woensdag 25 september 2013

Kraamcadeaus

Wat kan een mens binnen een jaar tijd een enorme hoeveelheid babyspullen verzamelen! Geen idee waar het allemaal vandaan is gekomen maar we hebben het in huis. Aangezien Sam inmiddels een jaar oud is, gebruiken we veel dingen al niet meer. Tijd om wat orde te scheppen dus! Ik schakelde mijn schoonmoeder in om de te kleine kleertjes te strijken en op te bergen in plastic boxen. Zelf zocht ik de rest van de spullen uit. Alles liet ik door mijn handen gaan en al snel kwamen de herinneringen weer boven.
Lichtelijk emotioneel bekeek ik de dingen die ik had gekocht toen ik zwanger was en de spulletjes die we kregen voor onze ongeboren baby. Lieve kleine kleertjes, zacht babyspeelgoed, wiegdekentjes, een knuffelgirafje, een muziekdoosje... En ook kleding die totaal niet mijn smaak is (of liever gezegd niemands smaak), tweedehands spullen uit het jaar nul, spuuglelijke knuffels en ga zo maar door. Ik besloot de bezem er eens goed door te halen en met pijn in mijn hart deed ik de dingen weg die al ruim een jaar lagen te verstoffen. Zonde want het is waarschijnlijk met zorg uitgezocht en gegeven. 
Toen ik zwanger was, werd me regelmatig gevraagd wat men kon kopen als de baby geboren was. Op dat moment hield ik me daar totaal niet bezig omdat ik hele andere zaken aan mijn hoofd had. Ik antwoordde steeds dat het me niet uitmaakte en dat ik overal blij mee was. Daar was niets van gelogen want ik ben een dankbaar object om cadeautjes aan te geven. Ik vind namelijk praktisch alles leuk om te krijgen en alleen het gebaar al maakt me zo blij als een kind. (Tel daar de zwangerschapshormonen bij op en je kunt je voorstellen dat ik gehuild heb van geluk bij het aanschouwen van de lelijkste dingen!) Toch ben ik er het afgelopen jaar een beetje op terug gekomen dat ik alles leuk vind om te krijgen. Dit gezien de kraamcadeautjes die ik heb mogen ontvangen. Even los van het feit dat ik overal heel dankbaar voor ben, bleek niet alles even mooi en handig bij nader inzien.
Eenmaal zwanger kon ik niet veel verder kijken dan de bevalling. Het enige dat me bezighield, was dat die baby er een keer uit zou moeten. Kraamcadeautjes waren dan ook een ver-van-mijn-bed-show en ik had me er totaal niet in verdiept. Stom! Zo moeilijk was het namelijk niet geweest om met mijn dikke buik de website van Ik en Ik door te klikken. In deze webshop vind je namelijk alles wat je maar kunt bedenken voor je kleine uk. Van accessoires tot meubels voor de babykamer, kleertjes, speelgoed, flessen, slabbers en ga zo maar door. En dus ook meer dan genoeg kraamcadeaus!
Hieronder heb ik een top-10 gemaakt van mijn favoriete producten uit de webshop van Ik en Ik. Ik laat jullie tien dingen zien die ik graag had willen krijgen in mijn kraamtijd of die ik daadwerkelijk heb gekregen. Hopelijk kunnen jullie hier je voordeel mee doen. Nu ik een jaar mama ben van een prachtig ventje, durf ik namelijk wel te beweren dat ik op de hoogte ben van de ins & outs in babyland. 


Het standaard kraamcadeautje is toch wel een kledingsetje voor de nieuwe baby. Ook ik heb veel kleertjes voor Sam gekregen. Ik vond het vooral fijn om kledingstukken te krijgen die van een lekker zacht stofje waren gemaakt en die niet te uitgesproken waren. Het merk Lief! was één van mijn favorieten toen Sam net was geboren. Waar je mij als nieuwbakken moeder heel blij mee maakte, waren rompers. Daar kun je er niet genoeg van hebben namelijk want die kleintjes produceren vieze luiers bij het leven met de nodige ongelukjes als gevolg.


Badcapes en wikkeldekens heb je nooit genoeg voor een pasgeboren baby. Voordat Sam geboren was, had ik er een aantal in huis gehaald. Bij nader inzien bleek de stapel die ik zelf had aangeschaft niet te volstaan. Je baby ligt namelijk vaak onder een dekentje. Afgezien van het feit dat je baby de dekens in een noodtempo onderspuugt en kwijlt, is het handig om op verschillende plekken een exemplaar te hebben liggen zodat je niet steeds mis grijpt. Een erg praktisch cadeau dus en ook nog eens leuk om te geven. De bovenstaande wikkeldeken is van Snoozebaby trouwens.


Ik had zelf geen badjasje aangeschaft toen ik zwanger was. Maar goed ook bleek achteraf, ik kreeg er namelijk twee cadeau. Ik vind een badjasje vooral handig als je lekker gaat zwemmen met je kleine. In tegenstelling tot een badcape blijft een badjasje goed om je baby heen zitten als je hem of haar draagt. Doordat een badjas niet snel te kort is, kun je het lang gebruiken. Sam draagt nog steeds dezelfde als toen hij vier maanden was. Dit witte badjasje is van Woezel en Pip en kan zowel voor een babyboy als een babygirl.


De eerste maanden sleur je overal je luiertas mee naartoe. Ik had een bomvol exemplaar met luiers, doekjes, schone kleertjes, speelgoed, knuffeltjes, crèmes en weet ik veel wat nog meer. Het is heel vaak voorgekomen dat ik die hele tas op zijn kop moest zetten om bijvoorbeeld een schone luier te vinden. Pas na een half jaar kwam ik de oplossing tegen voor deze ellende. Een soort van etui welke je kunt vullen met dingen die je bij de hand wil hebben. Ideaal! Dit exemplaar is van Koeka en is tevens te verkrijgen in andere kleuren.




Waar je niet direct bij stil staat, is dat een pasgeborene binnen een mum van tijd toe is aan vast voedsel. De tijd dat je bordjes, schaaltje en lepeltjes nodig hebt, breekt sneller aan dan je voor mogelijk houdt. Zeker wanneer kindjes meerdere maaltijden per dag gaan eten, is het handig om diverse bordjes en bestekjes in huis te hebben. Anders blijf je de hele tijd afwassen! Deze set van Mepal is dan ook een erg welkom kraamcadeautje. Sterker nog, ik zou hem nu graag nog steeds willen voor mijn zoon van een jaar oud.



Ik ben een echte jongensmama. Mijn woonkamer is inmiddels overgenomen door een lading auto's, garages en andere dingen met wielen. Zoonlief schuift het liefst de hele dag door het huis met auto's. A man needs his wheels haha! Die fascinatie zit er al vrij vroeg in, kan ik jullie vertellen. Vanaf een maand of acht, waren wielen enorm interessant. Deze houten vrachtauto met oplegger van Janod is dan ook een schot in de roos als kraamcadeautje voor een klein jochie. Houten speelgoed is altijd erg leuk en daarnaast tijdloos. Dit is nu echt een voorbeeld van een cadeau dat ik graag had gekregen in mijn kraamtijd.


Toen Sam een paar weken oud was, heb ik daadwerkelijk een houten houten vormenstoof gekregen. Uiteraard kon zoonlief daar niet direct mee spelen maar het bleek toch een heel fijn cadeautje te zijn. Je kunt er al vrij snel samen mee spelen door te laten zien dat de blokjes in het doosje kunnen, torentjes te bouwen van de blokjes en het juiste blokje door de verschillende openingen van het deksel doen. Deze zomervakantie namen we de vormenstoof mee op vakantie en Sam heeft werkelijk waar, nergens anders mee gespeeld. Dit speelgoed behoort vandaag de dag echt tot zijn lievelingsspeelgoed. Het leuke daaraan is, is dat ik als hij ermee speelt altijd terugdenk aan de gever van dit cadeau.



De geboorte van je kind is een uniek en bijzonder moment. Vanaf dat je ukkie in je armen ligt, krijg je de eretitel mama. Ik vond het heel speciaal dat ik na een ellendige zwangerschap, opeens moeder was. Ik kan me nog herinneren dat ik het heel leuk vond om douchegel speciaal voor mama's te krijgen. Naast dat het natuurlijk gewoon een fijn cadeautje is, is het heel fijn om ook iets voor jezelf te krijgen. Het is immers een hele prestatie, zo'n kind op de wereld zetten. Als je dan ook nog eens fijne producten krijgt die speciaal voor mama's zijn, dan is dat helemaal super. Deze set van Lief! met douchegel en bodycrème valt dan ook in de categorie topcadeautjes. 



Veel kraamvrouwen krijgen manden met kleine cadeautjes erin. Op de één of andere manier heb ik die nooit gekregen maar van veel nieuwbakken mama's in mijn omgeving hoor ik dat dit erg leuk is om te krijgen. Vaak worden deze sets samengesteld door de gever zelf. Vind je het echter lastig om op jacht te gaan naar leuke spullen voor in de door jou te geven kraammand dan kun je ook gewoon een pakket bestellen. Bij Ik en Ik vind je diverse kraammanden in verschillende prijsklassen. Persoonlijk vind ik deze kraammand het einde. Er zit een knuffeltje in van Nijntje, een lekker babyproduct van Lief!, een tuitbeker van Mepal, een schattig babymutsje en een badcape, slabber en spuugdoekje van het mooie merk Koeka.




En als je ondanks mijn (briljante ahum, ahum...) adviezen nog steeds geen flauw benul hebt wat je moet kopen of vragen, ga dan gewoon lekker voor een cadeaubon. Ik en Ik verkoopt ze in allerlei prijsklassen dus je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Ik vond dit echt ideale cadeautjes om te krijgen omdat ik iets kon uitzoeken wat ik daadwerkelijk nodig had en mooi vond. Kortom, succes gegarandeerd!

Mocht je trouwens kraamcadeautjes of andere baby- en kinderspulletjes in de kast hebben liggen waar je niets mee doet, dan kun je altijd overwegen deze op Ik en Ik marktplaats te plaatsen. 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met  Ik en Ik.

12 opmerkingen:

  1. Aw wat een lieve spulletjes! Ik kan me voorstellen dat je er niet zo veel mee bezig was op dat moment. PS: mooie banner met die foto van jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah wat een leuke spulletjes zeg! Lekker verwend! Die stoer en lief dingetjes zijn toch te gek! Leuk man! En idd wat een leuke banner heb je! Viel me direct op! XX

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb deze spulletje niet in huis hoor ;-) Zitten echt dingen bij voor new borns. Krijg Sam echt niet meer in een wikkeldoek gewikkeld, vrees ik haha! Ben ook heel blij met mijn nieuwe header ;-)

      Verwijderen
  3. Wat een superleuke spulletjes!!

    En een cadeaubon komt altijd goed van pas
    dan kun je lekker zelf kijken wat je nodig hebt.

    Wat is je blog gaaf zeg!
    Die foto bovanaan.. wouww!!

    fijne dag voor jou xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Cadeaubonnen zijn inderdaad altijd superfijn om te krijgen. Dankjewel!

      Verwijderen
  4. He vormpjesdoos, de klassiekers blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk stukje tekst, maar zeker ook een heel erg leuke site dat IKenIK.nl. Ben er nu al een verslaafd geraakt (hihi).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk stukje tekst, maar zeker ook een heel erg leuke site dat IKenIK.nl. Ben er nu al een verslaafd geraakt (hihi).

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuk artikel en leuke tip! Mijn vriendinnetje is net bevallen dus ik heb er zeker wat aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke post! Ik kan me overal wel in vinden, eigenlijk, vind die eenvoudige vormen, natuurlijke materialen en felle kleurtjes erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...