelijk op de meeste douchegels. Zolang ze niet heel uitdrogend zijn, gaat het prima. Ik moet er wel bij vertellen dat ik Sam voorheen niet elke keer in het sop zette maar hem vaak ook waste met alleen water. Om deze douchegel goed te testen, heb ik dat wel gedaan. Ik was er een tikkeltje huiverig voor maar dat bleek nergens voor nodig. Dit product droogt Sam's tere velletje niet uit en is dus geschikt om zeer regelmatig te gebruiken. Handig nu hij steeds meer gaat buitenspelen en dus ook steeds vaker echt vies wordt. Ik moet er overigen wel bij vermelden dat zoonlief om de dag of twee dagen doucht tenzij hij te smerig is om beet te pakken.
Ook hebben we de miniverpakkingen bodylotion en shampoo nog even aan een kleine test onderworpen. Wat betreft de shampoo vind ik het lastig om een gedegen oordeel te vellen. Als je In a flow around the world vaker bezoekt, weet je dat Sam met zijn anderhalf jaar nog steeds vrij kalig is. Ik was zijn haar dan ook niet met shampoo maar neem zijn bolletje gewoon mee wanneer ik hem insmeer met douchegel. Toch heb ik zijn haar twee keer gewassen met de Nourishing Shampoo van Naïf. En ik moet zeggen, zo op het oog lijkt het me een prettig spulletje. Maar nogmaals, wegens het gebrek aan een haardos durf ik geen uitspraken te doen over de werking ervan.
De Softening Bodylotion heb ik tevens twee keer gebruikt bij mijn monstertje. Wederom een fijn product in gebruik maar niet voedend genoeg voor Sam. Waar de ruwe plekjes verdwenen bij het gebruik van de crème van Naïf, gebeurde dat niet met de bodylotion. De huid van zoonlief is op dit moment wel heel erg droog moet ik zeggen. Ik heb goede hoop dat wanneer het weer omslaat een iets minder voedende crème volstaat. Dat was namelijk vorig voorjaar ook het geval. Ik heb die tube dus maar eventjes in de kast gelegd tot het echt mooi weer wordt. Voor een kind met een normale huid lijkt dit product me trouwens meer dan prima. 
Al met al ben ik heel enthousiast over de verzorgingslijn van Naïf. Je merkt dat er goed over is nagedacht en dat de mensen achter dit merk een passie hebben voor hun product. Ze hebben hart voor de zaak. De spullen zijn met veel zorg ontwikkeld en in de markt gezet. Wanneer je een kind hebt met een gevoelige huid is de verzorging van Naïf een absolute must. Uiteraard zijn de spulletjes ook gewoon heel fijn voor kleintjes met een normale huid. Wij zijn fan!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Naïf.

Vergeet niet om mee te doen aan mijn winactie in samenwerking met Printic. Je kunt hier lezen hoe je kans maakt op afdrukken van acht van je favoriete Instagram-foto's. 

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

10 opmerkingen:

 1. Moeilijke hè, goede (baby)producten vinden? Ik kende het merk, wil er ook nog eens iets van gaan proberen. Mooie visie in ieder geval. De ingrediënten zien er ook oké uit (alleen toch wel parfum te bespeuren als ik dan iets moet mierenneuken)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker lastig. Ik moet eerlijk bekennen dat ik parfum geen groot probleem vind aangezien Sam er niet op lijkt te reageren. Maar tsjonge, het is een hele zoektocht.

   Verwijderen
 2. Hier ben ik degene met de probleemhuid, ik ben zo goed als overal allergisch voor :( Gelukkig lijkt Finn papa's huidje te hebben want hij heeft nog geen plekje of vlekje gehad. *klopt het af* Wel pak ik alleen maar milde producten voor hem.. ga de grens ook niet opzoeken haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dochterlief heeft ook een droge huid. Wie weet dat ik de crème van Naïf ga proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben erg benieuwd naar de werking van de producten, hier ook een probleem velletje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ga ik ook maar eens proberen, altijd benieuwd naar nieuwe producten. Ik heb zelf vaak last van een droge huid, dus maar eens doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier ben ik ook wel benieuwd naar. Heb nu billencreme van Lavera in huis en babyolie van Neutral.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit klinkt heel fijn!
  Mijn jongste meisje heeft wat droge plekjes op haar gezicht en verder ook best een droog huidje. Niet zo extreem droog, maar dit lijken me fijne producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dit merk ga ik onthouden...
  Ik heb ook eczeem gehad, af en toe nog...
  Tycho heeft het af en toe, mijn zusjes hebben het heel heel extreem..
  Misschien is dit iets voor ze

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...