zondag 30 maart 2014

Couscous met gegrilde groente en worstjes



Wij eten regelmatig couscous. Ik vind het echt een lekker alternatief voor rijst of pasta. Ik ben nooit heel erg van de vaste recepten maar ik eet couscous graag met gegrilde groente en citroensap. Het recept dat ik vandaag met jullie deel staat hier in ieder geval maandelijks wel op het menu. En omdat het zo verdomd lekker is, deel ik het graag met jullie.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:
- 275 gram couscous
- ui of rode ui
- bakje cherrytomaatjes
- gele paprika
- rode paprika
- 3 knoflooktenen
- basilicum
- peterselie
- zwarte peper
- citroen
- 5 merquez of chippolata worstjes 
- citroen
- olijfolie
- 500 ml water

Begin met het laten wellen van de couscous. Hiervoor breng je 500 ml water aan de kook. Ik doe dit meestal met behulp van de waterkoker maar je kunt het water ook direct in de pan verhitten. Wanneer het water gekookt heeft, roer je de couscous erdoor. Haal de pan van het vuur en laat het geheel met het deksel erop staan voor 5 minuten.
Snijd ondertussen de paprika's in stukken, de ui in halve ringen en de cherrytomaatjes doormidden. Oh, en pers de knoflook of snijd deze ook in kleine stukjes. 
Smeer de bodem van een grillpan in met een klein beetje olijfolie en doe de paprika en cherrutommatjes erin samen met de ui en knoflook. Verhit in een braadpan ook wat olijfolie en bak daarin de worstjes. Meestal hebben merquez of chippolata worstjes een minuut of 8 nodig om te garen.
Pak nu de pan met couscous erbij en ga er met een vork doorheen om de korrels los te maken. Zet de pan wederom met het deksel erop weg voor 5 minuten.
Breng de groente op smaak met wat zwarte peper en peterselie. Eventueel kun je nog wat zout gebruiken maar ik ben daar vanwege mijn bloeddruk vrij zuinig mee altijd. Door de ui en knoflook heb je voor dit gerecht niet veel smaakmakers nodig. 
Als het goed is, zijn alle onderdelen van dit gerecht op tijd klaar. Tenminste, als je mijn tempo en de volgorde van dit recept aan hebt gehouden ;-) Check het even voor de zekerheid. Het is nu enkel een kwestie van de borden opmaken.
Verdeel de couscous over de borden en schep de groente er overheen. Leg de worstjes erbij en serveer dit gerecht verder met wat parten citroen en wat verse blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

16 opmerkingen:

  1. Gisteren voor vrienden je heerlijke pitabroodjes met tzaziki, vlees en salade gemaakt. Ze vonden het heerlijk, het was ook heerlijk. Dit ziet er ook lekker uit. Tijd voor een kookboek???

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen dat je mijn recept hebt gemaakt. En fijn ook dat het lekker was. Een kookboek is teveel eer hoor denk ik ;-)

      Verwijderen
  2. Als ik dit zou maken zonder paprika, zou het dan nog lekker zijn? Ik heb hier drie mensen in huis die geen paprika lusten, vandaar, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De paprika is wel erg kenmerkend voor de smaak. Lusten ze wel paprikapoeder? Dat zou je dan toe kunnen voegen. En dan ook echt voor de chippolata worstjes gaan voor het pittige.

      Verwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit! Ik heb hetzelfde probleem als Kimberly, manlief lust ook geen paprika, dus ben ook wel benieuwd hoe het zal smaken zonder!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Denk dat het dan echt een beetje tomaatachtig wordt. Misschien wel flink wat paprikapoeder toevoegen als hij dat wel lust.

      Verwijderen
  4. Oh I love couscous met worst! Een vriendin van mij maakte laatst zoiets met droge worst, echt jammie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Alleen je presentatie al is om van te watertanden... ziet er echt heerlijk uit. Ik heb zelf nog nooit couscous gegeten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Gewoon eens proberen, vind het echt fijn voor de afwisseling.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...