maandag 14 oktober 2013

Review Vita Coco






Vorige week stond mijn grote vriend de postbode weer eens voor mijn deur. Deze keer met een tof pakket van Vita Coco. Of ik een review wilde schrijven over een aantal drankjes van dit hippe drankenmerk? Natuurlijk wilde ik dat! Yours truly is namelijk een enorme fan van alles wat met kokosnoten te maken heeft. Sinds mijn zwangerschap loopt het water me in de mond als ik slechts kokos ruik. 
Eerlijk is eerlijk, ik moest een beetje wennen aan de smaak. Ik drink namelijk wel eens kokosmelk en dat smaakt toch net een tikkeltje anders dan kokoswater. Toch vind ik de drankjes van Vita Coco erg lekker. Ze zijn heel verfrissend en puur van smaak. Totaal anders dan de vaak standaard smaken die sapjes hebben die je in de supermarkt kunt kopen. Een hele ervaring voor je smaakpapillen dus!
Ik heb drie varianten getest; naturel, pineapple en orange. De naturelle variant is het minst uitgesproken qua smaak. Je proeft bij dit drankje dan ook het beste de smaak van het pure kokoswater. Mocht je je smoothie of versgeperste sapje een extra boost willen geven, kun je ervoor kiezen om een scheutje van dit drankje eraan toe te voegen. Deze variant leent zich namelijk het beste voor het maken van leuke mixjes.
Wat ik persoonlijk erg lekker vond, is er wat verse vruchten aan toevoegen en het geheel een paar uur laten trekken in de koelkast. Ik had toevallig frambozen in huis en een knijpflesje limoensap. Deze combinatie bleek een schot in de roos. Een ware explosie aan smaken in je mond en ook nog eens reuzegezond! Wat me ook erg smakelijk lijkt, is kokoswater met verse aardbeien en een schijfje citroen. Je kunt het zo gek maken als je wilt, dus fantaseer erop los! De mogelijkheden zijn eindeloos.
De varianten met ananas en sinaasappel hebben nog steeds de duidelijke smaak van kokoswater maar je proeft wel goed de smaak die eraan toegevoegd is. Mijn favoriet is het drankje met sinaasappel. Vrij logisch, gezien het feit dat ik niet erg gek ben op ananas. Sterker nog, ik ben licht allergisch voor deze vrucht. Dat over smaak niet te twisten valt, bleek echter maar weer toen ik vriendlief vroeg welk drankje hij nu het lekkerst vond. Zijn voorkeur ging namelijk uit naar de variant met ananas. 
Het feit of deze drankjes nu lekker zijn of niet, is natuurlijk het belangrijkste wat jullie van me willen weten. Daarop kan ik zonder verder na te denken bevestigend antwoorden. Vita Coca is namelijk erg smakelijk. (Wel met de kanttekening dat je net als ik van de smaak van kokoswater houdt!) Wat ik echter ook een leuk aspect vind aan Vita Coco, is de hele vibe die om dit merk heen hangt. Het voelt stiekem best urban om een pakje Vita Coco aan je lippen te zetten. Ik waan me in ieder geval gelijk aan de Braziliaanse stranden bij het drinken van dit drankje. Wie wil dat nu niet bij dit gure herfstweer? Een dikke vette like dus!

Vergeet niet om mee te doen aan mijn winactie in samenwerking met HippeMamaShop. Je kunt hier lezen hoe je meedingt naar een knuffel van Jellycat naar keuze. Good luck!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vita Coco.

16 opmerkingen:

  1. Jaaaa, vind ik ook heel lekker! Maak er ook altijd smoothies mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb deze nog nooit gedronken, maar ben ook echt een kokoswater/kokosmlek/kokosnoot fan. Gebruik het ook vaak voor smoothies, lekkeeeer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond dit echt een aanrader. Vooral de naturel variant.

      Verwijderen
  3. Lekker! Moet wel echt ijskoud zijn vind ik... inderdaad top voor smoothies!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In Indonesië kokoswater gedronken toen er voor m'n neus een kokosnoot geslacht werd, puurder dan dat kan bijna niet. Sinds die tijd geen kokoswater meer gedronken, maar dit is het proberen wel waard misschien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het inderdaad ook rechtstreeks uit de kokosnoot gedronken in Costa Rica. Vita Coco smaakt toch net even anders maar het is wel erg lekker.

      Verwijderen
  5. Ik heb het nog niet gedronken, hoor er wel alleen maar positieve reacties over. misschien toch maar snel een keer proberen. Kokos is me bekend en favoriet, doet me denken aan me roots :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oehh, je hebt gelijk hoor, je moet er wel van houden. Mijn favo is de ananasvariant! En ze zijn lekker met spinazie en banaan voor smoothies!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat klinkt goed! En wat een leuke doos zeg, waar het in bezorgd is:)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben erg benieuwd naar Vita Coco, en nu mag ik het ook gaan testen. Leuk, ik ben benieuwd welk smaakje mijn favoriet wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook heel benieuwd naar jouw review. Ik ben in ieder geval enthousiast!

      Verwijderen
  9. Vita Coco ken ik nog niet - ik had laatst een proefverpakking kokoswater bij mijn bestelling bij de natuurwinkel - ik vond het heerlijk. Idd anders dan kokosmelk oid, maar echt lekker. Wat ik doe met mijn smoothies trouwens om een kokossmaakje te krijgen is kokosrasp (natuurwinkel) of wat kokosolie (wederom natuurwinkel) erdoor, maar kokoswater lijkt me een betere optie, dan heb ik meteen meer 'massa' in mijn smoothie.

    Ben benieuwd naar de ananasvariant (love ananas!) - maar eens een keer kopen :0

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik ook wel eens kokosmelk in mijn smoothies maar kokoswater vind ik eigenlijk nog lekkerder. Het maakt je smoothie wat frisser en minder lobbig! Als ik me niet vergis, scheelt het ook in de calorieën. Je moet het zeker eens proberen, ik vind Vita Coco erg lekker in ieder geval!

      Verwijderen
  10. Wat grappig dit!! Ik kreeg ook zo'n mooie doos thuis gestuurd!! Alles goed? xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...