donderdag 15 november 2012

Marktplaats irritaties

De laatste tijd breng ik via mijn telefoon regelmatig een bezoekje aan marktplaats. Met een baby in huis, blijk je namelijk continu iets nodig te hebben. Aangezien ik geen dief van mijn portemonnee wil zijn, probeer ik dus koopjes te scoren op marktplaats. Ik heb, al zeg ik het zelf, al behoorlijk wat leuke babyaankoopjes gedaan. Denk aan een rekbare draagdoek, een winterjasje van Noppies en geinige slofjes. Hoewel ik me prima vermaak op marktplaats, begin ik me ook te ergeren aan bepaalde zaken. Bijvoorbeeld:

- Mensen die afgeragde kleding te koop aanbieden. Gewoon met vlekken gaten en dergelijke! Yak...
- Of andere afgeragde producten. Denk aan bijvoorbeeld een box met afgekloven spijlen. Prima voor een tweede ronde...not!
- Mensen die rijk denken te worden op marktplaats. Ik ben echt niet iemand die 50 cent biedt op babykleding maar soms sla ik echt achterover wat mensen durven te vragen voor tweedehands babykleding.
- Mensen die niet reageren op een mail. Wil je het dan wel verkopen?
- Mensen die verkochte items pas een week na het ontvangen van het geld op de post doen. Als ik het geld snel overmaak, verwacht ik mijn gekochte spullen toch wel binnen een paar dagen in huis te hebben.
- Mensen die beweren je spullen op de post te hebben gedaan maar dat niet doen of verkeerd. Dit is me gelukkig maar een keer overkomen maar ik werd er wel flink pissig van!
- Mensen die exorbitante verzendkosten rekenen voor bijvoorbeeld een shirtje in maat 68. (Om vervolgens een onvoldoende gefrankeerde envelop op je deurmat te vinden!)

Wat mij betreft wegen deze irritaties niet op tegen alle voordelen die marktplaats te bieden heeft, maar soms snap ik echt de gedachtengang niet van bepaalde personen. Maar goed, ik heb mijn hart weer even gelucht ;-)
Normaal gesproken ben ik trouwens niet enorm snel geïrriteerd. Ik heb geen idee waarom al deze marktplaatsperikelen iets in mij triggeren. Laat ik het maar op ontzwangeren gooien.

10 opmerkingen:

 1. hahaha. Herkenbaar. Echt belachelijk hoe mensen soms zaken denken te doen. Gelukkig is mij nog niks raars overkomen, behalve dat ik beschuldigd werd van oplichterij omdat ik 2 emailadresse gebruikte. Sloeg nergens op, want de ene adres linkt door naar mijn andere en daar reageerde ik per ongeluk mee. Anyways heb ik altijd eerlijk zaken gedaan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, wat zijn mensen soms laks zeg!
  Ik merk het wel met bedrijven. Soms benader ik ze of zij mij, maar na een mail of twee hoor ik soms helemaal niks meer terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar zeg. Sommige mensen vergeten dat ze met mensen te maken hebben als klanten op Marktplaats, en niet met anonieme computergebruikers. Wel fijn dat je zoveel dingen op marktplaats kunt scoren. Scheelt een hoop geld!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och, praat me er niet van! Ben zelfs een keer opgelicht, dat was echt heel erg balen. En no way dat je dan je geld nog terugkrijgt ook al heb je een naam en bankrekeningnummer.

  Overigens verkoop ik ook wel dingen via Marktplaats, irriteer me dan soms ook wel aan kopers hoor. Mensen die een bod doen waarbij je denkt ben je nu serieus of? Een tijdje geleden verkocht ik iets wat 'wel snel opgestuurd diende te worden'. Dus ik regel dat, geen probleem. Maar een bedankje of mailtje dat het pakketje goed is aangekomen kan er dan niet vanaf. Vind ik zo jammer! Gelukkig doen de meeste kopers even een mailtje om te laten weten dat ze er blij mee zijn, en zo hoort het ook. Vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, herkenbaar! Echt, je ziet de raarste dingen, marktplaats doet rare dingen met sommige mensen! Of bieden vanaf een bepaald bedrag en er dan heeel ver onder of boven gaan zitten, grrrr. En inderdaad meteen geld overmaken en 2 weken later pas iets ontvangen.. nou genoeg gezeurd, haha! Marktplaats heeft ook zeker zijn voordelen;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De tubes met basilicum en andere kruiden zijn weer binnen bij de Lidl! Ik zou het Laten weten... Het heeft even geduurd maar je kunt je slag slaan:)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha zo herkenbaar! Marktplaats is niet altijd ideaal. Maar als alles goed gaat, ben je er toch weer blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jaa zo herkenbaar vooral dat ze hun dingen erop late staan terwijl het al lang verkocht is hmpf

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha hekenbaar, ik heb er echt zo'n haat-liefde verhouding mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vroeg me af of alles goed gaat:$! Hebben al zolang niets meer van je gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...