dinsdag 29 januari 2013

Sam 5 maanden


Afgelopen zaterdag was Sam alweer 5 maanden oud. Ik blijf het zeggen, maar de tijd gaat zo hard! Mijn zoon is geen kleine baby meer. Sam wordt steeds meer en meer een klein kindje met een eigen karakter en een eigen wil. Super om te zien en soms een beetje vermoeiend. Het is verbazingwekkend hoeveel hij al kan. Voor mij is hij nog steeds die hulpeloze baby die ik in augustus in mijn armen had maar in werkelijkheid begint hij behoorlijk ondernemend te worden.
Sinds een ruime week zijn we begonnen met het geven van bijvoeding. Eigenlijk wilde ik wachten tot hij 6 maanden was alleen dat was echt niet vol te houden. Al een paar weken was het namelijk brullen geblazen als wij iets in onze mond stopten. Ook deed hij niets anders dan op zijn knuistjes zuigen, alles in zijn mond stoppen, ons eten proberen te pakken, kwijlen enzovoorts. Na enig getwijfel dus toch maar besloten om te starten met wat vaste voeding. Het is een groot succes gebleken. We begonnen met wortel en het ging er met smaak in. Niets geen rare bek, nee hoor, gewoon hap, slik, weg! Nadat we dat een paar dagen hadden gedaan hebben we ook bloemkool en broccoli geprobeerd. Dat ging ook prima! En of we even wilden doorlepelen ook. Als het niet snel genoeg gaat naar Sam z'n zin begint hij boos te huilen. We zijn trouwens ook al binnen een paar dagen overgestapt naar het geven van porties van 125 gram. Eerst gaven we hem daar de helft van maar dat leidde tot nogal wat frustratie bij Sam. Hij had honger, hij vond het lekker en vervolgens kreeg hij niet meer! Ik ben ervan overtuigd dat baby's prima weten wat ze nodig hebben dus ik heb ervoor gekozen om naar m'n kind te kijken en te luisteren. Borstvoeding op verzoek gaat ook goed dus we gaan op dezelfde voet verder met de bijvoeding. Ben benieuwd of het zo goed blijft gaan met eten. Tot nu ben ik in ieder geval blij dat het zo'n kleine veelvraat is. Scheelt een hoop gedoe!
Verder doet Sam al een paar weken pogingen tot omrollen. Het lukt steeds net niet maar het zal me niet verbazen als het opeens lukt. We wachten dus rustig af. Tegenwoordig vind hij het ook prima om op zijn buik te liggen. Hij kan nu goed om zich heen kijken en dingen vast pakken vanuit deze houding dus dan is het natuurlijk ook een stuk leuker. Hij trekt nu steeds zijn knietjes onder zijn kont en schuift dan naar voren. Ook draait hij om zijn as als hij de ruimte heeft. Het is dus opletten geblazen want langzamerhand begint de schat een beetje mobiel te worden.
Hoeveel hij weegt en hoe lang hij op het moment is, weet ik niet want ik heb hem al anderhalve maand niet gewogen. Aan de vetrolletjes te zien, gaat het wel goed dus ik heb er niet zo'n haast mee. Ik gok dat hij zeker de 6,5 kilo wel haalt inmiddels. Misschien dat ik volgende week even bij het consultatiebureau binnenstap om de schade op te nemen.

13 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig mannetje! Leuk pakje die gestreepte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's; echt een prachtige zoon heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die bovenste foto is echt een prachtplaatje! (de rest ook hoor, maar die kleertjes en zn snuutje doen t m op de eerste foto) Wat een mooi kereltje heb je toch. En inderdaad time flies, 5 maanden!? Snap dat je, je soms af moet vragen waar de tijd blijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh wat een schatje! Time flies, erg he!

  XX Evey
  www.stylespy.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat n heerlijk mannetje met heerlijke slofjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om te zien hoe snel een kindje zich ontwikkeld he. Fijn dat het allemaal zo goed gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaat hard he? Geniet er maar lekker van!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...