dinsdag 1 januari 2013

Bad, bad, bad blogger

Al een paar weken wil ik graag dit blogje schrijven. Steeds lukte het me niet omdat ik er niet toe kwam en ik het te confronterend vond om bepaalde zaken daadwerkelijk neer te typen. Maar goed, eindelijk heb ik de moed gevonden om achter de de computer te kruipen. Ik zag een heleboel bezorgde reacties en ik realiseer me dat ik mijn online vrienden een beetje in de steek heb gelaten. I am so sorry! Het was niet mijn bedoeling om zo lang niets van me te laten horen maar ik kon het gewoon niet.
Een aantal weken geleden vertelde ik dat ik hulp ging zoeken omdat het niet zo lekker ging. In eerste instantie zou ik bij een maatschappelijk werkster van het ziekenhuis terecht komen maar al snel bleek dat ik daar niet heel veel aan zou hebben. Enkele weken geleden kreeg ik dus een doorverwijzing naar een psycholoog. Al snel werd de diagnose PTSS (= post traumatische stress-stoornis) gesteld. Ik vond het erg vervelend om dit stempel te krijgen en zag het als falen van mijn geestelijke gesteldheid. Na een aantal weken door een heel diep dal te zijn gegaan waarin ik alles driedubbel zo hard voor mijn kiezen kreeg, heb ik besloten om me te laten behandelen. Ik wil namelijk niet dat dit mijn leven gaat beheersen. Ik heb namelijk heel erg last van herbeleving. Iedere nacht weer heb ik angstaanjagende nachtmerries waarin ik weer moet bevallen en als ik bijvoorbeeld het ziekenhuis weer binnenloop waar ik ben bevallen dan begin ik enorm te trillen en te zweten en val ik bijna flauw. Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar geloof me, er zijn de afgelopen maanden zoveel voorvallen geweest, dat het echt geen doen meer is.
Deze maand zal ik starten met EMDR-therapie om de PTSSbeheersbaar te maken. Ik zie er erg tegenop maar inmiddels ben ik er voor mezelf wel over uit dat het noodzakelijk is. In het ergste geval kun je namelijk in een psychose terecht komen en dat is iets wat ik ten alle tijden wil voorkomen. (Als je De gelukkige huisvrouw hebt gelezen, begrijp je vast wel waarom.)
Met Sam gaat gelukkig alles goed, geweldig zelfs. Het is een heerlijk mannetje en ik ben zo intens gelukkig dat ik zijn moeder mag zijn. Hij is heel relaxt, huilt zelden, slaapt prima en ontwikkelt zich volgens het boekje. Het moederschap an sich valt me alleen maar mee en geeft me enorm veel voldoening. Ook al was de zwangerschap pittig en de bevalling erg naar, ik zou het zo weer over doen. Mijn kleine man is dat namelijk meer dan waard.
De aankomende weken ga ik dus vooral met mezelf aan de slag. Ik hoop dat de behandeling een goed resultaat oplevert. Ik heb in ieder geval geen postnatale depressie dat scheelt, maar wel een trauma waar ik mee moet leren leven en daar heb ik hulp voor nodig. Ik vind het heel heftig omdat te moeten erkennen want er is in mijn leven nog nooit iets geweest wat ik niet zelf kon oplossen. Heb het gevoel al maanden weg te rennen voor mijn demonen maar in de aankomende weken zal ik het gevecht aangaan.
Wanneer ik weer een blogje plaats, weet ik niet. Het kan morgen zijn, over een week of volgende maand. Ik merk tijdens het typen van deze blog, dat ik het toch wel weer fijn vind om dingen van me af te schrijven als ik eenmaal de kracht heb gevonden om eraan te beginnen. Uit de grond van mijn hart hoop ik dus dat mijn volgende update niet al te lang op zich laat wachten. In ieder geval wens ik iedereen een gelukkig en gezond 2013 toe!

11 opmerkingen:

 1. Je hoeft toch helemaal geen sorry te zeggen! Jeetje, wat onwijs heftig.. wat een rottijd:( Ik hoop van harte dat de therapie die je vanaf komende maand gaat volgen goed gaat werken. Fijn om toch even wat van je te horen.. ik wens jullie ook een heel mooi en vooral gezond 2013. DOe lekker rustig aan en heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rustig aan en hopelijk word 2013 een gelukkig en gezond jaar voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat rot voor je! ik hoop dat 2013 toch wat beter zal worden en je vollop kan genieten van alles zonder nachtmerries en aanvallen:(

  Ik wens jou en je familie een heel erg gezond ,liefdevol, gelukkig en mooi 2013 toe.

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje,heftig hoor! kan me goed voorstellen dat je geen stempel wilt,maar die stempel gaat jou wel helpen je weer beter te voelen. ik wens je voor 2013 niet alleen veel geluk en gezelligheid, maar ook veel kracht om hier mee aan de slag te gaan. you can do it!!!!!!!!
  En dat bloggen moet je alleen doen wanneer het uitkomt hoor, zet jezelf niet onder druk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me voorstellen dat je het vervelend vindt Het is nooit leuk een “stempel” op je gedrukt te krijgen, maar zo moet je het niet zien. Lijkt me verschrikkelijk om nachtmerries over en over te krijgen.
  Gelukkig ben je ondanks de ellende wel blij met je mannetjes, zoals dat in de gelukkig huisvrouw ih begin niet zo was. Ik hoop dat het je goed gaat en we horen weer van je! Gelukkig & Gezond 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje meid, wat heftig dat je er zo op terug kijkt! Maar goed, het was ook niet niets van wat ik heb gelezen. Gelukkig zeg je wel dat je het zo over zou doen voor zo'n geweldig kindje, dat is al meer dan in de gelukkige huisvrouw. Ik steun je, vanaf afstand. Hopelijk gaat alles snel beter. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjee meissie wat heftig allemaal. Had al een beetje vermoeden dat het niet zo goed ging. Nam regelmatig een kijkje op je blog en er verscheen inderdaad niks nieuws. Heel veel sterkte. Hoop dat je er snel weer boven op bent. Liefs Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, wat heftig!! Neem de tijd en je komt er echt wel bovenop. Hopelijk snel zodat je weer lekker kan genieten! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ everyone:

  Bedankt voor al jullie lieve reacties! Het is fijn om te weten dat jullie me niet vergeten zijn en me online steunen. Ik ga mijn best doen om snel weer lekker veel te bloggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, wat heftig, zo naar dat je alles iedere keer opnieuw beleeft. Knap dat je in ziet dat het zo niet gaat en dat je om hulp durft te vragen, daar mag je echt trots op zijn want om hulp vragen is niet zo makkelijk als het klinkt! Veel sterkte en een dikke virtuele knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...