donderdag 17 oktober 2013

Where the magic happens...










Een van mijn doelen van DZP luidt: blogposts plaatsen met foto's van ons huis. Toen ik gisteren onze slaapkamer had opgeruimd, besloot ik dat het moment daar was om af te trappen met deze reeks. Voor je het weet is het namelijk weer een teringzooi. Ik ben een gruwelijke chaoot die zich wel thuis voelt in een zwijnenstal en krijg het altijd voor elkaar om binnen een kort tijdbestek ergens een puinhoop van te maken. Het is een gave! Snel dus maar een paar foto's gemaakt om de nette staat van onze slaapkamer vast te leggen.
Ik ben een groot fan van witte muren en lichte vloeren. Alle wanden in huis zijn wit en op de eerste verdieping hebben we een lichte laminaatvloer gelegd. Bij het inrichten van de slaapkamer had ik een rustige kamer voor ogen met her en der wat strandinvloeden. Op zich is dat gelukt al is het wel wat voller dan ik oorspronkelijk voor ogen had. (Ik snap nooit zo goed waar mensen in al die woonbladen hun troep bewaren...) Wat wel echt enorm veel ruimte scheelt, is dat Sam sinds de zomer op zijn eigen kamer slaapt. Ik kan dus weer fatsoenlijk mijn bed uitstappen zonder me langs een ledikant te moeten manoeuvreren.
De eye-catcher van onze slaapkamer is een canvas met een foto van een huisje op palen in de oceaan. Het zou me heel gaaf lijken trouwens om te kunnen zeggen dat dit een foto is van één van onze reizen. Niets is echter minder waar. Deze leukerd kocht ik een jaar of twee geleden gewoon bij Hornbach. Jammerdebammer! 
Ik ben nog steeds verliefd op ons bed en de bijbehorende achterwand. We kochten het bij Ikea en ik meen dat het nog steeds in de collectie zit. Je kunt het op de foto's niet goed zien, maar onder het bed zitten vier gigantische lades. Ideaal om dingen in op te bergen. Zou niet weten wat ik zonder deze extra bergruimte zou moeten beginnen. 
De aankleding van onze slaapkamer heb ik aangepast op de kleuren van het schilderij boven ons bed. Het dekbedovertrek kocht ik in de uitverkoop bij Leen Bakker en is ontworpen door Henk Schiffmacher. We hebben verschillende overtrekken maar dit is mijn favoriet. Ze zijn overigens wel allemaal wit met een blauwe of zwarte print. I can't help myself, ik houd nu eenmaal van wit. (Best bijzonder eigenlijk want schoonhouden kan ik het niet...) 
Verder zien jullie een lamp met schelpjes van Hornbach (kloteding by the way, hangt altijd scheef!), een kussentje van HK Living en een mand van Hema van Return to Sender. Laatstgenoemde scoorde ik in de sale voor een zeer fijn prijsje. Ik bewaar er plaids en beddengoed  in. De blauwe gordijnen zijn genaaid door mijn mams en het bord met Surfers paradise kocht ik bij Loods 5. 
Het enige waar ik niet zo blij mee ben, is het televisiekastje. Het komt bij een vriend van ons vandaan en op zich misstaat het niet maar ik wil graag iets anders. Ik heb alleen geen idee waar ik precies naar op zoek ben dus voorlopig laat ik het nog maar even staan. Mochten jullie leuke ideeën hebben voor een alternatief, schroom niet om me dat te vertellen in de comments! Ik ben heel benieuwd wat jullie van onze slaapkamer vinden.

Vergeet niet om mee te doen aan mijn winactie in samenwerking met HippeMamaShop. Je kunt hier lezen hoe je meedingt naar een knuffel van Jellycat naar keuze. Good luck!

29 opmerkingen:

  1. Ik vind het mooi! Houd ook van blauw en wit en lichte tinten, zonder al te veel prullaria en poespas.

    Alternatief voor het kastje: tv ophangen? Met beugels aan de muur - evt. plat schermpje kopen... De andere spullen ook op planken aan de muur?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tv ophangen is misschien wel een optie. Vind planken dan weer een beetje rommelig. Daar erger ik me nu ook aan, aan de openheid van dat kastje zeg maar.

      Verwijderen
    2. Ik snap het. Dan gewoon álles weggooien dat in het kastje ligt :-)

      Verwijderen
    3. Haha, aan die optie had ik nog niet gedacht ;-)

      Verwijderen
  2. Ik vind het ook heel mooi!
    IIk neem mezelf ook elke keer weer voor mijn kamer in te richten naar hoe ik hem écht wil, maar het komt er maar niet van. Waardoor ik nu dus met een halfingerichte slaapkamer zit. Zucht.. Maar ach, ooit komt het er wel van :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks meid! Oh dat is wel balen zeg. Wij hebben gelijk alles ingericht toen we hier kwamen wonen. Ik voelde de bui al hangen dat on ook zoiets zou overkomen. Succes met inrichten. Komt vast goed!

      Verwijderen
  3. Wat een rust straalt je kamer uit, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om te zien! Ik vind die canvas heel mooi x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke inrichting! Ben ook van de witte muren :-)
    Heb je al op je doelen-lijstje staan' het plekje op de foto op aarde zoeken?' Jehiemig, daar lijkt het me toch heerlijk vertoeven!Trouwens ook in je slaapkamer :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lijkt me ook wel wat om daar een beetje te relaxen haha!

      Verwijderen
    2. Staat er toch toevallig in de veronicagids van komende week een foto, dat ik denk 'heeeeeeeeeeee'. Op google gegaan en kijk bij de galeriefoto's !!! Wauwie! http://conradhotels3.hilton.com/en/hotels/maldives/conrad-maldives-rangali-island-MLEHICI/gallery/index.html

      Verwijderen
    3. Oh wauw! Wat een paradijs! Ik ga nu een ticket boeken om zelf een mooie foto voor boven mijn bed te maken haha ;-)

      Verwijderen
  6. Hele fijne kleuren voor een slaapkamer. Lekker rustgevend en dat kunnen we wel gebruiken! Ik vind vooral het bordje met surfers paradise heel tof. Leuke reeks, kom maar op met de rest:)!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk! Binnenkijken:)
    We moeten nog bedlampjes maken en die plank ziet er goed uit. Straks even aan Senior laten zien, misschien kan ie zoiets wel zelf maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh doe mij ook zo'n vent die dit soort dingen zelf kan maken. Lijkt me superhandig. Die lampjes komen trouwens ook van Ikea. Heel goedkoop, ik geloof iets van 2 of 3 euro per stuk.

      Verwijderen
  8. Oeh heerlijk, heel rustgevend. En dat bordje met surfers paradise kicks ass! Super tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fijn! Een slaapkamer mag rustig zijn. De huidige hebben we niet zelf ingericht en is ontzettend slecht behangen door de vorige eigenaar, maar kom. Uiteindelijk liggen we er met onze ogen toe. Ik zou echter wel al tig gaten in mijn hoofd hebben door je nachtplankjes, onhandige wriemelaar die ik ben :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben best een onrustige slaper maar ik heb gelukkig nog geen gaten in mijn hoofd hihi ;-)

      Verwijderen
  10. Leuk kamertje! Surfers Paradise yeah! En wat fijn dat je nu fatsoenlijk je bed kan uitstappen hehe. EN ooit heb je er een foto van een paradijsje hangen waar je zelf de foto van hebt gemaakt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuke kamer! Fris en rustig :). Volgens mij heb ik dezelfde tv op mijn kamer haha. Hij lijkt er in ieder geval heel veel op!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh echt, dit is al een oudje hoor. Volgens mij kocht ik hem zo'n 10 jaar geleden in een aanbieding bij de Karwei ofzo.

      Verwijderen
  12. Oh wauw, wat een mooie slaapkamer zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk hoor! Ik vind vooral dat bordje van surfers paradise erg leuk! En als tv meubel kun je misschien wel een of andere leuke kist vinden? Een beetje oude uitstraling, soortgelijke houtkleur...? Zou denk ik leuk staan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is wel een goed idee van zo'n houten kist. Daar kun je ook lekker veel in opbergen. Thanks!

      Verwijderen
  14. Mooie kamer! Ik vind de combinatie erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik krijg echt een aloha! gevoel bij jouw slaapkamer :) Leuk inkijkje!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een gave slaapkamer, heerlijke surfers style. Gave achterwand inderdaad en de lamp en het schilderij zijn superleuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...