donderdag 17 januari 2013

Dag 14 - Je leukste verjaardag

Eigenlijk heb ik niet zoveel met verjaardagen. Of liever gezegd, met mijn eigen verjaardag. Ik vier het altijd wel hoor, maar echt bijzonder vind ik het niet. Het is natuurlijk wel geinig dat er een lading familie en vrienden langskomt en die cadeautjes zijn best een fijne bijkomstigheid. Oh ja, en gezellig is het ook wel. Maar ja, het is ook gezellig op de verjaardag van broer X of vriendin Y en dan zit je ook niet met al die zooi de volgende dag.
Als kind vond ik mijn verjaardag wel altijd bijzonder. Ik telde al weken van tevoren de dagen af en bedacht wat ik zou gaan trakteren op school. Ook verheugde ik me enorm op de visite die zou komen en natuurlijk was ik ook erg zenuwachtig of ik dingen zou krijgen van mijn verlanglijstje. Die spanning is er tegenwoordig wel een beetje vanaf. Je bekijkt een verjaardag nu door de ogen van een volwassene. Net zoals ik nu ook anders naar Sinterklaas en Oudjaar kijk. Het is en blijft wel leuk maar je beleeft het met een andere intensiteit allemaal. De onbevangenheid is er vanaf. Het is niet puur meer.
Ondanks dat ik het vieren van mijn verjaardag niet echt bijzonder vind, zijn er natuurlijk wel jaren geweest waarin mijn verjaardag specialer was dan in andere jaren. Ik vond het bijvoorbeeld toch wel erg stoer om achttien te worden. Eindelijk echt volwassen. Vooral het feit dat er 's middags een lesauto kwam voorrijden, maakte die verjaardag speciaal. Ik droomde al jaren over hoe het zou zijn als ik kon autorijden en dat ging toen eindelijk gebeuren.
Ook vond ik het speciaal om zesentwintig te worden. Ik heb me nog nooit van mijn leven zo ellendig gevoeld omdat elf dagen daarvoor Sam met veel trammelant werd geboren. Het was mijn eerste verjaardag als mama en dat was toch wel een echte mijlpaal. Die verjaardag zal ik me voor de rest van mijn leven blijven herinneren.
De mooiste, leukste en bijzonderste verjaardag moet echter nog komen. Sam wordt op 26 augustus alweer een jaar. Hoewel het niet mijn verjaardag is, is Sam's verjaardag veel specialer voor mijn gevoel dan die van mezelf. Het zal ongetwijfeld een enorm emotionele dag worden omdat ik de hele tijd zal terugdenken aan alle angst die gepaard ging met zijn geboorte. Toch vermoed ik dat het ook fijn zal zijn om een mooi en tegelijkertijd roerig jaar af te sluiten met een taart met één kaarsje erop. The best is yet to come!

7 opmerkingen:

 1. Je bent weer lekker aan het bloggen! Jeeeej! Ik loop enorm achter dus zo go even lekker lezen via Bloglovin'.

  Ik vind verjaardagen ook nooit zo heel bijzonder. Vierde het in 2008 wel in een leuk restaurant wat erg gezellig was. En twee jaar geleden kwam iedereen hier bbq-en. Super leuk. Maar aankomend jaar sla ik het denk ik even over ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een bbq is inderdaad ook erg leuk. Wil ik ook zeker nog een keertje doen.

   Verwijderen
 2. Je schrijft écht leuk:
  love it!
  Like I love your blog
  xoxo
  your NEW (!!) follower
  J.
  >got a new post; check it out // comment // follow ? I'd appreciate it!
  http://www.fabulosis.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ga ook snel een kijkje nemen op jouw blog.

   Verwijderen
 3. Ah inderdaad lekker aan het bloggen! Voor je het weet wordt Sam al 1, gaat snel he.! En 18 is ook vet stoer haha. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaat zo snel he! Mooie quote :) Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...