donderdag 10 oktober 2013

Waarom de herfst zuigt

Overal in blogland duiken artikelen op waarin uiteen wordt gezet waarom de herfst zo tof is. Wel lieve mensen, jullie hebben me nog niet kunnen overtuigen. Hoewel ik van mening ben dat ieder seizoen zijn charme heeft, ben ik op dit moment nog niet wild van het feit dat we weer een paar donkere maanden tegemoet gaan. Sterker nog, ik zie er tegenop als een huis en heb erg gewoon echt geen zin in. Ik ben ervan overtuigd dat ik gemaakt ben voor een leven op slippertjes. Vandaag dus een lijst met redenen waarom de herfst eigenlijk helemaal niet zo leuk is. (Ja, ik ben sarcastisch! En ja, ik bevind me weleens in een betere mood!)

- Het duurt nog minimaal 9 maanden voordat met een beetje geluk de zon weer gaat schijnen. Dat is driekwart jaar!
- Er breekt een periode aan van autoruiten schrappen en motors die niet willen starten. Blûhhh!
- De begroeide muur in onze tuin wordt helemaal kaal. Ik moet straks weer maanden tegen een kale muur aankijken. 
- Mijn vriend komt zijn koude voeten bij mij opwarmen. Rot op met die ijsklompen! 
- Glühwijn is echt niet te zuipen!
- Ik moet Sam steeds helemaal dik aankleden als we naar buiten gaan. En dat kind houdt niet van aankleden dus drama gegarandeerd!
- Heel de tuin ligt vol troep omdat onze bejaarde buurvrouw haar hele tuin heeft vol staan met achterlijk grote bomen die hun blad verliezen. 
- Als ik onder de douche vandaan kom, heb ik het gelijk weer koud!
- Ik moet mijn geliefde slippers ergens diep in mijn kast opbergen omdat ik ze voorlopig niet meer kan dragen. Heel stom!
- Ik raak altijd standaard mijn handschoenen kwijt. Voordat ik de deur uit kan, moet ik steeds eerst een grote zoektocht op poten zetten.
- Ik kan geen goede foto's maken van het avondeten vanwege het slechte licht. Heel irritant als je een leuke afbeelding wilt hebben bij een blogje met een recept.
- Regen, regen, regen!
- Ik drink liever een glas ijskoude cola dan een kop thee of koffie en van warme chocolademelk krijg ik puisten.
- Zodra het weer omslaat, begin ik standaard te dromen van palmbomen. Arghhh...

Vergeet niet om mee te doen aan mijn winactie in samenwerking met HippeMamaShop. Je kunt hier lezen hoe je meedingt naar een knuffel van Jellycat naar keuze. Good luck!

Dit is een ingeplande blog vanwege het overlijden van mijn opa. Deze week verschijnen er waarschijnlijk enkel blogjes die al klaar stonden in mijn concepten.

29 opmerkingen:

  1. Het spijt me... Ik ben er ook dol op ><. Hoe donkerder en onguurder, hoe beter... Toch kan ik inkomen met een paar van je punten. De herfst met zijn kleuren is prachtig, maar zodra al het blad gevallen is, ziet het er maar een beetje treurig uit. Ook wij hebben een begroeide muur in de tuin. En aan het water staat nu nog riet ( = beschut en wat privacy van de vissers die er nu nog zitten ), straks worden we blootgesteld aan de elementen.
    Maar verder ben ik helemaal in mijn nopjes. Sterkte met de naderende donkere dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha..ik voel met je mee :-)
    Kop op...over een dikke vijf maanden begint officieel de lente alweer! Zo probeer ik mezelf ook 'zoet te houden' namelijk, hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allereerst gecondoleerd met het verlies van je opa, zeker nu de donkere tijden aanbreken snap ik heel goed dat dit geen leuk seizoen voor je is.
    Ik sta er gemengd in, ik kan erg genieten van de herfst wanneer het droog is en de zon schijnt, jezelf warm aankleden en letterlijk een frisse neus halen, maar ik baal enorm van regen! Sinds vorig jaar heb ik wel erg leuke regenlaarzen, want tja, als je er dan toch doorheen moet dan maar hip;-)
    Misschien in december de zon opzoeken op een van de Canarische Eilanden? Gegarandeerd zon, lekker eten en even helemaal niks :D
    Groetjes Guapa 79 (het lukt me niet om te reageren onder m'n wordpress account..? )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een frisse neus halen vind ik dan wel weer lekker. Hmmm, als dat zou kunnen ;-) Vrees alleen dat als we dan al weg gaan we richting de sneeuw gaan. Ook leuk maar wel uhhh, anders.

      Verwijderen
  4. Haha ik moet soms zo lachen om jou gemopper ;-) ook jij gaat best leuke dingen zien in de hefst... sterkte meis!! Liefs Tamara

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hahaha, jaaaaaaa
    Helemaal mee eens...
    het enige leuke wat ik aan deze tijd kan bedenken is met dikke deken op de bank kaarsjes aan en lezen,tv kijken als ik maar onder die deken kan blijven...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik zeg eerlijk dat ik het met je eens ben. Vandaar dat ik in november een weekje de zon ga opzoeken. ;) En dan valt de herfst ineens heel erg mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gelukkig maar dat iedereen anders is hè? Hier wel een enorme Herfst fan maar geen Zomer fan hihi. Het enigste wel is, ik ben een echte koukleum brrr!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vergeet het nog bijna. Gecondoleerd met je opa :'(

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hahaha, ja ik ben wel dol op de herfst, maar er zijn wel wat nadelen die ik herken hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. O meid sterkte. Wat een vervelend nieuws. Knuffel

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha dat wordt een depressieve maand voor je :P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maak er maar minimaal 5 depressieve maanden van, grrr...

      Verwijderen
  12. Gecondoleerd met het overlijden van je opa.

    Herfst heeft inderdaad ook een dark side, net wat jij beschrijft. En ook ik hou van me zon, zee, strand met een cocktail in me hand droom :) zo te lezen Sam ook hihi.. Uh zonder cocktail dan! Toch heeft het seizoen wel iets, lekker knus op de bank met de kaarsjes aan. Succes de komende maanden, gelukkig komt de lente altijd weer terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je hebt helemaal gelijk hoor. De herfst zuigt. Maar als het dan toch moet, dan kunnen we er ook maar beter het beste van maken toch? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh nee! Dat het 9 maanden duurt tot de zon weer gaat schijnen,
    maakt me echt depressief haha! Ik ben echt gek op de zomer, vind
    het dan ook jammer dat het met de dag kouder wordt! Maar toch heeft
    de herfst ook iets gezelligs! Gezellig binnen zitten met een kop warme
    chocolademelk voor de tv :)

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Niet dat ik nu per se wild bent van de herfst, maar ik heb oplossingen voor je!

    - nieuwe auto (ik ga ervanuit dat mijn nieuwe wagen geen startproblemen geeft, al was mijn dino op dat vlak érg betrouwbaar)
    - een graffiti artiest zijn gang laten gaan. Kunst in de koude maanden en lekker natuurlijk in de warme. Eitje.
    - Kleine man houdt ook niet van aankleden, vooral als er mouwen aan te pas komen. Ik denk dat we richting capes moeten gaan denken.
    - Handdoeken op de verwarming: héérlijk na een douche.
    - Teensokken. Ziet er niet uit, maar kan je wél je slippers aan.
    - Handschoenen met zo'n touwtje door je mouwen halen, zoals de kleine kindjes.
    - Paraplu's paraplu's paraplu's!
    - Je drinkt gewoon warme cola en wordt rijk met de uitvinding ervan. Uiteraard vergeet je mij niet en krijg ik een percentje, al lust ik geen cola.

    Ziezo, laat maar komen die herfst!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik ben ook niet zo'n fan van de herfst en winter, maar dat komt vooral doordat ik een vreselijke koukleum ben. Verder vind ik thee wel heel lekker en vind ik binnen zitten met een dekentje op de bank met iets van pepernoten of zelfgemaakte koekjes ook wel heel aanlokkelijk. Wel goed om te zien dat niet iedereen de herfst als lievelingsseizoen heeft, ik vind dat namelijk ook niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Gecondoleerd met je opa :(

    Ik vond het een week leuk, toen de zon nog scheen en de blaadjes oranje waren en ik mijn eerste kaars aanstak. Nu ben ik er inderdaad al helemaal klaar mee. Ugh.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Als we een droge herfst hebben, kan ik er prima mee omgaan. Zelfde geldt voor de winter, een winter zonder sneeuw en ijzel graag, zo niet, dan kan mijn omgeving beter uit mijn buurt blijven!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Haha ik ben het met je eens! Ik hou heus wel van knusse kaarsjes en warme truien, sjaals en sokken om me in te verstoppen. Maar echt, geef mij de lente en zomer maar. Ik ben een meisje van de warmte, van veel zin. Leuke zo'n blog als tegenhanger!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...