donderdag 7 februari 2013

Gebakken rijst met kip en ei




Tsjongejonge, ik was zojuist een beetje aan het rommelen aan de instellingen van le blog, toen ik eens besloot naar mijn ingeplande berichten te kijken. Opeens vond ik dit recept weer dat ik in oktober al had ingepland. Om onverklaarbare redenen is dit gerecht nooit op mijn blog verschenen. Eeuwig zonde, want het was hartstikke lekker! Onder het motto, beter laat dan nooit, gooi ik het nu dan maar online. Oh ja, dit recept is geïnspireerd op een gerecht uit het kookboek Boekoe Kita. 

Ingrediënten voor 2 personen:

200 gram rijst
2 kleine kipfilets
100 gram bacon
ui
2 eieren
boter
arachideolie
knoflook
1 grote theelepel sambal oelek
1 grote theelepel kerrie
1/2 theelepel gemberpoeder
1 theelepel sojasaus
komkommer
atjar tjampoer

Breng een pan water met een snufje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de kipfilets en de bacon in reepjes. Snipper ook alvast de ui en roer de eieren vast los. Giet de rijst af en zet deze even weg met het deksel op de pan.
Verhit een wok met een klontje boter. Als de boter begint te kleuren, voeg je er een scheutje arachideolie aan toe. Mik de ui in de pan en bak deze glazig. Voeg vervolgens de reepjes bacon en kip toe en wok het geheel ongeveer 5 minuten.
Doe er dan nu de sambal, de kerrie, het gemberpoeder en de sojasaus aan toe. Schep er vervolgens de gekookte rijst doorheen. Wok dit geheel weer een minuutje of 5 en voeg dan de losgeklopte eieren eraan toe. Wanneer de eieren zijn gestold, is dit gerecht klaar.
Verdeel de rijst over twee borden. Om het af te maken serveer je dit gerecht met schijfjes komkommer en atjar tjampoer. Eet smakelijk!

8 opmerkingen:

  1. Ik heb zojuist een blog geplaatst wat betreft mijn obsessie met eten...en jij plaatst dit!!?? wat een kwelling!! ziet er lekkuhhrrr uit

    ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, oktober is inderdaad een hele poos geleden. Maar desalniettemin ziet dit er erg goed uit. Eigenlijk lust ik alles met rijst/pasta/bami enz. wel. Als het maar niet elke dag aardappels zijn;)!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm ik zeg we moeten maar eens een blog meet houden ;-) Of niet Elise ? Dan kook jij toch ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha nu staat ie er toch! Ik ga straks naar de toko, misschien ga ik dat wel maken :D
    Moet je die eieren loskloppen zoals je scrambled egg maakt? >_<

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beter laat dan nooit haha... Inderdaad even de eieren loskloppen van tevoren. Laat het me ff weten als je het hebt gemaakt. Ben wel benieuwd ;-)

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...