donderdag 31 januari 2013

Easy peasy Tex-Mex






Ik ben dol op Mexicaans eten. (En vooruit, ook op Italiaans, Grieks en Indonesisch voedsel!) Meestal maak ik een hele uitgebreide Tex-Mex maaltijd inclusief homemade guacamole en tomatensalsa en een uitgebreide salade maar soms... heb je daar geen tijd voor! Dat was een paar dagen geleden ook het geval. Plots herinnerde ik me een tip van Jamie Oliver om als dip gewoon wat yoghurt te gebruiken met wat tabasco. Ik had echter geen yoghurt in huis maar wel zure room. Whatever, that will do the job too! Aangezien ik geen zin had om naar de supermarkt te gaan, heb ik dit gerecht bereid met ingrediënten die we toevallig in huis hadden. Dit bleek een lucky shot want deze combinatie was overheerlijk. Oh ja, en deze maaltijd staat binnen 10 minuten op tafel. Je leest het goed ja, 10 minuten!

Ingrediënten voor 2 personen:

doosje tacoschelpen
500 gram gehakt
blik kidneybonen
blikje maïs
ui
ijsbergsla
rucola
zure room
tabasco
geraspte kaas
olijfolie
Mexicaanse kruiden
paprikapoeder
chilipoeder en/of cayennepeper
koriander
knoflook

Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de tacoschelpen staat aangegeven.
Begin met het snipperen van een uitje en fruit deze samen met de knoflook op hoog vuur in een wok of braadpan. Wanneer de ui glazig is, doe je het gehakt in de pan erbij. Bak het gehakt rul en voeg de Mexicaanse kruiden en het paprika- en chilipoeder toe. Draai het vuur vervolgens laag.
Leg de tacoschelpen in de voorverwarmde oven. Ik doe het meestal een minuutje of vijf maar dit kan per merk verschillen. Even goed op de verpakking kijken dus. Ondertussen laat je de maïs en kidneybonen even uitlekken zodat je deze zonder het vocht aan het gehakt toe kan voegen. Deze groenten zijn in principe al gaar dus je hoeft ze alleen maar even op te warmen in het gerecht. Gewoon een kwestie van af en toe op een laag vuur de hele handel even omscheppen.
Haal de taco's uit de oven en leg er op elk bord drie. De tacoschelpen die je overhoudt serveer je in een losse schaal alvast op tafel. Neem nu twee kleine schaaltjes en verdeel daarin de zure room. Schenk naar smaak wat tabasco over de room.
Vul de schelpen op de borden met wat ijsbergsla en rucola. Schep er vervolgens een beetje van het gekruide gehakt bovenop. De rest van het gehakt en de salade schep je gewoon naast de al gevulde schelpen. Bestrooi het geheel tot slot met wat geraspte kaars en koriander. Eet smakelijk!

9 opmerkingen:

  1. Mmmmm ik hou van Mexicaans eten. Dit klinkt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. yum! Mexicaans is mijn favoriet. En tabasco/yogurt/zure room ga ik onthouden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er heel lekker uit! Ik vind mexicaans eten ook zo lekker, echt jammie! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit ken ik! (ongeveer dan;)) en het is zoooo lekker! Mexicaans en Italiaans en Grieks ennuh, nog wel meer, het is allemaal zo lekker, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies, alles is lekker! Ik kan wel blijven eten haha :-)

      Verwijderen
  5. Vind Mexicaans ook heerlijk! Dit ziet er goed uit zeg :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er heerlijk uit. Ik kende t nog niet, ben wat minder thuis in mexicaans enzo.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Klinkt lekker en ziet er ook nog eens heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...