zondag 13 oktober 2013

Haar? Welk haar?Vorige week schreef ik in het kader van de 30 dagen maanden challenge een blogje over mijn haar. Zodoende kwam ik op het idee om eens een stukje te wijden aan het haar van Sam. Of liever gezegd, aan het gebrek daaraan. Mijn lieve monster is namelijk, na bijna 14 maanden op deze aardbol te hebben rond gespookt, nog altijd kaler dan kaal. Alle lieve opmerkingen van mijn vader, die keer op keer beweert dat het haar van zijn kleinzoon groeit als kool, ten spijt. Nee opa, Sam is gewoon echt hartstikke kaal. Ik ben verdomme niet blind! Ook niet van moederliefde!
Op zich niet heel erg natuurlijk. Een volle bos haar is tenslotte niet van levensbelang. Ook heeft zoonlief een stel prachtige kijkers die zijn gemis aan haar ruimschoots compenseren in mijn optiek. Toch vind ik het inmiddels wel een beetje tijd worden voor een leuke coupe. Maar ja, er zit nog niet echt schot in de zaak helaas. Ik heb zo'n vermoeden dat we het eerste bezoekje aan de kapper pas ergens in de herfst van 2014 kunnen inplannen.
Sinds de zomervakantie is er wel een kleine vorm van actie zichtbaar op het kale knarretje van onze mini Sugar Lee. Zo langzamerhand begint het blonde pluis waarmee ik hem op de wereld heb geknald zich te vermeerderen. Op zijn achterhoofd beginnen wat langere haartje te komen en tot mijn vreugde lijkt er wat slag zichtbaar te worden. (Yes, 1-0 voor mijn genen!) Andere mensen, op mijn vader na dan, zien echter niet wat ik zie. Als ik dus vol trots de ontluikende krullen van zoonlief show, word ik wat meewarig aangekeken. Een beetje alsof ik dingen zie die er niet zijn en rijp ben voor een inrichting.
Wat nu ook niet bepaald meewerkt, is het feit dat Sam superblond is. De haren die hij op zijn bolletje heeft staan, zijn spierwit; net als zijn wenkbrauwen en wimpers. Wanneer ik de zoveelste opmerking over het haar van mijn lieftallige zoon voor de voeten geworpen krijg, pareer ik die kritiek door te vertellen dat Sam wel haar heeft maar dat je het niet ziet. Het steekt immers niet zo goed af tegen een blank velletje als donker haar. Dûhhh! Ik vind dat best logisch, andere mensen niet. 
Wat ik met dit blogje zeggen wil? Tja, geen idee! Misschien dat Sam gewoon goed is, zoals hij is. Of hij nu haar heeft of niet. Want zeg nu zelf, dat kind van mij is reuzeknap. Ook zonder kek kapsel kun je best de hunk uithangen. Kijk maar naar Jason Statham, die kerel is om op te vreten zo lekker haha! Het zal dus allemaal wel loslopen. Tot die tijd geniet ik nog even van de kusjes die ik op dat kale koppie kan geven.

(Of ik al pokon heb gebruikt? Ja, liters heb ik al van dit goedje versleten. Tot op heden alleen nog geen enkel resultaat daarmee geboekt. Zullen we die opmerking dus maar even fijn in het midden laten? Thanks but no thanks!)

Vergeet niet om mee te doen aan mijn winactie in samenwerking met HippeMamaShop. Je kunt hier lezen hoe je meedingt naar een knuffel van Jellycat naar keuze. Good luck!

33 opmerkingen:

 1. Och, minder haar = minder werk 's ochtends? Je hebt wél gelijk, als je zegt dat het haar van héél blonde kindjes er altijd minder uit ziet dan het is. Kleine man wordt steeds blonder en is gezegend met een flinke bos, die ik al een paar keer een béétje bij heb moeten knippen. Er zit flink wat slag in, zelfs wat krullen. Het zorgt er wel meteen voor dat hij er wat ouder uit ziet (vooral omdat hij ook niet van de kleinsten is én goed in het vlees zit :p). En dat hij 's morgens ook vaak zo'n nestje achterop zijn hoofd heeft, en dat is het toch ook niet helemaal...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel haar is ook niet alles helaas. Het scheelt inderdaad wel veel merk want de shampoo, haarborstel en haarlotion liggen nog steeds onaangeroerd in de kast. Beetje wasgel over zijn bol onder de douche en klaar zijn we. Hij wordt alleen vaak wel jonger ingeschat terwijl hij best lang is.

   Verwijderen
 2. Op de echo van mijn zwangere buik wisten ze al te vertellen dat het kind een flinke bos haar had. Leuk ja. Maar mijn blanke, bruinharige dochter is over een paar jaar vast minder blij met al dat haar op andere plekken dan bovenop haar hoofd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zeker denk ik ;-) Dat is precies de reden waarom ik wel eens baal van mijn donkere lokken.

   Verwijderen
 3. Ik heb dus een baby met heeeeel veeel haar. Het is echt heel erg leuk, omdat ik er iedere dag een schattige zijscheiding in kan kammen, maar... Die klitten iedere dag, wat een werk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Arghhh, klitten, dat lijkt me ook niet fijn!

   Verwijderen
 4. Maak je geen zorgen. Ik ben ook heel lang kaal geweest en nu heb ik een flinke bos dik haar! Gaat helemaal goed komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was ook lang kaal, hij heeft het dus van geen vreemde vrees ik. Ik hoop ook op een flinke bos haar!

   Verwijderen
 5. Lieverd: ik ben ook heel lang kaal geweest als baby en kijk mij nou!!:) Mijn moeder maakte zich zorgen om niks:) Het gezegde 'Lelijk in de luier, schoon in de sluier' is zeer van toepassing op mij. Ik was geen knap kind. Toen ik een aantal jaren geleden op hyves vroegere klasgenoten sprak, zeiden ze dat ze verrast waren hoe leuk ik er nu uitzie!!

  Maar Sam is niet lelijk, alleen ..... (bijna) kaal.

  Maar het komt goed. Zo steel ik nu de show met mijn lange manen als ik sta te headbangen:):) Zal ze leren!

  Als ik er aan denk zal ik eens een babyfoto van mij posten (als je belooft niet te schrikken:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik wil wel een babyfoto zien van jou. Beloof dat ik niet zal schrikken ;-) Ik was zelf ook lang kaal helaas, hij heeft het dus niet van een vreemde. Alleen maar haar was niet spierwit dus dat viel net wat meer op. Jij hebt ze een mooi lesje geleerd want je ziet er prachtig uit meid met je mooie, lange haren ;-)

   Verwijderen
 6. No worries, herkenbaar bij veel nichtjes en neefjes die ineens een mega bos haren kregen. En eigenlijk he? Staat dit kale koppie hem erg goed;). Maar ik snap dat een paar haartjes best eens leuk zijn om stoer de gel er in te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Olivia heeft nu een New Kids matje in haar nek en het is nog veel te dun om te laten knippen, dus ach, haar is ook niet alles. En prcies wat je zegt: Sam is knap zat zonder weelderige bos!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaat helemaal goedkomen met dat haar! En zoals je al zegt: die ogen compenseren het gebrek aan haar he-le-maal :) Ik had eerst zwart haar, toen werd het heel licht blond en nu donkerblond. Dus er komt vast snel verandering in dat kale koppie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat haar komt wel! Het is inderdaad een reuzeknap mannetje, wat maak dat haar nu uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Onze kleine man van 8,5 maand is met n bosje haar geboren en t groeit en groeit maar. Ziet er heel leuk uit, maar het knippen is een drama. Zoonlief op n theedoek leggen zodat t haar daarop valt, bovenop knippen gaat nog wel maar zodra hij de schaar ziet kan jj het haast wel opgeven. Resultaat: her en der wat rechte lijnen en niet geheel op een lengte geknipt. .. maar goed, ik vermoed dat n kapper t niet veel beter zou doen want stil zitten kan hij niet en zo'n schaar wil hij ook! Veel haar is niet alleen positief al staat t hem super en ben ik blij dat hij haar op z'n lieve bolletje heeft :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mmm, dat klinkt ook niet zaligmakend inderdaad. Toch lijkt een beetje haar me wel leuk. Sam wordt best groot nu maar hij wordt vaak jonger ingeschat doordat hij nog bijna kaal is.

   Verwijderen
 11. Och ach dat komt vanzelf wel. En zo niet dan niet toch? 'Tis wel een mooi ventje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Met dat blonde lijkt het inderdaad altijd minder vol. Jenthe heeft ook zo weinig vind ik en is ook donkerblond.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind Sam om op te vreten en dat doe ik liever zonder haar!
  Haha, maar alle gekheid op een stokje, dat haar komt wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hihi heb je Jaylen wel eens gezien toen hij 1 jaar was ? het komt ook omdat het zo blond is dat ze kaal lijken. Maar geloof me het komt komt echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal zo eens even een kijkje nemen op je blog. Gelukkig is Sam niet de enige dan met een kale knar ;-)

   Verwijderen
 15. Hm..pokon mag ik niet aanbevelen. Duivenpoep dan? hihihihi
  Zonder gekheid, je hebt een pracht kereltje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmmm, die duivenpoep heb ik nog niet geprobeerd haha!

   Verwijderen
 16. Hahaha aaaaaw, hij heeft inderdaad gelukkig hele mooie blauwe kijkers. Ik ben nu al heel nieuwsgierig hoe het is over een paar jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook hoor, zal best een kijkje in de toekomst willen ;-)

   Verwijderen
 17. Mijn kinderen hadden heel veel en lang haar, Sam niet. Maar met die ogen van hem ... hou je maar vast als hij in de pubertijd komt. En nu kan een mutsje je uit de nood helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik had als baby ook echt weinig haar, paar plukjes boven wat dan wel te zien was door me donkere huid. Vriendlief had een bos en bij de laatste echo wisten ze ons te vertellen dat de bebe haar heeft. Jeej! Al maakt het me echt niets uit, ooit moet het haar toch groeien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik ben echt benieuwd naar hoe jullie beeb eruit komt te zien dan. Toen ik in het ziekenhuis lag tijdens mijn zwangerschap, lag ik op een kamer met een vrouw die ook in verwachting was. Op haar echo konden ze ook al haar zien en zij beviel van een kind met een enorme bos haar.

   Verwijderen
 19. Haha ja het is een lekker kaal mannetje. Komt vanzelf, niet druk om maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mijn oudste was ook lang kaal. Lekker warm, zo'n kaal bolletje.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mijn dochter ( nu 17) had ook geen haar tot een jaar of 2. Erger was nog, dat ze steeds voor jongetje aangezien werd. Dat vond ik als moeder vreselijk. En een strik op een kaal hoofd ziet er ook niet uit. Gelukkig kwam het helemaal goed, en heeft ze nu lang en dik blond haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Als jij het ziet, dan is dat al een begin! En, heb je al een datum geprikt voor volgend jaar? ;) Hij heeft inderdaad een stel mooie kijkers!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...