zondag 3 november 2013

When time stood still...Soms voel ik de jaren door mijn vingers glippen. Ik wil niet ouder worden, niet wijzer zijn. Laat de tijd in godsnaam stil staan op het punt van hier en nu. Ik wil het heden opsnuiven en me wentelen in de geborgenheid van het bestaan zoals het is. Voor altijd moeder zijn van mijn kleine dreumes en zijn geur opsnuiven in zijn nekje terwijl hij in mijn armen ligt. Hem altijd bij me houden en koesteren. Een symbiose voor de eeuwigheid.
Dan realiseer ik me plotseling dat het leven zo waardevol is omdat het eindig is. Dat ik met volle teugen moet genieten van de wereld om me heen. Dingen veranderen, ik verander en dat is niet erg. Door met mijn kop in de wind te lopen, in de plassen te stampen, de liefde te bedrijven en mijn kind lief te hebben, creƫer ik herinneringen. En dat besef maakt me wijzer. Veel wijzer dan ik tien jaar geleden was. Herinneringen gaan namelijk een leven lang mee.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

19 opmerkingen:

 1. Wijze woorden hoor, mooi geschreven. Ik ga het nig maar weer erns goed onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aangezien je het leven niet stil kan zetten, is het beste alternatief het leven te leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook een mooie uitdrukking. Heel waar ook!

   Verwijderen
 3. So true! En idd, die geur in het nekje... ik zou willen dat ik het in een parfumflesje kon doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Dankjewel. Het voelt als een eer om te mogen inspireren ;-)

   Verwijderen
 5. Mooi geschreven.
  Lekker van elk moment genieten en mooie herinneringen maken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat heb je mooi geschreven. Helemaal waar. Herinneringen gaan niet een heel leven mee, ze zijn er voor eeuwig, ook voor anderen mensen aan wie jij je herinneringen vertelt. Mooi stukje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi geschreven. Heel herkenbaar. Soms zou je eeuwig in een bepaalde fase willen blijven. Maar tegelijkertijd kan ik ook erg naar de toekomst uitkijken. De tijd dat de kinderen groter zijn en je andere dingen met ze samen kunt doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aah zo mooi! En zo waar. Geniet ervan meid. Soms ben je zo druk bezig met willen dat de tijd stil staat dat je daarna alleen maar terug kan kijken en denken: wat was het mooi. Zo belangrijk dat we dit op de momenten zelf ook beseffen. En je bent al goed op weg zo te lezen. Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie woorden, ik denk er ook wel eens over na hoe het zou zijn als je eeuwig zou leven, dan zou je vast anders in het leven staan, echt raar. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...