dinsdag 26 november 2013

Sam 15 maanden

Vandaag is Sam precies 15 maanden oud. De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Vlak na zijn eerste verjaardag kregen we te maken met een riante sprong waardoor meneer jengelig was en continu bezig moest worden gehouden. Nog steeds zijn we net een klein entertainmentbureau in huize In a flow around the world maar de rust is wel weergekeerd. Even afgezien van het hele gedoe na de inentingen hebben we een übervrolijk mannetje in huis.
Sam is opeens erg hard gegroeid. Hij zit nu in maat 80-86 en aan zijn dikke plofkop te zien is het nog niet gedaan met deze groeispurt. (Ik heb ontdekt dat Sam altijd eerst dikker wordt en dan steeds de hoogte inschiet, vandaar die plofkop...) Het is echt een dreumes nu. Hoewel ik had verwacht de babytijd te missen, is dat eigenlijk helemaal niet het geval. Ondanks dat ik de godvergeten dag achter mini aanren om te zorgen dat hij in leven blijft met al die achterlijke capriolen van hem, is het leven er een stuk makkelijker op geworden. Hij slaapt over het algemeen goed 's nachts, doet overdag een tukkie, vreet alles wat los en vast zit en kan zichzelf een poosje vermaken. Een heel verschil met een hulpeloos baby'tje.
Vanuit het niets heeft zoonlief zich allerlei vaardigheden eigen gemaakt waar hij ons behoorlijk mee verbaasd. Sinds een paar weken speelt hij naar hartelust met puzzels en zijn vormenstoof. Ook alles met knopjes is erg interessant. Hij heeft wel een paar speelgoedjes met knopjes maar toch geeft hij de voorkeur aan onze telefoons, de televisie en de afstandbedieningen. Vrij irritant! Hoewel ik hem blijf corrigeren tot ik een ons weeg, zet het tot op heden geen zoden aan de dijk. Ach ja, ooit zal het kwartje wel vallen dat hij met zijn kleine takjes overal vanaf moet blijven. (Over 18 jaar ofzo, arghhh....) Verder danst en swingt hij erop los bij het horen van muziek. Heel koddig hupst hij dan heen en weer. Zelfs irritante reclamedeuntjes weerhouden Sam er niet van om eens even lekker los te gaan. He's gotta move!
En oh wat heb ik toch een eigenwijs stuk vreten op de wereld gezet. Ik heb mijn handen er aan vol want Sam haalt me toch een stunts uit. Wanneer je mij op Instagram  volgt zie je regelmatig kiekjes voorbij komen van alle ongein die mijn ventje uithaalt. Het komt vooral neer op overal op en in klimmen en er vervolgens met dezelfde gang weer vanaf lazeren. Ook in een moordend tempo een berg teringzooi maken is één van de kwaliteiten van mijn lieftallige zoontje. (Ik hoef niet meer te horen dat hij dat van mij heeft mensen!) Niets is veilig voor de kleine man. Op dit moment heeft hij een fascinatie voor lampen en stopcontacten. Fijn, heel fijn!
Daarnaast is het een kleine artiest. Iedere dag stort mini-me zich een paar keer krijsend ter aarde omdat hij dingen niet mag. Zaken zoals lampen omver trekken dus of geen slokje cola of de kat aan zijn staart trekken of een hap nemen uit mijn bibliotheekboek of whatever... Jullie begrijpen me vast wel. We zijn er in ieder geval niet van onder de indruk en laten hem lekker liggen en vragen of hij klaar is. Wanneer we niet reageren kijkt hij ons aan zo van: hallo, ik lig hier de ogen uit mijn kop te janken hoor! Vervolgens doet hij er nog een schepje bovenop omdat hij nijdig is dat we hem negeren. Wat een dramaqueen haha! Als hij doorheeft dat zijn toneelstuk geen effect heeft, is het plotseling niet zo erg meer en gaat hij iets anders doen.
Verder is er niet veel veranderd ten opzichte van vorige maand. Hij is nog steeds druk met oefenen met lopen en ook speelt hij nog lekker met blokken en autootjes. Kortom, het gaat prima met Sammetje. We zijn inmiddels helemaal gewend aan het feit dat we een kleine tornado in huis hebben. Dat moederschap van een dreumes bevalt me steeds meer! Op naar de 16 maanden!

Volgende week beantwoord ik de vragen die me zijn gesteld naar aanleiding van mijn Ask me anything-blogje. Mocht je me nog vragen willen stellen, laat ze dan hier achter.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

21 opmerkingen:

 1. Haha super! Hij heeft ook zo'n ondeugend toetje! Kan me voorstellen dat je je handen
  vol hebt de hele dag. Maar wel heerlijk dat je van hem kan genieten elke dag.
  Liefs Mer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een kleine boef maar ik vind het geweldig.

   Verwijderen
 2. Wat leuk! In het begin leren ze altijd zo veel in zo'n korte tijd. Lijkt me heerlijk dat allemaal te zien van je kleine.

  PS. Ik heb jouw blog genomineerd voor de Liebster award. Ik weet niet of je hem al een keer hebt gehad, maar ik vond je blog gewoon leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Superlief van je. Ga even bedenken of ik hem in ga vullen want heb dat al een paar keer gedaan.

   Verwijderen
 3. Haha, ja joh, iedere fase heeft z'n charme :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd! 15 maanden alweer.. Wat vliegt de tijd zeg..
  Ik kan je wel toevoegen bij instagramm maar doe er zelf zo weinig mee.. Heb t wel en maak ook genoeg foto's maar vergeet ze altijd te delen hahahaha..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het wel gezellig hoor. Wat is jouw instagram-naam?

   Verwijderen
 5. Hahaha, hoe herkenbaar! Ik zit net een blogje te schrijven over dat Olivia weer lekker kan spelen, in navolging van mijn sprongetjes-blog van vorige week. De vormenobsessie springt er hier ook uit. En verder het lopen (achter de kinderstoel bijvoorbeeld) of het bouwen en hele hogen blokkentorens (wederom vormen). Die volle tevredenheid als dreumesmama heb ik iets minder, ja ik vind het heerlijk - maar een baby vind ik toch stiekem ook wel heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een baby is ook zeker mooi maar die tijd komt nog wel een keer. Vind het op dit moment ook heerlijk om weer in wat rustiger vaarwater te zitten.

   Verwijderen
 6. Proficitat! Zo riep mijn moeder altijd vroeger als we nep-huilden 'harder huilen, het is nog niet erg genoeg volgens mij hoor'. En tegen mijn jengelende wolf zeg ik nu wel eens 'yep, je bent de zieligste hond op de hele wereld'.
  Ben trouwens wel superblij, dat je een hond gewoon aan een riem mag doen, als ik weer eens mijn hond ergens (in de moestuin, op de bank) zie graven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat riep mijn moeder ook altijd. Wij hebben trouwens wel zo'n rugzakje voor Sam met een lijn erin. Als hij dus de hele tijd weg gaat lopen, kunnen we hem die om doen ;-)

   Verwijderen
 7. Ik zie op Instagram inderdaad van alles voorbij komen =D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schatje! &Ik lees je blog altijd met veel plezier. :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En wat lief en leuk om te horen :-)

   Verwijderen
 9. Reacties
  1. Inderdaad! Ik vind dreumessen echt geweldig. Net kleine kabouters met die pamperkontjes en die ondeugende bekkies.

   Verwijderen
 10. Gelukkig bevalt het je zo goed! En de fotos zijn heel cute, die eerste met dat jasje haha, liehief!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh my wat vliegt die tijd zeg. Ik vind de foto's ook zo lief. Die op je IG ook, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah, komt goed met Sammie! Echt wel! :)

  Zou het een jongenskwaal zijn dat ze nergens vanaf kunnen blijven? Hier doet Junior dat nog steeds, overal aanzitten met zijn tengels!! Grrr!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...