woensdag 12 maart 2014

Food diary

Zoals ik in mijn diary van maandag al aankondigde, heb ik deze week een speciale food-diary gemaakt. Ja mensen, ik word net een echte blogger. Iedere avond heb ik een foto gemaakt van ons avondeten om jullie mee te laten gluren naar onze eetgewoontes en vreetpartijen. Ik kan jullie melden dat het misschien niet de gezondste week was, het was wel erg lekker allemaal. En tja, dat is ook belangrijk natuurlijk. Kijken jullie mee naar wat ik deze week allemaal naar binnen heb gestouwd?


Vorige week zaterdag waren wij van de makkelijke maaltijd. Ik had niet zoveel puf om te koken en vriendjelief wilde graag patat. Ik had geen zin in een vette hap van de snackbar dus schoof ik een paar ovenpatatjes de oven in als alternatief. Verder aten we kipworstjes met gewokte wortel, erwtjes, rode ui en knoflook. Niet heel spannend maar wel lekker. 


Zondag aten we rijst met daarbij kip, prei en ui in een sausje van Boursin. Het geheel bracht ik op smaak met lekker veel kruiden. Ik weet niet meer precies wat ik allemaal heb gebruikt aan specerijen maar ik gok dat ik in ieder geval een lading knoflook, zwarte peper en peterselie toevoegde.


Wij zijn echte viseters. Op dinsdag was het dan ook weer eens tijd voor een lekker stukje tilapiafilet uit de oven. Ik besmeerde de vis met kruidenkaas (paprika) van Philadelphia en daarbij aten we rijst en zeekraal met citroen en knoflook. Mocht je nog nooit zeekraal hebben gegeten, doe dat dan beslist eens. Misschien dat het wel mijn favoriete groente is. Kortom een zeer geslaagde maaltijd!


Woensdag smachtte mijn vriend naar Mexicaans eten dus kwam ik hem daarin tegemoet. Ik maakte gehakt klaar met kidneybonen, maïs, ui en heel veel kruiden. Wanneer ik een Mexicaans gerecht bereid, gebruik ik veelal knoflook, paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper, koriander en Mexicaanse kruidenmix. Verder zette ik zelfgemaakte guacemole, een frisse salade, tacoschelpen, geraspte kaas en een flesje tabasco op tafel. Mmm!


Ik heb de neiging om teveel te koken. Aangezien ik het zonde vind om eten weg te gooien, lassen we zo nu en dan een restjesdag in. Donderdag was het weer eens tijd om de kliekjes uit de koelkast en vriezer op te schransen. We aten salade, gehakt met groente en guacemole van de dag ervoor met daarbij wat tortillachipjes, vegetarische groenteballetjes van Good Bite, gebakken aardappeltjes en enkele stukken gegrild Turks brood. Een kleurrijk bord maar desalniettemin erg smakelijk. 


Vorige week kocht ik bij de Lidl een zak fettucine met twee kleuren pasta erin. Ik was benieuwd hoe deze pasta me zou bevallen dus maakte ik er een simpele maaltijd mee klaar. Ik kookte de fettucine en in een andere pan bereidde ik een sausje met gebakken spekreepjes, ui, knoflook, zwarte peper, peterselie en crème fraîche. Om de machtige maaltijd een beetje op te frissen serveerde ik er sla, tomaat en enkele plakjes mozzarella bij. Yammie!


Vrijdagavond bleef mijn moeder bij ons eten. Vrijwel standaard eten we dan risotto. Ze vindt dit namelijk goddelijk lekker alleen mijn vader vindt dit niet vreten dus eet ze het minder vaak dan ze zou willen. En aangezien iedereen recht heeft op zijn wekelijkse bordje risotto, offer ik me graag op. Hoe nobel is dat? Anyways, ik kwakte mijn standaard risotto in elkaar. Ik gebruik graag spekreepjes, gerookte kip, ui en doperwten als basis. Verder serveerde ik er nog wat groenvoer bij in de vorm van sla en radijsjes. Wat een straf haha!


Zaterdagavond bleven Sjoerd en Suzelle bij ons eten. Toen we vroegen of ze nog voorkeuren hadden, lieten ze weten graag Grieks te willen eten. Tja, zij vragen, wij draaien. Ik maakte een schaal met gekruide vleesreepjes, kip, drie kleuren paprika, ui en lente-ui. Ik gebruik altijd de volgende specerijen bij een Griekse maaltijd: paprikapoeder, zout, zwarte peper, knoflook, koriander, komijn, kaneel en citroensap. Verder maakte ik een schaaltje verse tzatziki, een salade van sla, tomaat, parten citroen en feta. Tot slot knalde ik een lading pitabroodjes de oven in. Aanvallen!!!

Vergeet niet om mee te doen aan mijn winactie in samenwerking met Printic. Je kunt hier lezen hoe je kans maakt op afdrukken van acht van je favoriete Instagram-foto's. 

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

32 opmerkingen:

  1. Wat lekker allemaal! En handig als ik niks meer weet voor eten. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker zeg! Ik krijg er helemaal trek van en dat om half 9 in de ochtend (terwijl ik ziek ben!). Ik vind dit soort posts altijd leuk om te zien. Hou nu zelf een eetdagboek bij, komt volgende week online.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk zo'n food diary! Kan ik inspiratie uit halen voor komende week haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om te zien! Ik vind het verschil tussen jullie eten en Belgisch eten echt groot, haha. X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben wel heel benieuwd naar wat nu typisch Belgisch eten is. Dacht dat jullie gewoon hetzelfde aten ;-)

      Verwijderen
  5. Lekker! Wij koken een beetje hetzelfde; lekker je eigen kruiden en weinig pakjes. I like it that way! En risotto maak ik ook wekelijks, net als couscous en verse pasta. Vaker zon blog please :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Joeeeeeeeeeeeee
      De eerste keer dat mijn reactie het doet!!!✌️✌️✌️✌️

      Verwijderen
    2. Jeeeejjjjj!!! Het is gelukt hahaha. Ben ook heel benieuwd naar jouw diary.

      Verwijderen
  6. Jammie zeg! Jij maakt het altijd zo mooi op! Hoewel ik jaren in een keuken gewerkt heb als bijbaantje, vergeet ik het er altijd mooi uit te laten zien haha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van mijn moeder geleerd. Ze komt uit een horeca familie dus hervormer hier echt ingeramd.

      Verwijderen
  7. yumyumyum!!! Inspiratie! Ik geloof dat ik met het uitpersen van mijn kind ook mijn kookinspiratie eruit geduwt heb.... coosinspiratieloos momenteel in de keuken (al meer dan 6 maanden overigens!)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk om te zien en wat presenteer je het mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat ziet er allemaal lekker uit! Allemaal dingen die ik eigenlijk nooit maak. Goede inspiratie dus eigenlijk. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. het is half 1 en ik krijg er gewoon honger van! Heerlijk ziet alles eruit!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nou jaaaaaaaaaa, wij aten zondag hetzelfde, maar dan nog met stukjes perzik erin!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat ziet er allemaal erg lekker uit ik wou dat ik zo kon koken, plaats je de recepten en hoe je het moet maken ook een keer online ? :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Alles ziet er wel lekker uit, en het is nog helemaal niet zo makkelijk om eten er lekker uit te laten zien op fotos. Dus goed gedaan! Je kliekjesbordje vind ik er zelfs nog het lekkerst uitzien! Valt me trouwens wel op dat je in verhouding weinig groente op de bordjes hebt liggen, vind ik dan. Leuk zo'n food diary, vaker doen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...