zaterdag 19 januari 2013

BabymassageHalverwege mijn zwangerschap schreef ik me in voor een cursus zwangerschapsgym. Toen ik 25 weken zwanger was, ging de cursus van start in een verenigingsgebouw aan de andere kant van het dorp. Tien maandagavonden zou ik samen met negen andere zwangere vrouwen en een docente bijeenkomen om ons voor te bereiden op de bevalling. Voor mij bleef het jammer genoeg bij slechts drie bijeenkomsten omdat ik in het ziekenhuis terecht kwam en de rest van mijn zwangerschap niets meer mocht doen. Niks, noppes, nada, niente!
Die cursus bestond niet alleen uit tien lessen tijdens de zwangerschap. Er hoorde ook nog zes lessen na-gym bij. Gewoon een beetje kletsen, elkaars baby bewonderen en voorzichtig wat lichte oefeningen proberen. Al snel raakte ik bevriend met een aantal dames uit deze groep. Toen we tijdens de na-gym kennismaakten met babymassage, leek het ons leuk om met elkaar die cursus te gaan volgen. Zo gezegd, zo geregeld!
Al een aantal weken komen we op vrijdagmorgen bij elkaar bij één van ons thuis. Degene bij wie het wordt gehouden, zorgt voor koffie met wat lekkers erbij en wat handdoeken. De docente van de zwangerschapsgym, die ook de cursus babymassage geeft, sluit zich aan bij ons babygeneuzel en geeft een les van een uur.
Direct tijdens zijn eerste kennismaking met babymassage, reageerde Sam heel positief. Hij begon te kletsen en lekker op zijn handje te sabbelen. Die keer masseerde ik alleen zijn beentjes maar ik kon duidelijk het effect daarvan op hem zien. Binnen tien minuten was hij helemaal ontspannen. Zijn lijfje helemaal slap en een tevreden blik in zijn oogjes. Eenmaal thuis viel hij gelijk in slaap. Tja, dat was zo'n positieve ervaring dat ik er zeker mee verder wilde.
Inmiddels zijn we zover dat we het lijfje van onze baby's helemaal masseren. Nog steeds vind Sam het erg prettig. Hij slaapt op vrijdag standaard twee uur als we weer thuis zijn. Soms is hij wel wat afgeleid tijdens de massage maar dan geef ik hem gewoon een doekje in zijn handen of ik zet hem eventjes rechtop. Aangezien ik hem nu ook thuis masseer, ben ik erachter gekomen dat een massage in de ochtend na zijn slaapje het beste werkt. 's Avonds is hij er denk ik te moe voor en 's morgenvroeg zit zijn eerste voeding nog wel eens dwars. Zo spelenderwijs leer je je kind echt goed kennen.
Vooraf had ik niet kunnen indenken wat een invloed een massage kan hebben op zo'n klein hummeltje. Ik ben echt verbaasd over het positieve effect. Als je vooraf mijn mening hierover had gevraagd, had ik waarschijnlijk iets geantwoord in de trant van: 'Wat een zweverig gedoe! Moet je daar een cursus voor volgen?' Jullie begrijpen dat ik mijn mening inmiddels wel heb bijgesteld. Babymassage rocks!

4 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...