dinsdag 10 september 2013

Frankrijk 2013 #4

 

 
 
Een paar weken geleden begon ik heel enthousiast met het plaatsen van mijn vakantiefoto's op mijn blog. Dat ging best wel goed tot Sam we Sam z'n verjaardag gingen vieren en mijn verjaardag ertussen kwam. Er volgde een lading blogjes met allerlei feestelijkheden en zodoende vergat ik steeds om verder te gaan met blogjes te typen over onze vakantie in Frankrijk.
Vandaag ga ik daar dus snel mee verder. Ben namelijk bang dat wanneer ik nog langer wacht ik geen flauw benul meer heb van wat we precies hebben gedaan. En dat zou zonde zijn natuurlijk! Op de bovenstaande foto's zien jullie wat we in twee vakantiedagen hebben gedaan. We bezochten twee bergtoppen, de Col des Annes en de Col de la Columbière. Twee bergen maar een wereld van verschil. De Col des Annes was een stuk lastiger te bereiken omdat daar geen doorlopende weg overheen gaat. Je gaat via een smal weggetje omhoog en eindigt bij een boerderij met een terrasje. Vanaf dat punt kun je verschillende wandelroutes lopen. Het uitzicht was super, heel weids en niets dan bergtoppen om je heen. De Col de la Columbière is een stuk toeristischer omdat deze bergtop bekend is van de finish in de Tour de France. Hordes auto's, wandelaars en fietsers gaan daar omhoog. Over deze top loopt gewoon een doorgaande weg dus je rijdt hier een stuk makkelijker omhoog. Het uitzicht was niet zo bijzonder maar het was wel erg leuk om even rond te kijken en te poseren op de finish-lijn.
Nadat we de Col de la Columbière hadden bezocht, kwamen we na een flinke rondrit terecht in het dorpje La Clusaz. Dit is een skidorp maar ook in de zomer kun je er goed toeven. Er is veel te doen en er zijn gezellige terrasjes. Je kunt je er prima een middag vermaken. We hebben er heerlijk gezeten en wat rond geslenterd. De week daarop zijn we nog een keer terug geweest naar dit dorp om de skilift omhoog te pakken richting een andere bergtop. Zeker een aanrader dus, La Clusaz.

Je kunt nog tot volgende week meedoen aan de winactie van Sans-online. Bekijk hier wat je precies moet doen om mee te dingen naar 40,- shoptegoed bij deze webshop. Good luck!

8 opmerkingen:

 1. Mooie foto's weer! Ik vind Sam zo schattig, hihi. x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed van je dat je ondanks alle feestelijkheden de vakantie fotos nog even bijwerkt. Ik ben daar zo slecht in. Als ik de foto´s niet meteen verwerk dan doe ik het nooit meer. Zo staan er nog ergens foto´s van voor de vakantie die ik voor L eff zijn juffie uit zou zoeken. Wie weet geeft dit blogje me een zetje het nog even uit te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er ook heel slecht in hoor. Heb mezelf hier ook even een flinke schop voor onder mijn kont moeten geven.

   Verwijderen
 3. Prachtige foto's, het plezier straalt ervan af!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke foto's! En zulk lekker weer ook; sweet memories :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...