maandag 11 november 2013

Waarom het huishouden en ik geen vrienden zijn...

Ik zou niet weten wat ik zonder vriendlief zou moeten. Naast dat hij natuurlijk woest aantrekkelijk is en mijn grote held, schuilt er ook een poetsgoeroe in hem. En in mij niet, dat moge duidelijk zijn... Aan het begin van onze relatie heeft mijn moeder hem nog gewaarschuwd voor het gebrek aan huishoudelijk talent van mijn kant. Blijknaar heb ik toch andere pluspunten want hij besloot toch om samen met me verder te gaan. En het is niet zo dat ik mijn ware (chaotische) aard voor hem verborgen heb gehouden. Hij wist waar hij aan begon. Het huishouden is gewoon niet zo mijn ding. Even afgezien van het feit dat ik er echt geen klap aan vind, ben ik er ook nog eens heel slecht in. Ik doe heus wel mijn best maar ik vind het echt een ramp!

- Dat verdomde huishouden is een never ending story. Het. Houdt. Gewoon. Nooit. Op! Wie haalt daar nu voldoening uit? Het is nooit klaar! Als heel je toko aan kant is, kun je weer overnieuw beginnen. Laat staan met een ondernemende dreumes in huis die alles de hele dag overhoop trekt. Opgeven leek me dus simpelweg de beste optie!

- Ik snap de wasmachine niet. (Of eigenlijk denk ik dat de wasmachine mij niet snapt!) Wanneer ik eens een keer een dappere poging waag om wat wasjes te draaien dan krimpen er dingen en zit er altijd een rode sok tussen de witte was ofzo. En vriendlief maar miepen dat ik sokken per paar moet wassen en niet de sportkleding bij de gewone was moet doen. Nou, dan doe je het maar lekker zelf hè!

- Als ik een keer iets schoonmaak doe ik dat met glassex of billendoekjes. Vriendlief krijgt een warm gevoel van binnen bij het aanschouwen van een ruim assortiment aan schoonmaakmiddelen, ik krijg er de kriebels van! Bah! Ik vat ook nooit precies waar je al die verschillende producten voor moet gebruiken.

- Weet je wel niet hoevel werk het is om een vloer te dweilen? Continu die dweil uitwringen en weer om dat stokding heen prutsen. Drie keer heen-en-weer halen en dan weer uitwringen en opnieuw kloten met die stok. Wat een ellende! Niet verder vertellen hoor, maar als ik een keer dweil, dan giet ik gewoon wat water in het midden van de kamer. Vervolgens ga ik dat als een gek door heel de kamer dweilen. Ik dip die dweil steeds in die plas. Scheelt enorm veel tijd en gedoe! Echt!

- Onlangs keek mijn vriend in de koelkast en bemerkte dat de inhoud daarvan er net zo uitzag als mijn kledingkast. Daarop vroeg ik hoe dat dan precies was volgens hem. Zijn antwoordde luidde: 'Als de Gaza-strook schatje...' Hmmm, zegt genoeg hè!

- Wanneer ik dan een keer dweil of stofzuig, heb ik altijd de neiging om niets van z'n plek te halen. Ik ga gewoon een beetje om het meubilair en de de deurmat heen. Onder de bank ligt ongetwijfeld stof maar dat zie  je toch niet. Tenzij je er op buik voor gaat liggen en meestal doet de visite dat niet. Vriendlief is het niet eens met deze redenatie helaas en heeft nogal de neiging om mijn werk over te doen. Heel irritant!

- Ik heb de neiging om steeds een stapel te maken met zooi die ik later wel opruim. Alleen is dat stapeltje op een gegeven moment gewoon de hele zolder. En dan overzie ik het niet meer! Wat ik dan doe? Nou, ik laat het gewoon lekker liggen. Rommel eet geen brood tenslotte...

- Kasten zijn om dingen uit het zicht in op te bergen. Althans, dat is mijn mening. Alle kasten in huis heb ik daarom tjokvol gestouwd en daardoor ziet het er best redelijk uit bij ons in huis. Het enige probleem is dat er wel eens iets uitvalt als je de deur opent. Oh, en ik kan ook nooit iets vinden omdat ik dat stouwen nogal letterlijk neem!

Voordat jullie mijn vriendje hartstikke zielig vinden, zal ik nog even uiteenzetten waarom dat allemaal wel meevalt. Ik kan namelijk best aardig koken. De liefde van de man gaat door de maag dus daarmee scoor ik behoorlijk wat pluspunten. Verder heb ik hem een zoon geschonken. Zeg nu zelf, wat kun je je als man nu nog meer wensen dan een stamhouder. Tot slot heb ik nog wel wat andere kwaliteiten alleen die ga ik niet met jullie delen. Bedenk zelf maar waar ik nog meer heel goed in ben ;-)

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

28 opmerkingen:

 1. Dit is griezelig. Ik had dit blogje kunnen posten. Echt. Als ik het zou printen en aan mijn man laat lezen zou hij waarlijk denken dat ik het zelf heb geschreven. Nu moet ik alleen nog de neiging bedwingen om te gaan gillen. 'joehoe, zie je wel, ik ben niet alléén'!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het inspireert me wel om mijn Gaza strook te gaan opruimen. Dat wel. Voornamelijk omdat ik een hoop dingen niet meer vind.

   Verwijderen
  2. Oh ik roep het wel hoor: joehoe, zie je wel,ik ben niet alleen! Blij toe dat ik niet de enige ben die er zo'n puinbak van maak haha!

   Verwijderen
 2. Wat een lieve vriend heb je dan toch, die het huishouden ook doet haha! Ik vind het juist „leuk” dat het nooit helemaal is opgeruimd, ik blijf maar opruimen soms. Elk jaar nadat ik van vakantie terugkom, ruim ik mijn kamer HELEMAAL op en dat geeft zo’n goed gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel lief! Ik kus de (gore) grond waarop hij loopt. Ik aanbid hem <3

   Verwijderen
 3. Voor dat stokding uitwringen heb ik een goed alternatief! Een soort swiffer met vochtige doekjes van Action! Je hebt dan wel wat meer doekjes nodig, maar het is heulllll makkelijk! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat klinkt wel goed trouwens! Ga eens kijken!

   Verwijderen
 4. Hahaha...we hadden hier de 'verhuismeneer' hier afgelopen zaterdag, die ons naar Duitsland verhuist. Vertelde dat hij de dag ervoor een klant had afgewezen, omdat het daar zo smerig was. Onze verhuizing doet hij wel, want hij heeft zelf -gelukkig!) ook een hond en ja, dan heb je haren....Ik blij dat ik vrijdag nog gestofzuigd had, haha Heb later dit weekend mijn man nog eens verteld, dat ik echt nooit een huishoudqueen ga worden en gelukkig waardeert ook hij mijn andere talenten (dezelfde als de jouwe hihi) enorm.
  Dweilstokken moeten verboden worden. Als ik al eens dweil, ga ik op de handen en knieen, heul ouderwets. Wanneer ik denk 'goh, mijn beeldscherm is wel erg donker' valt me in, dat ik toch echt even moet stoffen...
  Huishouden...nee, ik zal het never ever leuk gaan vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh misschien moet ik dat ook gewoon eens met een doek op mijn knietjes doen. Alles beter dan kloten met dat stokding!

   Verwijderen
 5. ik zag gisteren een programma op tlc, dat mensen met een poets stoornis bij andere kwamen poetsen, serieus ik wilde dat ik zo iemand ken... Ik ben er ook zo vreselijk slecht in, niet expres ik zie het niet, en daarbij is het idd niet leuk... Zelfs de nesteldrang heeft mij overgeslagen....
  Altijd geroepen dat ik een huisman wil, die hoop al op gegeven, ze passen zich sneller aan mij aan dan ik aan hun, wahahahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ik wil ook zo iemand kennen die bij mij komt poetsen. Lijkt me zalig!!!

   Verwijderen
 6. Ach, het huishouden hoort bij het leven

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tofferd! Ik herken ALLES. Ik heb met dweilen ook altijd de neiging gewoon een emmer sop om te kieperen en dan met de mop door de tent te jagen... Ik doe mijn best en op zich ziet het er redelijk uit. Maar als ik bij anderen binnenstapt ruikt het zelfs fris... Hoe doen ze het toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat weet ik ook niet. Van glassex gaat het wel fris ruien trouwens. Kleine moeite want dat zit in zo'n sprayding ;-) Ik heb ook veel geurkaarsje by the way ;-)

   Verwijderen
 8. Ik zal maar iets bekennen. Wij wonen nu ruim drie jaar in dit huis en er is denk ik ook maar drie keer een dweil doorheen gegaan. Ik twee keer en mijn vriend een keer. Af en toe haal ik een doekje te voorschijn als mijn voet vast plakt op de grond om alleen die plek schoon te maken. Gelukkig kruipt onze baby nog niet, anders zou hij zwarte handjes hebben.
  Ik ben heel blij om jouw blog te lezen, want de meeste andere blogjes die ik lees zijn van echte poetsmiepjes en daardoor voel ik mij soms een best slechte moeder die vaak kleertjes meerdere keren aan doet voor ze de was in gaan en spenen aflikt ipv uitkookt ect.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verbaas me soms ook wel eens over huihoudschema's en dergelijke die ik op andere blogs voorbij zie komen. Snap ik niets van haha! Kleertjes moeten tegenwoordig wel na een dag in de was omdat het dan te ranzig is maar ik heb gewoon heel veel kleertjes zodat het wel een poosje in de wasmand kan blijven rotten. En ach, ze kunnen wel wat hebben hoor die kinders. Sam deelt ook wel eens eten met de kat. Vast niet hygienisch maar ga er niet heel spastisch over doen hoor. Wij kweken gewoon een goed afweersysteem ;-)

   Verwijderen
 9. Ik vind het huishouden nooit heel erg om te doen. Ik ben ook echt een perfectionist en als het niet opgeruimd of schoon is wordt ik gek. Vriendlief doet het naar mijn idee dan verkeerd, dus doe ik het liever. Ik ben alleen wel met je eens dat het soms zinloos lijkt. Is net alles schoon, zie je alweer vuil en is het weer een zooitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha bij mij is het net andersom. Ik ben eigenlijk een echt poetsmeisje.
  Klinkt gek, maar soms vind ik het nog leuk ook! Mijn vriend moet er niets
  van hebben. Als ik hem keer vraag de wc schoon te maken, trekt hij al
  een vies gezicht haha! Dweilen vind ik ook stom.. Heb het gevoel dat ik
  het voor niets doe omdat ik 10 minuten daarna alweer vlekken op de vloer
  heb of afdrukken van voeten -.-

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk hoe je dat allemaal beschrijft! LOL!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Daarom woon ik met nog vier vrouwen. hoef ik maar een keer in de vijf weken schoon te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is dat ik mijn twee mannen zo lief vind anders was ik bij je komen wonen hihi!

   Verwijderen
 13. Haha, wat heb ik moeten lachen om het stukje 'dweilen'. Zalig hoe je alles beschrijft! x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als hij het beter kan, dan laat je hem toch?! Simpel opgelost! :-)

  Hier een man die niet zo van opruimen en schoonmaken houdt (understatement) maar eens in het half jaar doet hij de 'echt gore klusjes als badkamer ontschimmelen en aangekoekte oven ontvetten. En hij kookt super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, en verder sparen we gewoon door voor zo'n alleskunnende robot...

   Verwijderen
 15. Hahah herkenbaar! Helaas is mijn vriend nog erger en dus is het hier 9 van de 10 keer een pest bende, hoera!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn vriend is mijn redding haha! Anders had ik mee kunnen doen aan zo'n programma waarin mensen wegkwijnen tussen alle teringzooi ;-)

   Verwijderen
 16. Ik en het huishouden zijn ook geen vrienden al is het bij mij wat anders hoor, ik weet wel hoe ik moet wassen, maar heb nooit zin om het op te hangen.. Dat doet manlief haha. En koken kan ik ook als de beste (zegt manlief) dus ja... ook ik scoor punten hihi. Als je nu mijn huis zou zien, dan denk ik dat je wel snapt hoeveel ik met je gemeen heb op dit gebied hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hahaha ik heb het gevoel dat jouw huis en met name je kasten er zo uitzien als bij mij. Ik ben ook echt geen opruimertje, terwijl ik het voor werk als sschoonmaakster (bijbaantje ooit) met liefde deed. Opruimen.. pff

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...