vrijdag 4 oktober 2013

Let's talk about menLaat ik voorop stellen dat die vent van mij een kanjer is. Als je het al zo lang met mij uithoudt dan ben je een held. Ik ben namelijk een ramp om mee samen te wonen. Ik maak overal een bende van, raak continu dingen kwijt en sloop alles wat op mijn pad komt. Toch vindt mijn lieve vriend mij nog steeds leuk en lief en ik hem ook. Sterker nog, we zijn nog steeds in love! Ondanks onze hevige verliefdheid, zijn er her en der wel wat irritatiepuntjes. Vraag me af of jullie dat herkennen.
De dimensie tijd bestaat voor dat exemplaar van mij niet. Voordat wij samen waren, kwam ik altijd op tijd voor afspraken. Tegenwoordig ben ik al heel blij als ik slechts een half uur te laat ben. Ik heb geen idee wat er in het hoofd van vriendlief omgaat als ik weer eens als een malle door het huis ren en hem opjut. Als ik op het punt van instorten sta, is dat meestal een teken voor meneer om eens uitgebreid te gaan poepen onder begeleiding van de nodige filmpjes op Youtube. Ik begrijp dat je er vanaf moet maar had dat even gedaan toen ik alle spullen aan het verzamelen was die we mee moeten nemen.
De bezinemeter in de auto moet eerst vet in het rood staan voordat mijn vriend gaat tanken. Waarom? I don't know! Ik erger me er groen en geel aan in ieder geval. Vooral omdat het al zo vaak is voorgekomen dat we ternauwernood een bezinestation halen voordat we stil staan. Regelmatig worden alle benzinestations voorbij gescheurd terwijl de teller al lang aangeeft dat we moeten tanken. Als vriendlief het eindelijk tijd vindt om te tanken, is er natuurlijk geen benzinestation te bekennen. En. Dat. Geeft. Stress! Ik vind het namelijk echt niet fijn om met een lage snelheid over de snelweg te sjokken in de hoop dat we kunnen tanken voordat de motor uitvalt. Arghhh....
Mijn vriend is sportdocent. Niet verwonderlijk dus dat hij sport zo interessant vindt. Over het algemeen vind ik het prima als er naar sportprogramma's op televisie wordt gekeken. Wat ik daarentegen wel zwaar irritant vind, is dat hij totaal niet aanspreekbaar lijkt en er volledig in opgaat. Gast kom op, zo spannend is dat potje tafeltennis toch niet? Of die wedstrijd schoonspringen? Of die...whatever! Geef gewoon antwoord als ik iets vraag!
Sinds we een tuin hebben, heeft mijn vriend een passie voor tuinieren ontwikkeld. Laat ik voorop stellen dat ik daar heel blij mee ben, ik mis die groene vingers namelijk. Ik geniet dan ook met volle teugen van ons groene tuintje en de die grafkabouter, uhh pardon, tuinkabouter neem ik wel voor lief. Wat ik wel wat bijzonder vind, is de grasfetisj die mijn vent heeft ontwikkeld. Je leest het goed ja, mijn vriend is bezeten van gras. Hij kan uren wauwelen over gazonnetjes, grasmatten en graszaad. Tja... Wanneer we een rondje lopen door het dorp, wordt elk grassprietje gekeurd. Ik hoor dan ook regelmatig uitspraken als: 'Zo, dat gras ligt er mooi bij. Wow!' of 'Dat is lelijk, al die donkere plekken!' Serieus, wat boeit het als er donkere plekken in het gras van het plaatselijke trapveldje zitten? Op de bovenstaande foto zien jullie trouwens een detailshot van onze WK-waardige grasmat. (Inclusief gestreepte mascotte!)
Die toiletbril hè, het blijft een issue! Mijn lief komt uit een gezin van drie jongens. Inclusief mijn schoonvader kwam dat op een huishouden met vier mannen. Ik vermoed dat mijn schoonmoeder het op een gegeven moment maar op heeft gegeven die kerels van haar ervan te overtuigen dat die bril na gebruik weer naar beneden moet. Vriendlief snapt dus niet dat vrouwen dat heel fijn vinden. Tel daarbij op dat mijn vent een mini-blaasje heeft en tachtig keer per dag naar de plee moet. Vat je hem, ik moet altijd eerst die bril naar beneden doen. Ik wil ook wel eens gewoon lekker warm en droog zitten ja! Mannen zijn al gezegend met een piemel en kunnen pissen waar ze willen, doe uit piëteit gewoon die bril omlaag joh!
Toch houd ik enorm van mijn vriend. Hoewel hij zich in sommige opzichten gedraagt als een holbewoner, is hij verder helemaal perfect. Ik wil mijn lieve, zorgzame, huishoudelijke, stoere, woest aantrekkelijke man nooit meer kwijt.  Ik houd van hem inclusief zijn aparte trekjes. Gewoon, omdat ik zelf eigenlijk nog veel meer rare gewoonten erop nahoud. Lees dit relaas dus maar met een korreltje zout!

31 opmerkingen:

 1. HILARISCH !!! Och zo veel dingen zijn herkenbaar...dus ja, het zal "eigen" aan mannen zijn om onder andere plots doof te worden als er een voetbal op tv verschijnt en dat tanken...grrrr, ik zit met rode stress vlekken in mijn nek en mijn man met een grijns als we nèt de pomp gehaald hebben en de teller aangaf dat we nog nul km konden rijden.
  Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is het niet alleen mijn exemplaar die dit doet dus haha! Dat tanken vind ik echt zo irritant, grrr...

   Verwijderen
 2. Ow ja, een boel herkenbare dingen, hoor! Hier is de man de puinrat: hij verzameld alles wat ie krijgen kan en doet in mijn ogen te weinig weg. Opruimen is niet aan hem besteedt en Junior heeft dat gen ook. Foekswild word ik er van bij tijd en wijle!!

  En als we een keertje uit gaan ben ik een uur van te voren helemaal klaar en ik wil altijd op tijd vertrekken. Hij niet. Op het moment dat ik al bijna plof, gaat ie op zijn gemakkie zijn schoenen aandoen.

  Die twee dingen plof ik wel eens bijna van uit elkaar bij mijn exemplaar. Maar verder is ie prima en zooo mannelijk en net als die van jou woest aantrekkelijk (toeval?:):)

  Leuk logje, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh die vent van jou ;-) Wij hebben ook een berg troep maar eens in de zoveel tijd rijden we wel langs de milieustraat. Dat van het op het gemak die schoenen aantrekken, herken ik. En dan nog even een vuilniszak in het schuurtje zetten en nog even dit en nog even dat. Arghhh...

   Verwijderen
 3. He, hoe kan dat nu? Mijn vent is jouw vent. Nuff said.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan heeft hij helemaal niet gezegd dat Sam zo'n schattig halfzusje heeft ;-)

   Verwijderen
 4. Haha leuk omschreven! Erg bekende irritatie puntjes haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihihi! Heb ik gelukkig nooit last van :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij gaat nog eens aan mij terugdenken. Mark my words!

   Verwijderen
 6. Als jouw vriend nou even een tijdje bij mij komt wonen? Kan die zich helemaal uitleven op onze tuin. Naja, tuin..? Die kale grondvlakte met heel veel rotzooi. Dan mag jij ondertussen mijn vriend lenen die wel netjes de bril van de wc naar beneden doet. En dat ondanks het feit dat hij dezelfde gezinssamenstelling had als de jouwe. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hadden eerst ook zo'n kale vlakte maar door de tuinierdrift van vriendjelief hebben we inmiddels een groen paradijs. Maarre, ik leen hem niet uit ;-)

   Verwijderen
 7. Er zitten wel herkenbare puntjes bij hoor. De wc-bril doet hij wel braaf naar beneden, maar daarentegen kan hij niets weggooien en dat stapelt dus aardig op. Tanken heeft hij ook een broertje dood aan, dus dat gebeurd ook op het laatste moment. Maar verder zou ik hem voor geen goud kwijt willen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil die van mij ook nooit meer kwijt hoor. Het is een schat!

   Verwijderen
 8. Zonder die man van mij was ik al lang verdronken in mijn chaos (al ben ik de enige die de kalender kent), maar die toiletbezoeken onder virtuele begeleiding net voor we moeten vertrekken, daar krijg ik ook het sch*** van (en dan duurt het dus nog langer). De toiletbril is wel altijd netjes naar beneden (want hij plast ook zittend - nog meer virtueel bezoek dus).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een hilarisch lijstje, heel leuk om te lezen ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig! Ik denk dat ieder stel zo zijn irritatiepunten heeft :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hahaha ik vind het leuk geschreven en wees maar zuinig op hem!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mijn man is ook compleet doof voor mij tijdens sportprogramma's. Herkenbaar haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Erg hè? Blij dat die van jou er ook last van heeft haha!

   Verwijderen
 13. Haha hi-la-risch. En dat gras, ik viel bijna van stoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hahahha! Door de drukte op mn nwe werk lees is dit nu pas, leuk geschreven! Dat tanken zeg... Ik zou echt een rolberoerte krijgen. Hier ook toilet als IK net alles ingepakt heb en klaar ben om te gaan, zucht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die rolberoerte heb ik ook al meerdere malen gehad hoor! Op vakanties moet hij dan ook altijd plechtig beloven dat hij gaat tanken als ik het zeg.

   Verwijderen
 15. Haha ja niemand is perfect ook mijn lieve man niet. Liefde is alles en dan zijn die kleine dingetjes gelukkig alleen maar bijzaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Perfect is ook maar zo perfect hè ;-)

   Verwijderen
 16. Hahaha, heeerlijk! ZO HERKENBAAR! Ik heb een heerlijke zondagochtend zo, echt dubbel gelegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Haha ik lig hier helemaal in een deuk, maar inderdad, mannen pffff! Dat met te laat komen heb ik dus ook sinds ik Niels heb. Soms is hij degene die zegt: kom, we gaan. Sta ik daar met jas aan, schoenen aan, sjaal om, gaat hij weer even (een half uur lang) poepen! Herkenbaar hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begin tegenwoordig al eerder te vertellen dat we weg moeten zodat we uiteindelijk toch redelijk op tijd ergens aankomen.

   Verwijderen
 18. Haha ja samenwonen is soms echt a thing :P But hey, als ze maar alles doen wat we willen is ook niet echt uitdagen toch? (ps dat gras is echt hilarisch!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat is ook saai haha! Praat me niet van dat gras ;-) Ik kan er een boek over schrijven. Hij staat rustig om 11 uur 's avonds het gras nog te maaien.

   Verwijderen
 19. Ik herken mezelf in het 'te laat komen', haha. Vriend is hier altijd op tijd, ik moet dan noog 1001 dingen doen.
  Hilarisch stukje!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...