vrijdag 18 oktober 2013

10 redenen waarom ik niet afval

Herinneren jullie je nog mijn goede voornemens? Jezus, wat een enorme struggle! Ik doe hard mijn best om de laatste zwangerschapskilo's kwijt te raken maar het is verdraaid lastig. Het is maar goed dat ik geen aanleg heb om dik te worden want heel veel zelfbeheersing heb ik niet. Onder het motto ken je zwaktes, vandaag een lijstje met 10 redenen waarom ik niet afval.

- Toen mijn opa overleed, had ik appeltaart en een English breakfast nodig. Om mijn verdriet een beetje in goede banen te leiden, zeg maar.

- Toen ik 13 1/2 maand na mijn bevalling eindelijk een keer ongesteld werd, had ik een zak chips nodig. En cola uiteraard. Die twee kan ik niet zo goed los van elkaar zien.

- Zoals je uit de voorgaande punten kunt opmaken, heb ik altijd een briljant excuus om het op een vreten te zetten.

- Vijf stuks fruit op een dag is natuurlijk best gezond, maar uhhh... ook best veel. Zeker omdat ik ernaast ook gewoon lekker door blijf hamsteren.

- Ik hoor stemmetjes in mijn hoofd. De stemmen van de koekjes en borrelnootjes in de kast welteverstaan. Ze roepen: eet me, eet me, eet me! Onweerstaanbaar!

- Ik blijf die borstvoeding maar als excuus gebruiken. Gelul, want zoonlief eet inmiddels borden vol vast voedsel weg. (Zal wel in zijn genen zitten...)

- Wanneer je ergens kunt kiezen tussen gebak OF een broodje, dan ga ik meestal voor gebak EN een broodje. En cola...

- Andere mensen schijnen hun hongergevoel te kunnen stillen met water. Ik niet helaas! Liters werk ik weg maar shit joh, nog steeds trek!

- In mijn hoofd heeft zich het achterlijke idee genesteld dat je van gezond voedsel ongelimiteerd mag eten.

- Ik ben nu eenmaal een Bourgondiër in hart en nieren. Ik word gewoon verdomd gelukkig van eten! I can't help myself!

Vergeet niet om mee te doen aan mijn winactie in samenwerking met HippeMamaShop. Je kunt hier lezen hoe je meedingt naar een knuffel van Jellycat naar keuze. Good luck!

31 opmerkingen:

  1. Blame it on the hormons:)

    Echt, zwanger zijn, bevallen en voeden zijn gewoon de pest voor je figuur. Voor ons gewone stervelingen in ieder geval wel:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha - briljant geschreven weer! Mijn tip: verander je hele eetwijze, koop/leen het boek van Amber Alberda. Je denkt bij elke bladzijde: what the fuck?! Ik ken alleen maar mensen, inclusief mezelf, die na het lezen en veranderen van kleine dingen die geen reet met dieeten te maken hebben (guacamole met tortille chips - vd Lidl, zitten geen e-nummers in en kilo's amandelen en volle yohurt enzo), nou ja, anyway; die dus meer dan 5 kilo af vallen in nog geen 2 maanden tijd. Echt! En anders? Gewoon accepteren, je ziet er hartstikke goed uit - bent een hot mommy en wat Moira zegt: babies maken doet iets met je lichaam ;) Ik mag dan weer slanker zijn dan before baby, maar strak is mijn buik allerminst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goede tips meid. Het enige punt is, is dat ik heel goed weet wat ik moet doen maar het gewoon domweg niet doe. Ik ben nogal een grote eter en dat nekt me gewoon altijd vroeg of laat. Ik heb namelijk altijd trek. Of ik nu een kilo gezond eten oppeuzel of niet. Te erg eigenlijk! Ga eens even kijken naar dat boek. Guacemole maak ik trouwens altijd gewoon zelf. Mjamm!

      Verwijderen
    2. Echt, ik was/ben precies zo. Leen dat boek, je kunt er vast iets nuttigs uit halen :)

      Verwijderen
  3. Ik geef je een overweging; ik moet aankomen, dat is evenzo moeilijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook heel lastig. Mijn vriend moet ook aankomen en dat lukt ook voor geen meter. Het is allebei moeilijk ;-)

      Verwijderen
  4. Aaaah, die verdomde cola! En chips...en borrelnootjes..en...ik herken het hoor!
    Ben nu begonnen met s'morgens bij 1 boterhammetje groene thee met ginseng. Dan eerst rondje lopen met de honden en dan pas cola. Ik heb een gruwelijke hekel aan water. Dus ik drink drie mokken groene thee per dag en de rest van de dag wissel ik cola en gewone thee af. De chipjes heb ik vervangen voor notenmix en rijstwafels en de lunch zijn crackers geworden. S'avonds eet ik gewoon mijn normale avondeten en ik snack s'avonds niet meer. Ok, gaat wel nog een paar glazen cola erin. En toch...door die afwisseling met thee en invoeren van rijstwafels en notenmix, ben ik al een heuse anderhalve kilo kwijt! Hoera!
    Kan je al wat meer aan beweging doen? Ik wandel dus veel met de honden over dag. Geen uren achterelkaar, maar om de zoveel uur een half uurtje...
    Ik ben het trouwens met Gwen eens; je ziet er wel uit als een hot mamma hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor het compliment! Bewegen is geen probleem op zich. Ik wandel praktisch iedere dag minimaal een uur tot anderhalf uur. Met Sam, niet met de hond want die heb ik niet ;-) Daarnaast nog wat andere beweging. Helemaal niet zondigen gaat hem hier bij voorbaat al niet worden. Dat houd ik gewoon niet vol. Water vind ik juist wel lekker, maar goed, andere dingen ook. Ik ben echt een flinke eter en dat nekt me altijd. Grrr... Maar goed, ga eens kijken wat ik me je tips kan. Ga ook notenmix kopen ;-)

      Verwijderen
  5. Schrap die cola allen ;-) http://www.ahealthylife.nl/wat-gebeurt-er-met-ons-lichaam-na-het-drinken-van-cola/ (ik weet het, 'gezeur', maar wil het toch even delen haha - en ja, ook ik drink heel soms nog wel eens een glaasje)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet dat het echt troep is maar het helemaal uit mijn dieet bannen, kan ik niet vrees ik. Ik beperk het overigens wel hoor. Ik drink ook meer dan genoeg water en andere dingen.

      Verwijderen
  6. Ah, dat ken ik wel ja. Ik ben wel/pas (ik ben natuurlijk veel ouder dan jij) recentelijk gestopt met cola drinken, nu water met bubbles en perziksmaakje, en dat scheelt. Bovendien koop ik alléén snoep dat de kinderen en mijn man lusten, dus die gore lollies en hazelnootrepen die roepen me niet zo hard vanuit de kast. Dat scheelt ook.
    Maar daag me niet uit met een kast vol punselies en chips.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die chips blijft een valkuil. Chocola kan ik op zich wel weerstaan maar arghhh die chips. Wel een slimme tip maar het probleem is dat ik alles lust. Heel erg eigenlijk. Bij gebrek aan beter vreet ik het gewoon op. Ook al is het eigenlijk goor.

      Verwijderen
    2. Haha, herkenbaar! Als ik mijn leven wil beteren haal ik ook alleen maar chips-voor-man in huis. Ketchup, pickles en van die toestanden. Maar mijn hersenen maken me altijd wijs dat ik dat best wel voor een keertje lust. Chips zijn inderdaad het ergste. Het gekke is: als ik een paar dagen geen chips eet (omdat het niet in huis is), is de goesting eigenlijk ook weg. Edoch, het kost maar één chipje om dat te doen omslaan.
      Overigens: bij mij is het enige wat helpt: niets in huis hebben én dan bezig blijven. Lege koelkasten doen wonderen voor je lijn (mijn zwangerschapskilo's zijn eraf, ging vanzelf gelukkig, maar die vijf die ik voordien al een tijdje kwijt wilde, hangen ook nog netjes op hun plek).

      Verwijderen
  7. Dikker of dunner, je ziet er goed uit! Dat is het belangrijkste!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, dat zijn wel 10 redenen waarom je niet afvalt. Ik ben met eiwit shakes bezig en dat gaat goed en 2 tot 3 keer in de week eet ik gewoon mee. Voor mij werkt het, maar er moest ook zoveel af, dat ging niet meer met gezond eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dikke respect dat je daar mee bezig bent. Heb je niet onwijs veel honger. Ik zit nu 4 kilo boven het gewicht van voor mijn zwangerschap dus met gezond eten, moet ik het er wel af kunnen krijgen.

      Verwijderen
  9. Zo herkenbaar!en weer gezondigd.. ach dan begin ik volgende week echt! Snoep ik de rest van deze week lekker verder. Ik kan me ook niet beheersen.. maar als ik het echt echt echt diep van binnen zou willen dan moet het geen probleem zijn toch!? Blijkbaar wil ik niet graag genoeg afvallen.. anders zou ik me beheersen! Zucht.. *stopt snoepjes in mond*

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het is ook allemaal zo lekker en verleidelijk.Belangrijkste is dat jij je goed voelt in your body! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Afvallen is ook erg moeilijk, maar gaat je vast nog wel lukken

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hey Jess, i follow you via gfcand bloglovin :) now is your turn

    missharibo.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hahaha, super! En zo herkenbaar! Gelukkig ben ik gezegend met een goed metabolisme! Want als ik eenmaal begin te (vr)eten, is er geen stoppen meer aan :p

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Een aantal van die punten zijn heel erg herkenbaar. Haha! Heel veel succes met afvallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Haha, wat een mooi stuk weer! Ik herken het wel een beetje hoor, niet het afvalgedeelte, maar het vele eten! Houd er ook van en maak ook best geregeld een verkeerde keuze.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Haha herkenbaar. Nu heb ik ook trek ;-) In ieder geval succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Jaaaa herkenbaar!!!! Ben dan nu wel zwanger, maar toch.. is geen excuus! En toch "mag" ik van mezelf nu opeens veel meer slecht eten en frisdrank drinken terwijl ik hiervoor eigenlijk helemaal geen frisdrank dronk :O

    BeantwoordenVerwijderen
  18. hahah ik moest wel lachen om sommigen dingen, je verzint altijd wel een excuus om niet af te vallen... eten is gewoon lekker! En zolang jij je er goed bij voelt hoeft het ook niet

    BeantwoordenVerwijderen
  19. De meeste dingen zijn wel herkenbaar... Ik sta ook al een hele tijd stil. Die knop moet weer even om. Dan gaat het wel weer. Maar die eerste stap volhouden is het moeilijkste. We houden gewoon vol!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Oeioeioei, feest der herkenning hier...Ik ben 4 maanden geleden bevallen en op zich zijn alle zwangerschaps-kilo's er wel af, maar voordat ik zwanger werd, was ik al te zwaar, dus ik moet ook echt iets gaan doen nu. Maarja, de herfst he, truffelkruidnootjes, warme chocolademelk...dit is gewoon niet de goede periode om te beginnen met gezonder leven :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Sinds mijn vader overleed ben ik weer iets zwaarder ook. Taart, koekjes en snoepjes zijn lekkerder dan ooit. Oef. Maar ik wil mijn mooie resultaat wel bewaken. Wat beter mijn best gaan doen dus!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...