maandag 7 oktober 2013

Dag 26 - Je haar



Tja, mijn haar. Ik heb een beetje een haat-liefde-verhouding met mijn lokken. Mijn hele familie is gezegend met een bos dikke krullen en ik niet. Lullig! Mijn haardos valt dus op de één of andere manier altijd tegen als ik ga vergelijken. Toch heb ik best normaal haar hoor. Niet dun of dik maar vrij normaal. Geen krullen of stijl haar maar een royale slag. Verder is het donkerbruin met wat blond in de punten. 
Ik verf mijn haar nooit aangezien ik er een pesthekel aan heb om om de zes weken mijn uitgroei bij te laten werken. Ik vind mijn natuurlijke kleur prima dus laat ik het lekker zo. Het blond in de punten is natuurlijk ontstaan. Mijn haar is erg lang en door jarenlang elke zomer op het strand te vertoeven, is de onderkant verkleurd. Soms twijfel ik wel eens om die lichte stukken eraf te laten knippen maar ik durf niet. In mijn jeugd is mijn haar diverse malen verknipt door een kapper die erg vlot met de schaar was. Ik piep dus altijd bij een kappersbezoekje dat ze bij de gratie Gods de puntjes er vanaf mogen halen. (Ik kijk er altijd zo gemeen bij dat dit ook daadwerkelijk gebeurt haha!) Ook ben ik stiekem best gehecht aan mijn lange haartjes dus die lichtere onderkant neem ik maar voor lief.
Even afgezien van het feit dat ik 's morgens te lui ben om wat met mijn haar te doen, ben ik echt verschrikkelijk slecht in het stijlen en dergelijke van mijn haar. Het enige wat ik aan mijn haar doe, is het twee keer in de week wassen, het aan de lucht laten drogen, borstelen en in een staart doen. Erg hè? Heel soms, als in drie keer per jaar, blaas ik het even droog met de föhn. Je begrijpt dan ook dat ik helemaal in mijn element ben als iemand aanbiedt om mijn haar te doen. (Hint, hint, hint!)
Waar ik niet zuinig mee ben, zijn lekkere productjes die mijn haardos zacht en hanteerbaar maken. Mijn haar klit namelijk als een gek. Er gaan dus altijd liters conditioner, haarmasker, anti-klitspray en serum doorheen bij yours truly. Als je het rekje in onze douche zou bekijken, zou je haast denken dat ik een beautyblogger ben haha!
De bovenstaande crappy foto maakte ik zojuist in de badkamer van het hotel waar ik op het moment van schrijven verblijf. Samen met de familie van vriendjelief genieten we van een weekend weg tere ere van de 90ste verjaardag van oma. Je kunt hier goed zien hoe ik mijn haar praktisch altijd draag. Lekker saai in een hoge paardenstaart. Mijn haarkleur is in werkelijkheid iets donkerder dan op deze foto trouwens. 
Stiekem ben ik heel benieuwd wat jullie van mijn coupe vinden? Bij tijd en wijlen kriebelt het namelijk wel om een ander kapsel te nemen. Zouden jullie dat doen in mijn geval? En zo ja, wat zou mij dan leuk staan? Tell me!

Vergeet niet om mee te doen aan mijn winactie in samenwerking met HippeMamaShop. Je kunt hier lezen hoe je meedingt naar een knuffel van Jellycat naar keuze. Good luck!

Dit is een ingeplande blog vanwege het overlijden van mijn opa. Deze week verschijnen er waarschijnlijk enkel blogjes die al klaar stonden in mijn concepten.

29 opmerkingen:

  1. Ik vind jouw haar wel erg mooi!
    Dat het naar beneden lichter word vind ik wel wat hebben!
    En slag in je haar is heel erg mooi!
    Zelf heb ik donkerbruin stijl haar maar probeer er altijd d.m.v. een knot etc slag in te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Staat leuk je haar!

    en ik vind het leuk staan dat het lichter in de punten word.

    Lastig is dat als je haar snel in de knoop zit
    ik kan erover meepraten pffff ;)

    een fijne dag!! X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die knopen zijn echt vreselijk ja! Maar gelukkig bestaat er anti-klitspray. Ik gebruik dat standaard en dat scheelt wel echt. Maar wat een gedoe!

      Verwijderen
  3. Ik vind het juist wel gaaf, die slag, ik zou willen dat ik een beetje slag had. Volgens mij heeft iedereen wel iets te zeuren over zijn haar. Het valt en staat met hoe je je voelt en een goede kapper. Als je eens iets anders wilt: ik weet nog wel een leuk adresje... (Wel een eindje reizen...)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij is inderdaad niemand tevreden. Mijn broertje heeft echt prachtige kleuren en die doet iedere morgen moeite om het zo stijl mogelijk te krijgen.

      Verwijderen
  4. Ik vind dat je heel mooi haar hebt! Dat van mij pluist altijd heel erg als ik het niet even fohn. Verder is het niet echt bijzonder ;-) Sterkte met alles meid!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er hartstikke goed uit hoor.. niks te klagen ;-) liefs Tamara

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi hoor je haar! en veel sterkte :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi dat het naar beneden lichter wordt! en sterkte!:)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind je haar mooi, leuk die slag en die blonde punten! Ik heb ook van dat haar dat heel snel klit, heel vervelend ;).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad heel vervelend. Ik vervloek het wel eens hoor.

      Verwijderen
  9. Je hebt ontzettend mooi haar! Wees blij dat je niet hoeft te verven (ivm grijs)!!:)

    Afgelopen weekend weer lekker lopen headbangen en veel reacties gehad op mijn lange haar. Ik blijf er voorlopig bij, hoor.

    Ook hier de nodige haarproducten tegen klitten. Ik verzorg het verder net als jij: wassen, aan de lucht drogen en borstelen. En ook hier meestal een hoge paardenstaart. Los = voor concerten:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik geniet er nog maar even van zo lang er geen grijze haren zijn. Dan ontkom ik niet meer aan de verf want ik wil nog geen grijze coupe. Ik houd ook van lang haar!

      Verwijderen
  10. En nog gecondoleerd met het overlijden van je lieve opa. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind het wel mooi hoor, beetje slag erin! Mijn haar hangt maar dood naast mn gezicht, vandaar dat ik het ook meestal in een staart heb sowieso!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een vrouw met lange haren, mooier kan gewoonweg niet. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Is dat nu niet toevallig ook een trend, zo van die lichtere kleuren onder in het haar?
    Het ziet er in ieder geval prima uit hoor!
    Ik ben dus een aantal jaar qua leeftijd verder als jou en gezwicht voor het verven vanwege een paar grijze sprieten, die zich inmiddels spontaan vermeerderen, wuhuu! En dan nog loop ik dus hier regelmatig met uitgroei, omdat ik het zo zonde van de tijd vindt om naar de kapper te gaan. En met die lengte zo lastig zelf ff een verfje in te gooien...ik roep altijd 'mini-mini-puntjes' knippen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij wel maar uhhh, trends pik ik altijd wat later op ;-) Zelf verven begin ik ook echt niet aan want volgens mij heb ik twee of drie pakjes nodig. Wordt denk ik een heel geklieder. Zolang ik niet grijs word, laat ik het lekker in mijn natuurlijke kleur. Hopelijk blijven die grijze haren nog een paar jaar weg!

      Verwijderen
  14. Herkenbaar verhaal! Ik heb ook lang haar, maar verder dan het wassen en in een knot of staart dragen doe ik niet. Heb er gewoon geen zin voor om het uitgebreid te fohnen en te stijlen, kruipt teveel tijd in.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb dat dus ook. Van dat net niet krul, net niet stijk haar. Is het net niet dus. Ik stijl het daarom altijd elke dag met de stijltang.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het lijkt me echt zoveel fijner om of stijl haar of krullen te hebben. Ik heb mijn stijltang aan mijn moeder gegeven omdat ik er toch niets mee deed. Ik kreeg het namelijk nooit voor elkaar om mijn haar daar mooi glad mee te krijgen. (Lag waarschijnlijk meer aan mijn skills dan aan die stijltang ;-))

      Verwijderen
  16. Ik vind jouw haren mooi, juist vanwege die slag en lichtere punten! Het ziet eruit als een volle bos.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Je haar ziet er juist zo mooi uit! Hele mooie kleur, toch een klein beetje krul en gezond! Ik denk dat je het niet af moet knippen, lang haar past je wel... misschien eens iets met low and high-lights? Die hoef je echt niet elke 6 weken bij te werken;). Juist lekker nonchalant als je dat niet doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Klinkt allemaal heel herkenbaar. Ik ben ook een drama qua het stylen van mijn haar. Het zit dan ook bijna altijd in een paardenstaart. En ja, ook ik vind het super als andere mijn haar willen doen. Ik vind dat ook altijd zo'n lekker gevoel, als andere aan mijn haar zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik vind je haar mooi! Ziet er vrij dik uit (sowieso in vergijking met mijn asian haar!)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...