dinsdag 26 februari 2013

Sam een half jaar!En om dat te vieren , uhhh...not...., hadden we vanmorgen een afspraak op het consultatiebureau. Er wordt een voedselallergie vermoed bij Sam vanwege zijn eczeem dus ik had direct een verwijsbrief voor de diëtiste te pakken. Ook bleek hij 100 gram te zijn afgevallen en daar zijn ze natuurlijk nooit blij mee. Niet gek echter als je bedenkt dat hij ziek geweest is en last heeft van doorkomende tanden. Tel daarbij op dat het enorm uitliep en ik pas drie kwartier later dan gepland aan de beurt was. Ik zat dus met een krijsende baby in mijn armen bij het consult. Ik heb een hele gezellige ochtend achter de rug, ahum!
Goed, die kleine van mij is dus een half jaar oud. Zes hele maanden alweer! Ik blijf het zeggen dat de tijd vliegt maar het is echt zo. Ik kan me nu al amper meer voorstellen hoe klein hij is geweest. Het wordt al een hele vent. Elke dag verbaas ik me er weer over wat hij allemaal al kan. Sam is echt een klein kindje aan het worden. Die hulpeloze baby is echt verdwenen.
Afgelopen zondag rolde hij bijvoorbeeld ineens zelf om. Van zijn buik naar z'n rug! Niet de meest logische volgorde aangezien de meeste baby's eerst van hun rug naar hun buik rollen maar ja, hij deed het wel mooi. Het is nog een beetje lastig waar hij zijn armen moet laten tijdens het rollen maar goed, daar komt hij vast snel achter. Denk dat het ook niet lang meer duurt voordat hij van zijn rug naar z'n buik kan rollen want hij doet dappere pogingen. We moeten hem nu echt in de gaten gaan houden op bed of op de commode.
Inmiddels eet hij 's avonds een groentehapje en 's morgens een fruithapje. Groente vindt hij heerlijk, alles gaat er met smaak in. Fruit is een ander verhaal, dat vindt hij niet zo lekker. Ik meng fruit nu met groente en op die manier krijgt hij toch wat binnen. Zo eet hij bijvoorbeeld wel avocado met meloen en wortel met appel maar geen banaan of peer. Gek kind!
Ook het tweede tandje dient zich al aan zag ik vanmorgen. Naast het streepje van het eerste tandje zie ik een bloederig puntje zitten. Uiteraard heeft Sam daarmee mijn tepels weer te grazen genomen, au!!! Het gaat hard dus met dat gebit van hem. Ik ben benieuwd wanneer hij zo'n schattig bekkie heeft met twee ondertandjes. Ik heb in ieder geval Dentinox in huis gehaald zodat we de pijn van die doorkomende tand wat kunnen verlichten.
Zoals jullie kunnen zien op de foto geniet Sam vandaag van een overheerlijk broodkorstje. Papa en mama eten vanavond een stukje hazelnootgebak om het behalen van deze mijlpaal te vieren. Op naar het volgende half jaar. Nog zes maandjes genieten van de babytijd voordat ik alweer een peuter heb. Zo, en dan ga ik nu de diëtiste maar eens bellen.

13 opmerkingen:

 1. Ahh wat vervelend zeg! heeft hij naast de exceem ook nog andere klachten dan of is dat het enige ?

  Een heeul half jaar alweer time flieeeessss

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij heeft gevoelige darmen en last met poepen. Maar goed, dat kan ook wennen aan vast voedsel zijn. We zullen het zien.

   Verwijderen
 2. Hopelijk heeft hij geen allergie, dat zou wel vervelend zijn! En jammer dat je bij elk soort arts altijd zo lang moet wachten, het loopt altijd uit! Maar verder klinkt het alsof alles goed gaat met de kleine man, dus dat is fijn :) Gefeliciteerd met Sam's halfjaardag ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schatje :-) en goed om te horen dat hij zich zo goed ontwikkeld! Nu alleen maar hopen dat 'ie geen voedselallergie heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Awwh, de combinatie van dingen verklaart natuurlijk die 100 gram. Hij heeft trouwens echt prachtige ogen, wauw! Gefeliciteerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met de halverjaardag van Sam! Best een mijlpaal vond ik beide keren. ;)
  Wat een vervelende ochtend dan. Hopelijk kun je snel bij de diëtiste terecht en heeft hij geen voedselallergie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb voor volgende week een afspraak staan dus ik ben benieuwd.

   Verwijderen
 6. Gefeliciteerd. Tijd vliegt he? Mila was ook wat afgevallen afgelopen keer, maar ze waren er vrij nuchter over, dat het gewoon komt omdat ze meer beweegt. Dus niet druk om maken. Wel balen van die voedselallergie. Hoop dat het allemaal meevalt. Succes alvast

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is inderdaad meer gaan bewegen. Dat is ook nog wel een puntje ja ;-)

   Verwijderen
 7. Gefeliciteerd! Wat een lief mannetje. Hoop dat het allemaal meevalt met de voedsel allergie. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ahh wat een schatje. De tijd vliegt echt wel!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...