donderdag 21 februari 2013

Het allereerste tandjeAl een paar dagen was Sam een beetje jengelig, 's morgens vroeg wakker en vooral niet helemaal zichzelf. In eerste instantie dacht ik dat hij nog wat last van zijn verkoudheid maar vanmiddag ontdekte ik de oorzaak van zijn slechte humeur. Een doorkomend tandje! De alleralleerste!
Als een verrassing kwam het niet helemaal want al een week of twee was hij overal op aan het bijten. Op zijn speelgoed, op zijn handjes op de staart van de kat, whatever! Ook op mijn tepels tijdens het voeden, au! Dat het dus niet helemaal lekker zat in dat kleine bekkie was wel duidelijk. Mijn schoonmoeder (voormalig tandartsassistente) voelde vorige week al dat zijn kaakranden enorm dik waren en vertelde me dat dat eerste tandje waarschijnlijk niet al te lang op zich zou laten wachten.  En verrek, dat bleek nog waar ook.
Al een paar dagen speurde ik in zijn mondje naar een tandje. Ik wist eergisteren al bijna zeker dat het er moest zijn want steeds als hij op iets hards beet, hoorde ik getik. Ik zag en voelde echter niets. Hoe dat in godsnaam mogelijk was, geen idee, want vanmiddag was die tand al duidelijk voelbaar.
Vanmiddag zat hij op een broodkorstje te sabbelen terwijl wij aan het lunchen waren. Op een gegeven moment brak er een klein stukje van die korst af en om te voorkomen dat hij de moord erin zou stikken, viste ik het uit zijn mond. And there it was! Een vlijmscherp randje in zijn onderkaak. Mijn vriend en ik gingen natuurlijk direct kijken en nogmaals voelen. Het was er echt.
Natuurlijk ben ik hartstikke blij en trots maar diep van binnen vind ik het ook een beetje jammer. Het staat al gelijk zo groot, een tand in zo'n klein hoofdje. Veel minder babyachtig opeens. Maar goed, het hoort erbij natuurlijk en het lijkt me ook fijn als hij binnenkort een beetje fatsoenlijk kan kauwen.

19 opmerkingen:

 1. Tja, dat groot worden daar doe je toch niks aan! Lekker van genieten dat opgroei proces. Dat is toch prachtig om te zien! :) En van die kleine tandjes staan ook hartstikke schattig hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awh wat onzettend schattig hihi :) Ik ben zelf pas zeventien dus ik wacht nog even met baby's haha, maar ik kan zo van die kleintjes genieten als ik ze voorbij zien komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kleine kindjes worden groot! Probeer ervan te genieten. Wel sneu dat hij er zo'n last van heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh zn eerste tandje! Dat gaat snel dan he.. snap ook wel dat je denkt van 'maar hij is nog zo klein' hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ahhh hij word groot hoe oud is Sam nu ?

  Ze kunnen zonder tanden ook echt goed eten hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op 3 dagen na is hij precies een half jaar.

   I know, hij krijgt nu sinds 2 dagen ook gewoon vaste hele dingen aangeboden. Ook zijn prutjes krijgt hij nu grover zodat hij er iets mee moet doen. Hij doet zelf ook met wat hulp de lepel al in zn mond enzo. Vind hij hartstikke leuk en lekker maar een paar tanden lijkt me de boel sowieso vermakelijken ;-) Maar ze kunnen het zonder tanden inderdaad ook prima.

   Verwijderen
 6. Haha op de staart van de kat, arm beestje :P HIHI. Maar zo kom je erachter dat ze groot worden he. Ahhh

  XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, op alles wat hij te pakken krijgt. Haha, iedereen moet eraan geloven!

   Verwijderen
 7. Aaaah, zo schattig die eerste tandjes, maar wel erg zielig... het lichaam reageert daar vaak niet zo leuk op. Ik begrijp goed dat de tijd nu wel heel snel gaat.. maar het is er pas 1! Positive thinking;)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het duurt inderdaad nog even voordat dat hele melkgebit staat gelukkig.

   Verwijderen
 8. Leuk hoor, het eerste tandje. Weer een mijlpaal! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hihi leuk! Voor je het weet heeft hij een prachtige prodentsmile :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aww wat lief; wat wordt ie snel groot! Die foto is super cute :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hihi staart van de kat. Lieve foto en spannend allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...