woensdag 9 januari 2013

Een jaar geleden...

De zwangerschapstest van 9 januari 2012

De zwangerschapstest van 11 januari 2012


...kwam ik erachter dat ik zwanger was. Op 9 januari 2012 had ik een positieve zwangerschapstest in handen. Vandaag is het precies een jaar geleden dat ons leven op zijn kop werd gezet. Voor mijn gevoel zijn er sinds die dag heel wat meer jaren verstreken dan slechts één. Als ik niet beter zou weten dan zou ik jullie bezweren dat ik vijf jaar ouder ben geworden in de tussentijd. Wat een jaar is het geweest! Het jaar waarin ik een kind op de wereld zette en er een moeder werd geboren.
Vorig jaar rond deze tijd was het hele zwanger zijn nog een abstract gebeuren. Ik kon het me niet voorstellen dat ik over een paar maanden een hele dikke buik zou krijgen. Een buik met een heuse baby er in. Niet zomaar een baby, maar onze baby! Wat was het onwerkelijk en gek. Inmiddels hebben we een zoon van dik vier maanden. Een zoon die er voor mijn gevoel altijd al is geweest. Wat heb ik me de rol van moeder snel eigen gemaakt. Hoe vanzelfsprekend is het dat Sam deel uitmaakt van ons gezin.
Ondanks alle narigheid die gepaard ging met mijn zwangerschap en bevalling, is 2012 een jaar om nooit te vergeten. Het is het jaar waarin ik bijna stierf en leven schonk. Een jaar van uitersten. Wat ben ik dankbaar dat ik een kerngezonde zoon heb.

15 opmerkingen:

 1. het was een heftig jaar zo te lezen, gelukkig dat je er nog bent en dat je een mooi gezond kindje heb:)

  de foto op me blog is in nederland gemaakt:D soms is onze nederlandse lucht prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een jaar met hoge pieken en diepe dalen. Mooi verwoord! Ik hoop dat jullie heel veel pieken met Sam mogen beleven in 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, er verandert flink wat he als je eenmaal deze fase instapt!? Hier ook zo hoor, bizar hoeveel er gebeurt in een korte tijd. Geniet er maar lekker van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Genieten doe ik zeker! Er gebeurt inderdaad bizar veel. Vooral omdat ik er ook in 2012 achter kwam dat ik zwanger was, een hele zwangerschap doormaakte, beviel en een baby in mijn armen had. Het was me het jaartje wel!

   Verwijderen
 4. Een heftig jaar inderdaad, maar met een hele mooie uitkomst: een prachtige zoon. Gelukkig kunnen jullie nu lekker van elkaar genieten en die nare tijd achter jullie laten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, een heel heftig jaar. Het lijkt me zo raar en onwerkelijk om dat hier neer te zetten.. gelukkig heb je een kerngezonde zoon en daar kunnen jullie komend jaar helemaal van gaan genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het ook. Soms heb ik het gevoel ook dat het afgelopen jaar drie keer zo lang duurde dan in werkelijkheid.

   Verwijderen
 6. Mooi! Er verandert inderdaad veel in zo'n korte tijd, maar wel hele mooie dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Het is het jaar waarin ik bijna stierf en leven schonk"

  Tjee krijg kippenvel van het lezen van de zin. Heel heftig meis.
  2012 Is zeker een jaar om nooit te vergeten, voor ons ook.
  Hopelijk brengt 2013 voor ons beide een hoop meer zonneschijn!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet gelijk weer waarom het voor jullie ook een heftig jaar was. Wat een vreselijk nieuws was dat. Ik hoop zeker dat het voor jullie ook een jaar met veel zonneschijn gaat worden. X

   Verwijderen
  2. Heftig, hoor, dat het bijna verkeerd ging. Maar fijn om te horen dat alles is goed gekomen!
   G E N I E T

   Verwijderen
 8. Wow, het blijft heftig om te lezen. Heel veel geluk, gezondheid en leifde voor 2013 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohh wat gek dat het zo snel gaat! We 'kennen' elkaar ook al bijna een jaar via het bloggen. Gelukkig ben je alive and kickin!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat blijft het toch bijzonder, het krijgen van een kindje. Zo overweldigend, zo intens. Iets mooiers kan je niet in handen krijgen.
  Jij hebt er veel voor over moeten hebben maar het heeft je een prachtige zoon opgeleverd die een lekker krachtige naam heeft. Ik heb een zoon met 1 letter verschil in zijn naam.
  Jess, leuk dat je een kijkje op mijn blog hebt genomen, ik kom zo nu en dan eens bij je langs om te lezen hoe het met Sam gaat. Natuurlijk ben je ook welkom op mijn blog.

  Groeten Saskia

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...