maandag 25 november 2013

Little me

Ik maak er nooit een geheim van dat ik dol ben op foto's. Ik ben dan ook iemand die de godganse dag gezellige kiekjes schiet van van alles en nog wat. Naast dat ik het erg tof vind om dingen vast te leggen, vind ik het ook heel leuk om door oude foto's heen te bladeren. Ik was dan ook helemaal happy toen ik van mijn moeder dit weekend een enorme lading foto's van mezelf als klein meisje kreeg overhandigd. 
Mijn oma is een aantal maanden geleden verhuisd naar een bejaardentehuis en mijn moeder had eerder die week haar appartement leeg gemaakt samen met haar zussen. Mijn oma was net zo gek op foto's als ik en had dan ook een gigantische hoeveelheid kiekjes in haar bezit. Waaronder twee albums met enkel foto's van yours truly. 
Ik was het eerste kleinkind van mijn lieve omaatje en drie jaar later volgden pas mijn broertje en twee nichtjes. Daardoor heb ik een aardig poosje het alleenrecht op mijn grootouders gehad. Dat resulteerde dus in hele fotoalbums met foto's van een kleine Jess. Nu ik deze boekjes in handen heb, voelt het heel speciaal dat mijn opa en oma die moeite hebben genomen. Om te beseffen dat ze net zoveel van mij hielden als mijn ouders van Sam.
Zeker nu ik zelf moeder ben, vind ik het erg leuk om zo nu en dan door foto's uit mijn eigen kindertijd te bladeren. Jullie kennen het misschien wel; beetje mijmeren, beetje vergelijken. Hoewel Sam veel op zijn vader lijkt, zie ik ook wel dingen van mezelf terug in hem. Heel fijn aangezien iedereen altijd roept dat zoonlief een kopie is van zijn papa. Deze foto's zijn het bewijs dat ook mijn genen hun steentje hebben bijgedragen haha! 

1. Ook ik heb een papier-vreet-fase gekend! / 2. Lekker badderen in een grote teil. / 3. Als langvoedster vind ik het heel bijzonder om een foto te hebben waarop ik zelf borstvoeding krijg. / 4. Close-upje van mijn dikke kale knarretje. / 5. Jess als newborn. / 6. Met mijn inmiddels overleden opa in mijn doopjurk. / 7. Een dutje doen in mijn doopjurk. / 8. Wederom een kiekje van mijn babyhoofd. / 9. Met mijn moeder op mijn eerste verjaardag. / 10. In het zonnetje genieten! / 11. Mijn oma doet een poging mij een fles te geven. / 12. Op vakantie in Portugal. / 13. Bij mijn opa en oma thuis met een knuffel. / 14. In mijn speelhoekje in de woonkamer. Ik maakte er toen al een bende van haha! / 15. Met mijn moeder in de dierentuin of kinderboerderij. Check die kinderwagen!

Volgende week beantwoord ik de vragen die me zijn gesteld naar aanleiding van mijn Ask me anything-blogje. Mocht je me nog vragen willen stellen, laat ze dan hier achter.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

23 opmerkingen:

 1. Wow, Sam lijkt erg op jou! Leuke foto's :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat lijken jullie op elkaar zeg, WOW !!
  Heerlijk he foto's, ik houd er ook zo van.. Heb ook door het hele huis overal foto's staan, liggen en hangen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig dat je dat zegt. Heel veel mensen beweren namelijk altijd bij hoog en bij laag dat Sam op zijn vader lijkt. Fijn dat jij wel de gelijkenis ziet haha! Hier hangen ook overal foto's. Ons doel is om heel het trapgat over een paar jaar vol te hebben hangen.

   Verwijderen
 3. Oooh wat lief! En Sam lijkt zo echt op jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuke foto's! Ik hou daar ook echt van, oude foto's terug kijken. Helaas heb ik er niet zoveel. Maar ik zie Sam ook echt in jou terug hoor! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het heerlijk om door oude foto's heen te spitten.

   Verwijderen
 5. Zo leuk he, om terug te zien! En indd Sam lijkt enorm op jou als je de baby foto's vergelijkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke foto's! Ik ben het helemaal met je eens. En ondanks dat ik alle foto's ondertussen kan dromen vind ik het heerlijk ze weer te bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom vond ik het ook zo leuk om deze foto's te krijgen. De meeste kende ik namelijk nog niet. Zo leuk om te bekijken!

   Verwijderen
 7. Leuke foto's! :) :) Sam heeft zeker ook trekjes van jou hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ow ja: ik zie zeker overeenkomsten. Wat leuk dat je dit met ons deelt :) Lief van je oma, idd! Dat ze die foto's had :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waah Sam lijkt echt wel op je!
  En foto's zijn inderdaad leuk... Dat gaat mijn kleine me misschien niet in dank afnemen in t begin maar later...... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, later zijn ze er blij mee. De foto's van Sam als newborn zijn me zo dierbaar.

   Verwijderen
 10. Je was een schatje :-)

  En ja, ik koester min (en andermans ) foto's ook. Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die daar niet om geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel <3 Ik snap ook niet dat mensen daar niet om geven. Foto;s zijn mij altijd zo dierbaar.

   Verwijderen
 11. Wat een onwijs schattige foto's, erg leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb hier ook zo'n album met allemaal kinderfoto's, van mijn moeder gekregen toen ik het huis uitging, zo leuk!
  Sam lijkt echt op jullie allebei hoor :-)
  Hoe heb je die foto's zo mooi digitaal gekregen???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik heb gewoon foto's van de foto's genomen met mijn iphone ;-)

   Verwijderen
 13. Wat leuk om te zien! En het eerste wat ik dacht was: wat lijkt Sam op jou! Je man ken ik niet, maar op deze foto's zie ik een duidelijke gelijkenis! Erg leuk.
  En wat bijzonder dat je oma de albums bijhield. Toen mijn om naar een verzorgingshuis ging, kwamen we er ook achter dat ze voor mij en mijn twee nichten een album bijhield. Met foto's van onze ouders, maar ook van onszelf en met elkaar. Heel bijzonder, ik kijk er ook erg graag in.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aww wat was jij lief! En volgens mij ben je dat stiekem nog steeds wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...