zondag 22 september 2013

Update DZP

Sam en ik in onze tent in augustus 2013
 
 
Inmiddels houd ik me alweer een poosje bezig met DZP, oftewel Day Zero Project. Om precies te zijn sinds 1 juli. Hoog tijd voor een update dus! Na het blogje waarin ik de aanvang van deze monsterklus aankondigde, heb ik er namelijk niet meer over geschreven. Stom, want nu heb ik jullie heel veel te vertellen. Be prepared voor een lang relaas over doelen en ander geneuzel.
Om te beginnen heb ik inmiddels 101 doelen geformuleerd. (Op 1 juli bleef de teller steken op een schamele 30 doelen. Ai!) Ik heb deze lijst hier gepubliceerd en daarmee kon ik gelijk het eerste doel dat ik voor mezelf had opgesteld, Bedenk 101 doelen en publiceer ze op deze blog, afstrepen. Goed bezig!
Op persoonlijk gebied kan ik het doel Een jaar lang borstvoeding geven afstrepen. Ik vind het een hele prestatie en ben er best een beetje trots op dat dit me is gelukt. Het was bij tijd en wijlen lastig en het heeft me hier en daar ook letterlijk bloed, zweet en tranen gekost. Ik voel me dan ook een echte powerwoman nu ik officieel langvoedster ben. Yeah! Hier, hier, hier en hier kun je het één en ander lezen over mijn borstvoedingsavonturen. Verder kun je de zoekfunctie gebruiken om nog meer te lezen over het wel en wee van een jaar borstvoeding.
Wat betreft mijn woonomgeving heb ik twee doelen behaald. Te weten De afzuigkap vervangen en/of schoonmaken en Minimaal 25 kledingstukken op marktplaats zetten. Het schoonmaken van de afzuigkap was een ranzige rotklus waar ik al een tijdje tegenaan zat te hikken. Tijdens onze vakantie in Frankrijk waren mijn schoonouders zo lief om op de poezen te passen en mijn schoonmoeder besloot toen gelijk ons huis lekker te poetsen. Ook die smerige afzuigkap heeft ze toen een flinke beurt gegeven. Niet mijn verdienste dus maar ik ben er wel heel blij mee!
Ook heb ik een klein beginnetje gemaakt met het uitzoeken van mijn kledingkast. Ook een klus waar ik tegenop zie omdat het gruwelijk veel werk is. Vraag me serieus af hoe ik in godsnaam aan al die kleding ben gekomen. En waarom ik het allemaal heb meegenomen toen we gingen verhuizen. .. Anyway, de stapel kleren die weg mag, heb ik op marktplaats geslingerd. Tot op heden nog niets verkocht helaas. Boehoe!
Ik had ook een flinke lading doelen opgesteld met betrekking op onze Sammie. Vier stuks heb ik inmiddels kunnen afstrepen. Op dit vlak gaat het dus lekker! Ik heb de volgende doelen behaald: Sam op zijn eigen kamer laten slapen, Sam met de pot mee laten eten, Sam's eerste verjaardag vieren en Met Sam naar de dierentuin. Mocht je het interessant vinden dan kun je hier, hier, hier en hier de blogjes lezen die ik schreef over deze doelen.
Van de doelen die ik opstelde onder de noemer reizen, behaalde ik er eentje. Kamperen in een tent met Sam kan worden afgevinkt. Begin dit jaar kochten wij een grote tent en daarmee zijn we twee keer op stap geweest. Het betrof een zogenaamde proefkampeersessie in Mourik en natuurlijk een onvergetelijke zomervakantie in Frankrijk. Hier kun je meer lezen over Sam's allereerste nachtje in een tent. Over de vakantie zijn verschillende blogs online gekomen dus wanneer je ons wilt zien genieten in onze kampeerkloffies, gebruik dan even de zoekfunctie. Het laatste raad ik je niet aan als je op dit moment te kampen hebt met een herfstdip.
Het doel Weer op hetzelfde gewicht (58 kilo) komen als voor mijn zwangerschap heb ik nog niet bereikt. Passende hardloopschoenen aan laten meten hangt daar echter wel mee samen en dat doel mag ik wel afvinken. In juni begaf ik me met mijn dikke kont naar een gespecialiseerde hardloopwinkel in Amersfoort en sindsdien ben ik in het bezit van deze hippe patta's van Mizuno.
Ook op bloggebied heb ik de nodige dingen bereikt. Ik heb een filmpje opgenomen, andere bloggers ontmoet, een winactie georganiseerd en last but not least, mijn blog voorzien van een pagina op facebook. (Hint, hint, hint!) De doelen Een filmpje opnemen voor mijn blog, Meeten met minimaal twee andere bloggers, Een facebook-pagina aanmaken voor mijn blog en Een winactie organiseren kunnen van mijn to do-list. Check, check, dubbel check! Mocht je meer willen lezen over hoe ik deze doelen behaalde, gebruik dan wederom de zoekfunctie want er zijn diverse blogjes over verschenen.
Naast dat ik een aantal doelen heb kunnen afvinken, ben ik achter de schermen ook druk bezig met andere doelen. Zo let ik goed op mijn eten om mijn gewicht van voor de zwangerschap weer te bereiken, mijn voorraad moedermelk in de vriezer slinkt geleidelijk en ben ik druk bezig met het opruimen van de zolder en de garage. Tevens heb ik al een flinke lading boeken gelezen en ook al een aantal films gezien. De te kleine babykleding is zo goed als uitgezocht en ik heb al heel wat kookboeken doorgespit op zoek naar lekkere bakrecepten.
Verder gaat het de laatste tijd ook best lekker met mijn blog. Mijn bezoekersaantallen stijgen en het aantal volgers groeit gestaag. Dank daarvoor trouwens! Ik ben na anderhalf jaar bijna klaar met de 30 dagen challenge, heb samengewerkt met diverse bedrijven en andere blogs en heb een winactie georganiseerd. Ook heb ik me de afgelopen maand ingelezen over de overstap naar een eigen domein. Op dit moment duizelt het me nogal dus ik moet me nog eens even bezinnen over hoe ik dat ga aanpakken. Ik ben echt een stumper op computergebied namelijk. Mocht iemand ervaring hebben met hoe je een blog verhuist en host, dan houd ik me in ieder geval aanbevolen. Vrees dat ik dat niet alleen voor elkaar ga krijgen. Ik kan hele gezellige verhaaltjes schrijven maar van programmeren en dergelijke heb ik echt geen kaas gegeten.
Voor nu laat ik het even bij dit gewauwel. Er staat nog heel wat op stapel en ik hoop volgende maand weer een update te kunnen schrijven met mijn vorderingen. Tot nu valt het me niet tegen wat ik heb bereikt. Toch knijp ik hem wel of ik daadwerkelijk al deze doelen ga behalen. Eerlijk is eerlijk, ik ben geen kei in het afronden van dingen. Ben benieuwd wat de toekomst in petto heeft. Ciao!

11 opmerkingen:

 1. Goed bezig! Hoop dat het je allemaal gaat lukken :). Ik was toevallig van plan om vandaag aan een bucket list te beginnen, maar dit is ook wel een leuk alternatief. Even over denken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk, ben benieuwd of je hier ook aan mee gaat doen.

   Verwijderen
 2. Wauw, knap dat je het begonnen bent en weet vol te houden, respect hoor!
  Ik heb uiteindelijk voor yourhosting.nl gekozen, omdat je daar alles 1-een kan doen en voor je website templates en kant-en-klaar-mogelijkheden (webwinkel, blog, etc) kan gebruiken en het echt gebruiksvriendelijk is. Je hoeft geen verstand van html te hebben etc. Heb ik overigens wel en dan kan je dus ook gebruik maken van serverruimte om je eigen "spul" op te zetten. Ook de prijzen vind ik heel redelijk.
  Je kan bij hun trouwens ook kiezen voor gebruik van wordpress, ook wellicht handig?
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zat inderdaad te denken om de overstap naar Wordpress te wagen en dan mijn site te hosten op een eigen domein.

   Verwijderen
 3. Honderd-en-één is wel erg veel! En je hebt bovendien al een heleboel doelen gehaald. Ik hou het gewoon bij één doel een jaartje volhouden en dat i-vind ik voldoende :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker heel veel. Besef nu ook eigenlijk pas waar ik aan begonnen ben. Ai!

   Verwijderen
 4. Nou ik vind het al heel wat zeg. Ik ben ook gek op lijstjes en vooral om het afstrepen en het overzicht. Prachtige foto trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik vind het een hele eer dat jij deze foto mooi vindt ;-) ik ben dol op de foto's op jouw blog namelijk!

   Verwijderen
 5. Oh heerlijk stukje en als ik het zo lees heb je echt veel bereikt! Super knap gewoon. Ik had op mn 'oude' blog aangekondigd dat ik een challenge wilde doen met foto's alleen dat lukte me al niet. Maar die behaal ik straks wel haha als de babbie eenmaal geboren is :P
  Fijn trouwens ook dat je bezoekersaantal stijgt.. Toch een leuke bevestiging!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed bezig meis! Heel fijn om in een overzicht zo lekker alles bij elkaar te hebben staan :) En mooie prestaties ook! Succes en veel plezier vooral ook met al die andere dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is al een hele goede stap in de goede richting! Ik zou het trouwens fijner vinden als de tekst in blokken werden gezet in plaats van alles achter elkaar. Dat leest namelijk iets fijner. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...