donderdag 24 oktober 2013

Kinderkamer


Voor het Day Zero Project heb ik mezelf ten doel gesteld om alle vertrekken van ons huis op de foto te zetten. Ik plaatste vorig jaar al eens foto's van de kamer van Sam maar aangezien er inmiddels aardig wat veranderd is, vandaag wat recente plaatjes. De eerdere foto's waren namelijk al genomen toen ik nog zwanger was.
Zoals jullie kunnen zien is Sam's kamer vooral een stuk voller geworden. Logisch natuurlijk, want zo'n kind verzameld me toch een partij zooi in een jaar. Onlangs heb ik wel flink opgeruimd maar je ontkomt er blijkbaar niet aan dat je halve huis een dumpplaats wordt voor kinderspullen. Ik probeer het een beetje in goede banen te leiden door alles regelmatig uit te zoeken. Jullie weten vast wel dat ik een chaoot eerste klas ben en op deze manier probeer ik te voorkomen dat we over een paar jaar omkomen in de troep. Iets met uitstel en afstel enzo...
Wat je op de foto's niet ziet, is dat we in de deur een traphekje hebben geplaatst. Zo kan Sam lekker op zijn kamer spelen als we op de bovenverdieping zijn. In de bakken in de vakkenkast zit speelgoed waarmee hij kan spelen en verder staan er boekjes voor het grijpen. In het groen met witte opbergding onder het schuine dak zitten knuffels opgeborgen. Ondanks dit ruime aanbod aan dreumesentertainment, vermaakt Sam zich liever op andere manieren in zijn kamer. Alle kleren uit de kast trekken, de luieremmer omkeren en via het krukje over het traphekje proberen te klimmen zijn favoriete bezigheden. 
Anyways, verdere veranderingen zijn het autokleed, de vogelmobiel boven het ledikant en de organiser aan de achterkant van de deur. We hadden eerst kleine groene kleedjes liggen maar die dingen waren levensgevaarlijk omdat je er continu over uitgleed. Serieus, het is echt een wonder dat we hier allemaal nog leven. Voor zijn verjaardag kreeg Sam van zijn oom dit toffe kleed van Ikea. Hij snapt er nog geen snars van dat hij met zijn auto's over de wegen moet rijden maar het ligt blijkbaar wel erg lekker. Ik tref Sam regelmatig languit aan op dit kleed terwijl hij gelukzalig met zijn wang erover heen wrijft. De mobiel was trouwens een cadeau van een kennis uit Costa Rica.
Ook het badje staat nog in Sam z'n kamer. Niet dat hij daar nog in bad gaat overigens, dat zou het einde betekenen van de laminaatvloer. In de badkamer staat het alleen gruwelijk in de weg en in deze kamer is ruimte genoeg. Het badje zelf gebruiken we nog wel af en toe maar de standaard niet meer. Zoonlief klimt namelijk nogal graag uit bad dus dat zou linke soep worden. Het geheel staat dus een beetje stof te vangen maar ach, ooit komt er vast een tweede bébé die we daar lekker in kunnen poedelen.
Waar ik nog naar op zoek ben, is een klein lampje voor 's nachts. Het probleem is alleen dat ik het aan de rechterkant van de kamer wil hebben maar dat ik niets heb om het op te zetten. Mochten jullie nog briljante ingevingen hebben, schroom dan vooral niet om die met me te delen. Ik ben heel benieuwd wat jullie van Sam's kamer vinden. 

20 opmerkingen:

 1. Wat een leuke kamer, met die schuine dakkant

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijn en knus kamertje! Leuk met al die dieren-spulletjes. Heeft Sam nog nooit naar zijn toekan gegraaid? Wat ook fijn is, is die verschoonplek onder het raam! Lekker licht en altijd wat te zien buiten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, jawel! Ik heb het touwtje waar je aan moet trekken voor de foto even omlaag gehangen maar normaal ligt dat bovenop die vogel. Dan kan hij er niet bij ;-)

   Verwijderen
 3. Wat een heerlijk kamertje heeft dat jochhie van jou zeg! Zo gezellig en toch stoer! En groot!!! Olivia heeft het kleinste kamertje bij ons, die krijgt een grotere peuterkamer als er weer een baby komt in het kleine kamertje. Als het ons gegeven is.Kun je niet een leuk lampje aan de muur hangen? Wij hebben van Ikea roze bloemen (Maris wel bekend, zag ze bij de meiden ook hangen) - ze hebben vast ook wel een jongens variant? Die geeft niet zulk fel licht, dus echt ideaal voor 's nachts (vind ik).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was de enige kamer die we over hadden dus hij heeft geluk met zijn grote kamer. Mocht er in de toekomst een koter bijkomen dan zal hij zijn grote kamer moeten delen ;-) Misschien even kijken bij Ikea dan. Roze lijkt me niet zo leuk voor Sam maar misschien hebben ze wel leuke groene lampjes ofzo.

   Verwijderen
 4. Nou ja zeg...met het verschil dat ik dan geen kinderen wil/heb, zou ik wel een kinderkamer ongeveer zo inrichten. 'verloren zus' begint toch echt steeds vaker te kloppen hahaha
  Misschien bestaat er een leuke lamp met zo'n grote 'knijper', die je dan aan de rand van het bedje kan vastknijpen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vrees dat een lamp aan zijn bed geen lang leven beschoren is haha!

   Grappig dat we zoveel overeenkomsten hebben ;-) Ik ben nog steeds heel tevreden over de inrichting van de kinderkamer. We wilden geen zoete kamer maar het moest wel speels zijn en voor zowel een baby als een groter kindje geschikt zijn.

   Verwijderen
 5. Wat een leuke kamer zeg! Heb de olifant voor mijn kindje ook (met ijsbeer), maakt het zo gezellig en stoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige grote kamer heeft Sam, erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er heel leuk uit! Zeker die giraf erbij, super leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Die giraf is door mijn broertje gemaakt omdat we geen goede muursticker konden vinden. Ben er ook nog steeds heel blij mee.

   Verwijderen
 8. Ahw, dat is echt een mooie kinderkamer!
  Heel gezellig ook! :)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een grote ruimte zeg! Erg fijn om zo'n ruimte te hebben om in te delen..
  Vind het erg mooi eruit zien hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een geweldige kamer heeft hij toch. Dat dierenthema is echt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie kamer. Vergeleken met Junior (zoveel jaren meer spullen.... :) is het erg georganiseerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat ziet er echt heel gezellig uit! Die giraf is echt leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...