zondag 2 maart 2014

Let's get personal...

Een paar dagen terug werd ik door Joyce getagd om wat persoonlijke vraagjes te beantwoorden. Ondanks dat deze tag welbekend is in de bloggosphere, wil ik jullie toch graag mijn antwoorden vertellen. Ik vind het zelf altijd leuk om tags te lezen bij andere mensen dus hopelijk kan ik jullie ook een beetje boeien. Goed, genoeg gekletst. Let's go!

Wat hoor je op dit moment van schrijven?
Ik tik dit blogje op zaterdagmiddag en ik hoor helemaal niets. Zalig! Vriendlief heeft Sam meegenomen zodat ik wat tijd voor mezelf heb. Het enige dat ik hoor is mijn eigen getik op de toetsen van mijn laptop. Geen tv, geen muziek, geen jengelende dreumes en geen zeurende katten. Ik hoop dat die mannen van mij nog even lekker weg blijven haha!

Heb je ergens trek in op dit moment?
De zak chips die ik gisteren wel heb afgerekend bij de Appie maar niet heb meegenomen omdat ik een warhoofd eerste klas ben. Zo stom! Maar goed, wel beter eigenlijk dat ik me niet aan de chips kan vergrijpen nu. Als ik weet dat er een zak in de kast ligt, gaat het onherroepelijk mis. Ik ken mezelf, laat ik het daarbij houden.

Zou je liever tien kinderen hebben dan geen kinderen?
Ik zou niet zonder Sam kunnen dus dan zou ik toch voor tien koters gaan. Ik kan me geen leven voorstellen zonder mijn kleine man dus die andere negen neem ik dan wel voor lief. Lijkt me wel heel pittig trouwens om zo'n grote kinderschare op de wereld te moeten zetten. En man, tien zwangerschappen! Ik moet er niet aan denken.

Denk je dat je teveel aandacht aan je uiterlijk besteedt?
Ik zou eerder eens wat meer aandacht aan mijn uiterlijk moeten besteden. Ik ben een beetje lui in dat opzicht. Ik vind het interessant hoor, beetje make-uppen en een leuk outfitje uit de kast trekken maar ik kom er vaak niet aan toe. Het lot van een moeder vrees ik. Als ik me aankleed, breekt Sam ondertussen het huis af en als ik wat mascara opsmeer, haalt Sam alle mandjes in de badkamer leeg. Al met al ben ik dus meestal blij als het me is gelukt om kleren zonder vlekken aan te trekken, mijn haar te kammen en de grootste kraters op mijn kop vol te smeren met concealer.

Wat doe je altijd als je nerveus bent?
Ik keer me in mezelf en irriteer me aan iedereen die tegen me praat. Niet aardig, wel de waarheid. Hoewel ik het niet wil, reageer ik vaak kortaf op mensen als ik echt nerveus ben. Gelukkig schiet ik niet zo snel in de paniekmodus dus deze situaties zijn geen schering en inslag. Ik ben namelijk echt onuitstaanbaar als ik zenuwachtig ben.

Heb je op dit moment een reden om te lachen?
Er is altijd een reden om te lachen. Als is het alleen maar dat de zon iedere dag weer opkomt en je op welk punt van je leven dan ook kunt beginnen met een nieuwe start. Het feit dat ik gezegend ben met een gezonde zoon, een leuke vent en mijn dierbaren om me heen, maakt dat ik meer dan genoeg redenen heb om te lachen. Ook al heb ik eens kutdag...

Zou je gelukkiger zijn als het leven een rewind-knop zou hebben?
Uiteindelijk denk ik van niet hoewel het soms wel aantrekkelijk zou zijn om dingen over te kunnen doen. Voor mijn zwangerschap en bevalling had ik graag een herkansing gehad. Het is een periode waar ik niet al te graag aan terugdenk en dat zou niet moeten. Het was immers heel bijzonder om Sam te dragen en om moeder te worden. Die vervelende ervaringen hebben me echter wel gemaakt tot wie ik ben. Ik ben er sterker door geworden en er nader tot mezelf door gekomen. Dat is ook iets wat ik niet had willen missen.
Ik ben ervan overtuigd dat je lering moet trekken uit het verleden. Fouten zijn er juist om van te leren en door nare ervaringen leer je de positieve ervaringen des te meer waarderen. Zonder yin is er geen yang. Zonder dieptepunten zijn er geen hoogtepunten. Het leven zou vlak zijn met een rewind-knop en dat is het me niet waard.

Denk je meer aan het verleden, het heden of de toekomst?
Ik probeer zoveel mogelijk in het heden te leven met de toekomst in mijn achterhoofd. Ik wil niet teveel denken aan wat er is gebeurd of wat me te wachten staat. Ik wil vooral genieten van het hier en nu. Het verleden kun je toch niet veranderen en de toekomst is iets waar je je natuurlijk wel mee bezig moet houden maar het is niet iets waar je je door moet laten leiden. Ik kies ervoor het leven op me af te laten komen en de kansen te grijpen die zich voordoen.

Wat heb je voor het laatst gedronken?
Een glas water. Ik smacht naar een glas ijskoude cola maar helaas heb ik de enige fles die we in huis hadden gisteravond al soldaat gemaakt. Als Maarten strak thuis is, gaat hij boodschappen doen en vast nieuwe cola kopen voor deze kleine junkie. I hope so...

Zien mensen jouw als optimist of als pessimist?
Deze vraag vind ik een twijfelgevalletje? Enerzijds sta ik heel positief in het leven. Ik ben geen zwartkijker maar ga erover het algemeen vanuit dat dingen wel weer op hun pootjes terecht komen. Anderzijds ben ik wel een sarcast en heb ik zo mij zwartgallige buien. En dat is precies de reden waarom ik niet meedoe aan de Happy Challenge. Ik vind het heel tof om te lezen hoe iedereen aan zichzelf werkt maar ik hoef geen verbeterde, blije versie van mezelf te worden. No offence ;-)

Wat zijn jouw guilty pleasures qua eten?
Tja, wat niet. Ik houd van eten. Ik zou willen dat ik chips, patat, cola, ijsjes, taart en alles wat je kunt scoren bij de Mac niet te vreten vond. Je kunt me eigenlijk wakker maken voor alles wat ongezond is haha. Ik ben niet kieskeurig. Thank God, ben ik net een vuilnisbak en eet ik ook gewoon gezonde dingen met liefde. Zolang ik in ieder geval maar kan eten, dan is het goed ;-)

Wat doe je morgen?
Geen idee. Zondag is de enige dag dat wij samen kunnen zijn als gezin zonder verdere verplichtingen. Meestal gaan we er wel even op uit maar misschien wordt het ook een lekkere, luie chilldag. Ik hoop dat ik kan uitslapen. Vorige week heb ik Maarten lekker laten tukken op zondagmorgen dus ik vind dat het morgen mijn beurt is. Ik ben zo moe en verlang ernaar mezelf nog even om te keren in bed. Dus schatje, als je dit leest, laat mij morgenochtend maar lekker liggen. Please?

Wat is je stemming op dit moment?
Uhmmm, gewoon emotioneel stabiel denk ik. Ik ben niet verdrietig of überblij in ieder geval. Ik ben blij dat ik even rust heb en iets voor mezelf kan doen zonder dat ik de hele tijd achter Sam moet aanrennen.

Ik tag WhitneyVanessa en Marcella.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

23 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen en zo nog meer over je te weten te komen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie antwoorden staan er tussen! Leuk om je zo nog iets beter te leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat is vast wel even lekker om niks te horen als de mannen uit huis zijn haha. En dat ongezonde is zo herkenbaar bah! :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk ja, even rust. Geniet er intens van als ik mijn handen even vrij heb.

   Verwijderen
 4. Leuk om te lezen! Ik vind zo'n persoonlijke artikels heel fijn om je beter te leren kennen x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Misschien neem ik dit ook wel over :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om dit te lezen, zo leer je toch de persoon kennen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goeie vragen.. ga je bij sommige dingen toch echt even wat afvragen.
  Dieper nadenken..
  Qua uiterlijk zou jouw antwoord de mijne kunnen zijn en dan ben ik nog niet eens moeder *schaam*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem me steed voor mezelf wat meer op te tutten maar echt, hoe doen die andere mama's dat haha!

   Verwijderen
 8. Leuk om te lezen ik vind persoonlijke artikelen fijn om te weten om meer over de "blogger" te weten te komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fijne tag is dit toch, handig om wat meer over de persoon achter de blog te weten te komen. Je hebt hem leuk ingevuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het een leuke tagg en ik vind hem heerlijk om te lezen. Fijn dat je even een moment rust hebt. Heerlijk om in de stilte een blogje te kunnen typen. Aluwel met de juiste muziek is het ook wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik raak juist enorm afgeleid van muziek op de achtergrond maar ik ken idd veel mensen die er heel productief van worden :-)

   Verwijderen
 11. Leuk om je antwoorden op deze tag te lezen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Altijd leuk om te lezen. En je hebt me getagd! Ik ga hem overnemen. Ben al je artikelen aan het inhalen haha..

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...