woensdag 4 september 2013

Dear 16-year old me

 
 
Ooit komt er een dag dat je beseft dat je je niet meer hoeft te bewijzen. Dat je niet meer hoeft te vechten om te laten zien wie je bent. De dag zal komen dat je jezelf accepteert zoals je bent. Dat je goed genoeg bent en dat je vrede kan en mag hebben met wie je bent. Er zal een dag komen dat je trots bent op jezelf. Echt waar!
Je zult het nu misschien nog niet geloven, maar er komt een tijd waarin de onrust die je voelt, verdwenen is. De dag zal komen dat niet alles meer harder, sneller en verder moet. Het is geen falen wanneer je beseft dat je niet alles kunt. Ook jij hebt je grenzen en die moet je accepteren. Niet de strijd ermee aangaan. Bespaar je de energie!
Schreeuw niet om gezien te worden, schreeuw niet om gehoord te worden. Laat het rusten en volg je hart. Luister naar dat stemmetje diep van binnen. Laat je niet gek maken door de wereld om je heen. Jij weet beter! Er zal een tijd komen dat je gelukkig bent. Sneller dan je nu misschien voor mogelijk houdt. Veel sneller!
Het is waar wat ze zeggen; de fase waar je je op dit moment in bevindt, is een hel. Je voelt je volwassen maar weet totaal niet waar je mee bezig bent. Over enkele jaren zal je met een glimlach terugdenken aan deze periode in je leven. Al denkend aan wat een kind je was. Want dat ben je, ook al voelt het niet zo. Over een poosje zal je weten hoe het voelt om volwassen te zijn en je eigen leven te leiden. De problemen waar je je op dit moment mee bezig houdt, zijn kinderspel. Het echte leven wacht op je, geniet nog even van het feit dat je op dit moment slechts in het hier en nu hoeft te leven.
Die mensen waar je nu tegenop kijkt, blijken later eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. Bespaar je dus de moeite om jezelf met hen te vergelijken. Jij bent net zoveel waard als dat zij zijn. Of misschien nog wel meer, omdat jij ervoor kiest om trouw te zijn aan je ware aard. Jij bent wie je bent en je mag zijn wie je bent. Laat je in dat opzicht door niets of niemand van de wijs brengen.
De dromen die je nu droomt, zullen niet uitkomen. Je zal de wereld niet veroveren of veranderen. Daarvoor in de plaats heb je het geluk gevonden. Geluk dat meer waard is dan al het andere wat je nu maar al te graag zou willen bereiken. Je ontmoet namelijk een man, die droomprins waar je je op dit moment totaal niet mee bezighoudt. Hij schenkt je een kind. Over pakweg tien jaar, baar je een zoon. Ja, jij ja! Een klein jongetje van wie je meer houdt dan van jezelf. Zo zie je maar weer, uiteindelijk komt alles goed. Have faith!

15 opmerkingen:

 1. Wauw... heb zelfs een traantje weggepikt. Herkenbaar... 16 voelt zo groot en stoer, maar wat was ik blij om 16 af te zijn. De verschrikkelijkste tijd van mijn leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Poeh, ik vond 16 zijn ook echt een ramp.

   Verwijderen
 2. Aw mooi! Jeee.. ik kan niet geloven dat 16 al weer 10 jaar geleden is. Man, time flies!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook niet nee, ben vandaag 27 geworden. Can't believe it!

   Verwijderen
 3. Prachtig geschreven! Al kunnen sommige dromen wel uitkomen hoor ;-)Als kind riep ik; ik trouw later een manager (geen idee wat het was, maar dat moest gewoon een belangrijk en interessant persoon zijn), ga ik een groot vrijstaand huis wonen en neem ik een huishoudster. Die laatste wil ik nu zelf niet meer, ondanks mijn hekel aan het huishouden, maar de andere twee zijn toch uitgekomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaaf dat die dromen wel uitgekomen zijn. Ik droomde op die leeftijd van hele andere dingen.

   Verwijderen
 4. Heel mooi geschreven. En zo herkenbaar ook, wat een onzekere fase als je 16 bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw.. echt heel erg mooi geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeker heel mooi geschreven!! En zo herkenbaar! Je denkt het allemaal wel te weten met die leeftijd, maar als ik nu terugkijkt op die tijd... Man, man, man, wat was ik dan nog jong.. (en nu voel ik me weer heel oud nu ik dit schrijft (29) haha!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi geschreven meid, en wat een cutey foto haha! XX

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...