dinsdag 12 november 2013

Very divine guacemole



Zoals beloofd, deel ik vandaag het recept van mijn very divine guacemole. Al diverse keren is dit lekkere dipje voorbij gekomen op mijn blog maar nooit vertelde ik hoe je dit nu precies klaarmaakt. Shame on me! Tijd om het goed te maken want dit is echt zo lekker! Ik serveer dit zowel bij Mexicaanse gerechten als als dipsaus bij tortillachips. Vriendlief is hier inmiddels al zo verwend dat hij altijd vraagt om de echte homemade guacemole. Wil wat zeggen want die vent van mij is net een kliko! Lees hieronder dus snel hoe je dit lekkere receptje in elkaar beukt. 

Ingrediënten:

2 rijpe avocado's
tomaat of geroosterde paprika
limoen
rode peper
knoflookteentjes
koriander
snufje zout

Dit recept is echt supersimpel mits je een keukenmachine hebt. Gelukkig heb ik een overjarig exemplaar in de kast staan dat zijn werk goed doet. Serieus, dit apparaat is nog van mijn oma geweest. (Geen leugen, toen mijn oma naar het bejaardentehuis ging, heb ik haar keukenmachine gekregen!) Ziet er niet uit maar er zit veel power in. Afijn, een keukenmachine is dus essentieel als je een mooie gladde dip wilt maken. 
Het is in principe gewoon een kwestie van alle ingrediënten bij elkaar mikken en de machine het werk laten doen. Schep het vlees van de avocado's uit de schil met lepel en haal het vliesje van de knoflookteentjes. Ik ontdoe de rode peper meestal van het zaad en de zaadlijsten maar mocht je een echt pittige guacemole willen dan kun je het binnenste ook laten zitten. Ik gebruik in eerste instantie altijd het sap van een halve limoen. Vervolgens proef ik of dat genoeg is en dan pas voeg ik eventueel wat extra limoensap toe. Een frisje in je guacemole is lekker, een zuurtje is goor! Verder gewoon de tomaat of geroosterde paprika in grove stukken erbij tezamen met wat takjes koriander en een snufje zout. En dan, blenden maar!
Je kunt ervoor kiezen de guacemole helemaal glad te maken of iets grover van structuur te laten. Ik ga altijd voor de laatste optie. Ziet er net wat meer homemade uit. Proef voordat je dit hemelse dipje serveert nog even of er wat extra zout, limoensap of koriander gewenst is. En dan smullen maar! Eet smakelijk en pas op dat je je vingers er niet bij opvreet! Je bent gewaarschuwd ;-)

Tip: mocht je onverhoopt toch opgescheept zitten met onrijpe avocado's waar je iemand mee kunt dood gooien? Leg ze dan in een schaaltje en prik er gaatjes in met een vork. Even in de magnetron tot je ze in kunt drukken met je vingers. Er gaat wel iets van de smaak verloren maar alles beter dan zo'n ranzige harde avocado. Oh, alleen doen trouwens wanneer je de dip direct serveert!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

17 opmerkingen:

  1. Yes eindelijk! Die ga ik proberen in mn nieuwe huis. Heb alleen geen keukenmachine maar wel een blender, daar kan het toch ook wel mee of niet? Probeer het gewoon, hihi...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan ook wel denk ik. Misschien alvast wat voorsnijden zodat de stukken minder grof zijn. Zolang de avocado goed rijp zijn, lukt het wel denk ik. En anders een staafmixer?

      Verwijderen
  2. Ik vind het lekker, maar ziet er altijd niet zo lekker uit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hè ;-) Ik krijg het ook echt niet fotogeniek op de foto!

      Verwijderen
  3. *gaat in een hoekje zitten* Ik heb nog nooit guacemole op. Ben er wel benieuwd naar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je bent niet de enige, Josephine. Ik kom bij je zitten in het hoekje ;)

      Verwijderen
    2. Hop hop, uit die hoekjes en de keuekn in ;-)

      Verwijderen
  4. Mmmmm heerlijk. Dat wil ik wel een keer proberen te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wil dit al zo lang zelf eens maken, maar 't is er nog steeds niet van gekomen. Maar eens aan de slag dus!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je het eenmaal een keer gedaan hebt, wil je niets anders meer haha!

      Verwijderen
  6. Zo die komt op mijn Pinterest bordje "Food"
    Merci!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh, goeie tip voor onrijpe avocado's. Die onthou ik maar even!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Haha wat schrijf je dat leuk, mijn vent is net een kliko hihihi ^_^ Ziet er goed uit trouwens ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit klinkt gemakkelijk! En lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ooh hier hou ik van, zo lekker! Heb het al veel te lang niet gemaakt. Gauw maar weer eens doen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. oehh love me some guaca! Lekker receptje, missed these posts :D

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...