woensdag 16 oktober 2013

En hij fietst...Nee, Sam loopt nog niet! Maar hij kan wel een ander kunstje. Sinds een week of twee kan mijn ventje zich namelijk voortbewegen op zijn loopfiets en loopauto. Echt fietsen is het nog niet te noemen maar hij gaat wel als een malle vooruit. Als trotse moeder vind ik dat natuurlijk oh zo knap. Aangezien ik me nooit zo bezighoud met wanneer kinderen iets moeten kunnen, heb ik geen idee of dat zogenaamde fietsen van hem op deze leeftijd normaal is. Ik werd er in ieder geval wel door verrast dat hij dit al bleek te kunnen. Kleine knapperd! 
Sinds Sam een maand of tien is, is hij volledig bezeten van alles met wielen. Tja, het lot van een jongensmama... Zodoende kreeg hij van zijn opa en oma deze zomer een kleine loopauto. Hoogst interessant vond hij het allemaal. Hij snapte er echter nog geen bal van. Urenlang heeft hij met dat ding gespeeld maar erop rijden, ho maar! Het was meer een kwestie van met de wielen prutsen en de klep open en dicht doen. Soms zette ik hem er wel op alleen had hij nog geen idee hoe hij er mee vooruit moest komen.
Voor zijn verjaardag kochten deze opa en oma wederom iets met wielen. Hij kreeg een klein loopfietsje van Puky. Een klein, schattig fietsje waar hij perfect op paste. Zoals te verwachten viel, was Sam enorm gefascineerd door dat geval. Het stond dan ook standaard naast zijn loopauto geparkeerd, midden in de woonkamer. Ja mensen, wij hebben een heus wagenpark hier in huize In a flow around the wold. (Wat ik overigens regelmatig vervloek als ik er weer eens mijn nek over breek!) Als we Sam op deze hippe driewieler zette, zat hij er trots op heen en weer te hupsen maar bleef verder vrolijk staan waar hij stond. Nog geen centimeter vooruit kwam hij met die fiets. Maar ach, hij was er lekker zoet mee dus ik vond het al lang prima. Zoonlief heeft namelijk de spanningsboog van een garnaal dus wanneer hij ergens langer dan een minuut mee speelt, valt het wat mij betreft al in de categorie topspeelgoed.
Zo'n twee weken geleden vielen we opeens bijna van onze stoel van verbazing. Sam. Racete. Door. De. Kamer. Op. Zijn. Fiets! Huh?!? Zoonlief staat er niet om bekend dat hij alles heel vlot doet dus deze ontwikkeling hadden we niet aan zien komen. Maar goed, des te leuker is het natuurlijk. Ik heb zo'n vermoeden trouwens dat mijn kleine man later theatermaker ofzo wordt. Zijn voorliefde voor het verrassingseffect is namelijk fenomenaal. Sam doet werkelijk waar nooit iets volgens het boekje en altijd alles anders dan anders.
Anyways, sindsdien is het hek van de dam. Sam scheurt en botst door de hele woonkamer heen op zijn wagenpark. Want nadat hij ontdekte dat hij vooruit kon komen op zijn loopfiets, moest ook zijn loopauto eraan geloven. Hij krijgt het trouwens zelfs voor elkaar om op zijn koffertje van Trunki door de kamer te rijden. Laatstgenoemde ziet er niet uit overigens, gezien het feit dat hij niet met twee voeten tegelijk bij de grond kan. Hij hangt er dus schuin op en zet zich steeds af met een voetje. Ik kan hem zo verhuren aan het circus. Een lading schmink erop en gaan met die banaan.
Om mijn interieur nog een beetje te redden, ga ik regelmatig even met Sam naar buiten om hem daar te laten rondrijden. Meneer kan namelijk niet sturen. Hij kent enkel de modus op volle kracht vooruit en hij stopt pas als hij ergens tegenaan botst. Het bovenstaande filmpje dateert van vorige week. Dit was de eerste keer dat we met de loopfiets op het woonerf gingen rijden. Nog een beetje onwennig maar wel heel erg leuk. Inmiddels gaat het al een stuk sneller en soepeler. Damn, wat wordt dat kind van mij alweer groot!

Vergeet niet om mee te doen aan mijn winactie in samenwerking met HippeMamaShop. Je kunt hier lezen hoe je meedingt naar een knuffel van Jellycat naar keuze. Good luck!

25 opmerkingen:

 1. Loop fietsjes zijn geweldig hihi. Kunnen ze enmaal als ze de smaak te pakken hebben heel hard meevracen, lief filmpje, ook het lachje wanneer hij die kat ziet. Liefs Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kat en Sam zijn dikke maatjes haha!

   Verwijderen
 2. 'Kiek 'm goan' :-))) Geweldig :-)))
  Nu hij mobieler wordt, misschien alvast een stoer helmpje uitzoeken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vrees dat deze stuntpiloot dat wel nodig gaat hebben. Gelukkig zit hij nu nog laag bij de grond geh geh ;-)

   Verwijderen
 3. Geweldig toch! En inderdaad, jongetjes en alles wat met vervoer te maken heeft, het is vanuit de oer genetisch bepaald geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vrees het ook ja. Zelfs bureaustoelen en stofzuigers zijn interessant, enkel vanwege de wielen.

   Verwijderen
 4. Aargh, mijn reacties verdwijnen steeds! Maar wat stoer dat Sam fietst, slim kind, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aaah wat een super leuk filmpje! Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat stoer! Hij is echt megagroot opeens zo zeg, echt een peutertje alweer! Wij hebben voor Olivia een driewieler met duwstang gehad voor haar verjaardag, ze zit er ook zo wijs op - die dreumessen, het weet wat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het babyachtige is er nu echt wel vanaf ja. Hij kan opeens zoveel. Zo'n fiets met stang lijkt ook handig, kun je makkelijk een beetje bijsturen.

   Verwijderen
 7. Wat een leuk filmpje! Leuk om te zien. En dat lopen komt vanzelf wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, komt vanzelf. Hij zit er wel echt tegenaan maar ach, kan me er niet druk over maken.

   Verwijderen
 8. Hihihi: ja leuk, joh! Ook die blik op de poes:)

  Junior was bijna 1,5 voordat ie echt los liep...Ik heb me er ook nooit zo mee bezig gehouden wat wanneer moet...

  Zo'n loopfietsje is leuk! Heeft Junior niet gehad. Wel een kleine auto en die bleef mooi buiten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, uiteindelijk gaan ze allemaal lopen. Ik ben daar heel makkelijk in en kan het prima loslaten. Het zit er wel aan te komen maar ik ben ook niet zo'n moeder die het heel de daag gaat oefenen met hem. Komt vast goed.

   Ik denk dat ik die auto voor binnen ga houden en die fiets voor buiten.

   Verwijderen
 9. Waaaah wat leuk om te zien!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk. Hier begrijpen ze niks van fietsen en alles dat erop lijkt. Em kan dit pas sinds een jaartje ofzo? Maar kan nog niks op een driewieler haha! Mila net zo...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk. Hier begrijpen ze niks van fietsen en alles dat erop lijkt. Em kan dit pas sinds een jaartje ofzo? Maar kan nog niks op een driewieler haha! Mila net zo...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Moet ik er ook aan toevoegen dat wij er ook weinig aandacht aan besteden hoor. We hebben hier geen eens een loopfietsje in huis, fietsen doe ik zelf natuurlijk nooit (heb geen fiets, Rick ook niet), dus hebben zij er ook al niet zoveel behoefte aan. Heb wel een grote fiets voor Em staan. Misschien binnenkort eens even aandacht aan besteden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal wel een jongensding zijn misschien. Jouw meiden kunnen zo schattig spelen met popjes en gewoon blijven zitten enzo. Dat kan Sam echt niet! Hij speelde gewoon met die fiets alsof het een grote auto was. Hij heeft zelf min of meer ontdekt dat hij erop vooruit kon komen. Wij lagen ook helemaal in een deuk toen we erachter kwamen dat hij dit kon. Hadden we niet verwacht. Wel leuk, zo'n grote fiets voor Emily!

   Verwijderen
 13. Awwh wat leuk! Tof ook dat je een stukje hebt gefilmd.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...